ARSUZ’DA ''KADIN DAYANIŞMA PLATFORMU'' KURULDU 

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Arsuz Belediyesi Karaağaç Ek Hizmet Binası'nda düzenlenen ‘Kadın Dayanışma Platformu’ açılışına katıldı.

YEREL 25.11.2023 20:55:00 0
ARSUZ’DA

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Arsuz Belediyesi Karaağaç Ek Hizmet Binası'nda düzenlenen ‘Kadın Dayanışma Platformu’ açılışına katıldı. 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, Arsuz Belediyesi, İGEV Kadın Kolları, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Arsuz Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi ve Arsuz Gönüllüleri iş birliği ile Karaağaç Ek Hizmet Binası'nda ‘Kadın Dayanışma Platformu’nun açılışı yapıldı.

Açılışa, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Meclis Üyeleri, STK temsilcileri ve kadınlar katıldı.

Şiddet kelimesinin sözlükten bile kaldırılması gerektiğini belirten Başkan Asaf Güven, “Tüm mücadelemiz şiddetin, ortadan kaldırılması. Hatta daha da ileri gidersek ideal ve hayal edecek olursak, şiddet kelimesini sözlükten kaldıralım. Kadına şiddet ayrıca üstünde durulması gereken bir durum.  Ama dayanışma ve birlik içerisinde eminim ki olumlu kazanımlar olacaktır. Burada, kadınların kurmuş olduğu STK’ların bir araya gelerek bu platformu kurmaları demek aslında bu birlikteliğin ve dayanışmanın güçlenmesi anlamına gelir. Biz belediye olarak elimizden ne geliyorsa yaparız. Bundan sonra kadınlarla, çocuklarla veya Arsuz ile ilgili konularda bir araya gelerek birlikte karar alıp uygulamaya çalışacağız” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara da “Sayın Başkanım ve Behice Hocama; Kadına, 5 yıllık süreçte kooperatifçiliğe ve el emeğine olan desteğini vurgulamadan geçmek olmaz. Kadınların bir arada durması ve dayanışması bizi birbirimize bağlayan en temel unsurlardan biridir. Bu mücadeleler küçük olabilir ama tüm toplum ve şehirlerde olduğu zaman bir çarpan etkisi yaratır. Doğal olarak biz birbirimizi asla bırakmamalıyız. Çünkü kadınlar hem evde hem sokakta hem de iş yerinde her alanda şiddet görüyor. Fiziksel olmasa bile mobing uygulanıyor.  Asasında tüm canlılar bu şiddete maruz kalabiliyor. Bizim yapmamız gereken şey birlik içerisinde ve dayanışma içerisinde olmaktır” diye konuştu.  

Kadınsız bir toplum düşünülemeyeceğini vurgulayan Arsuz Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Kadın Meclisi'nin de bu platformun içerisinde olmasının kendisini mutlu ettiğini vurgulayarak, "Bundan sonra kadını toplum içinde daha güçlü kılacak bir mekanizmayı sağlamak gerekir" dedi. 

Kadına şiddet sonunun sadece dilek dileyerek çözülmeyeceğini belirten Arsuz Gönüllüleri Derneği Başkanı Bahice Güven, şiddetin çok kapsamlı olduğunu, aile kültüründen geldiğini söyledi. Güven, sorunun eğitimden başlayıp, hukuk sistemine kadar gittiğini belirtti. Kadına yönelik şiddetin en aza indirilmesinin platformlar kurularak, dayanışma içerisinde gerçekleşebileceğini söyledi.  

Arsuz Belediye Meclis Üyesi Sadet Berkyürek, kadına yönelik şiddetin her zaman var olduğunu hatırlatarak, İstanbul Sözleşmesinin tek bir kişinin isteği doğrultusunda iptal edilmesinin kabul edilir bir durum olmadığını söyledi. Kadına yönelik şiddetin giderek arttığına dikkat çeken Berkyürek, şiddete karşı devletin elindeki yatırımları, olanakları sonuna kadar kullanılması talebinde bulundu. 

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sema Aybar Sağlıkla, kadına karşı şiddet ile mücadele alanında tam ve eşgüdümlü etkili iş birliği içeren politikaların hayata geçirilmesinin önemine değindi. 

Kadınlara yönelik şiddetin kanayan yara olduğunu söyleyen İskenderun Güney Eğitim Vakfı Kadın Kolları Başkanı Zehra Reyhani ise her geçen gün artan kadın cinayetlerinin, kadınların bir yandan endişelendirirken bir yandan da birleştirdiğini dile getirdi. Reyhani, ne olursa olsun yeryüzünde hiçbir canlının şiddeti hak etmediğini vurgulayarak, "Bu anlamlı günde bu projenin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven'e ve tüm emekçilere teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

  

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9396,02%1,4
  • DOLAR

    38,00% 0,22
  • EURO

    43,19% 0,09
  • GRAM ALTIN

    4069,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    6569,86% 0,00

RASİM OZAN KÜTAHYALI, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞTÜ

HBB ESKİ BAŞKANI SAVAŞ 21. KURULTAYI HAKKINDA DA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

İMAMOĞLU "YARINDAN TEZİ YOK" DİYEREK AÇIKLADI!

DEVLET BAHÇELİ: CHP’YE KAYYUM HEM DOĞRU DEĞİL HEM DE MÜMKÜN DEĞİLDİR

İMAMOĞLU: YANLIŞIN BEDELİ 50 MİLYAR DOLAR OLDU

MERKEZ BANKASI FAİZİ YENİDEN YÜKSELTTİ

SELÇUK KOZAĞAÇLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ SON DURUM: TEDAVİYE İYİ YANIT VERİYOR

RASİM OZAN KÜTAHYALI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ERDOĞAN İMZALADI: BAZI FAKÜLTELERİN ADI DEĞİŞTİ, YENİ FAKÜLTELER KURULDU

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA: 12 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKİYE'NİN BÜTÜN DEMOKRATLARI OTOKRATA KARŞI MÜCADELE EDİYOR

ERZİN'DE KAYIP KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

HATAY'DA FECİ KAZA... BİR ÖLÜ BİR YARALI

AVUKAT SELÇUK KOZAĞAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

TÜRKİYE BU 'YASAK AŞK'I KONUŞUYOR... TUTUKLANDILAR

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN 'SIRRI SÜREYYA ÖNDER' YORUMLARINA İSYAN ETTİ!

TARKAN'IN ANNESİ NEŞE TEVETOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

AYM'NİN CAN ATALAY KARARI TBMM GENEL KURULU'NDA OKUTULDU

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, AORT DAMARI YIRTILMASI NEDENİYLE AMELİYATA ALINDI

MARAŞ'TA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BENZİNE ZAM GELİYOR

ERDOĞAN: BİZ TÜRKİYE'NİN İTİBARINI KÜRESEL ÖLÇEKTE ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ…

İSTANBUL VALİSİ GÜL EYLEM YAPAN ÖĞRENCİLERİ UYARDI

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU YASAK AŞK SKANDALINDA KAYINVALİDE VE DAMAT CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINDI

3 İL İÇİN KRİTİK UYARI: 15 KATLI BİNALAR VAR VE ZEMİN SIKINTILI

MAHFİ EĞİLMEZ'DEN "FAİZ SEBEP ENFLASYON SONUÇ" ELEŞTİRİSİ…

ALMANYA'DA İMAMOĞLU İMZALARINA KONSOLOSLUK EL KOYUP YIRTTI

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA: MİLLETLE İNATLAŞMAYIN!

Yükleniyor


Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

Yozgat’ta patates üreticisi ihracat kapılarının açılmasını istiyor

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde nöbetçi personele saldırı

"MESEM’ler kapatılsın, çocukların ekonomik sömürüsü son bulsun"

  • Cuma 28.2 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 25.1 ° / 10.8 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47