AKŞENER: “GAZZE’NİN YANINDA OLANLAR, KARŞISINDA OLANLAR, SANKİ VARMIŞ GİBİ BİR KUTUPLAŞMANIN ORTAYA KONULDUĞU MİTİNG YAPILIYOR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Cumhuriyetin 100 yılını kutlamak üzere bir plan, program yapılması lazımken hiçbiri yapılmazken her türlü anma programının, organizasyonunun iptal edildiği ...

GÜNDEM 26.10.2023 21:58:00 0
 AKŞENER: “GAZZE’NİN YANINDA OLANLAR, KARŞISINDA OLANLAR, SANKİ VARMIŞ GİBİ BİR KUTUPLAŞMANIN ORTAYA KONULDUĞU MİTİNG YAPILIYOR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Cumhuriyetin 100 yılını kutlamak üzere bir plan, program yapılması lazımken hiçbiri yapılmazken her türlü anma programının, organizasyonunun iptal edildiği bir süreçten sonra cumartesi günü Filistin mitingi adı altında bir miting yapılıyor. Bizler çağrılmadık. Sadece Cumhur İttifakı’nın mensuplarının davet edildiği ve yerel seçim seçimlere giderken Gazze’nin yanında olanlar-Gazze’nin karşısında olanlar, sanki varmış gibi bir kutuplaşmanın ortaya konulduğu bir miting yapılıyor. Ayıptır, günahtır, çirkindir. 29 Ekim pazar günü, siz 28 Ekim cumartesi günü bu mitingi yapıyorsunuz. Ya bir hafta evvel ya bir hafta sonra yapsanız ne olurdu ki? Bu bir bilinçaltının şuura çıkışıdır" dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, bugün Balıkesir’in Susurluk ilçesini ziyaret etti. Akşener, Susurluk Belediyesi tarafından yapılan kongre ve kültür merkezinin açılışını yaptı.

Akşener, açılış sonrası yurttaşlara seslendi. İçişleri Bakanı olduğu gün, gazetecilerin sorusu üzerine annesinin, “Allah benim kızımı içindeki şeytandan yani nefsinden korusun” dediğini aktaran Akşener, “Dolayısıyla hafiften çekingenliğimim var hakkınızı helal edin. Allah hepimizi içimizdeki şeytandan, nefsimizden korusun… (Susurluk Belediyesi tarafından hazırlanan ve üzerinde Atatürk fotoğrafı ili birlikte 100 sayısı ve ‘cumhuriyetin yüzü’ yazılı atkıyı göstererek) Şu var ya şu, güzel kardeşim çok teşekkür ediyorum. Bugünümüzü borçlu olduğumuz İstiklal Savaşı’nın gazisi, şehidi, devlet adamı olan, bu cumhuriyeti kuran, benim gibileri, köyde doğmuş bir kadını kurduğu eğitim sistemiyle bugün karşınızda grubu olan bir siyasi partinin genel başkanı olarak konuşturuyorsa cumhuriyet başarmıştır ve biz ona borçluyuz, Atatürk’e borçluyuz” dedi.

Cumhuriyetin kuruluşu sonrası nesillere yeterince bilgi verilemediğini anlatan Akşener, “Yeteri kadar Atamızı, cumhuriyetimizi, Atatürk’ümüzü anlatamadık. Biz suçluyuz. Çünkü biz bulunduğumuz her görevde bunu anlatmalıydık. Bugün geldiğimiz noktada derin bir üzüntüm var. Osmanlı Devleti’nin monarşisi devam etseydi, Osmanlıyı reddetmiyorum elbette baş tacımız ecdadımız... Biz şunu anlatmalıydık, sayın Erdoğan önce Başbakan sonra Cumhurbaşkanı olamazdı babasının mesleği neyse onu sürdürüyor olacaktı. Cumhuriyet olmasaydı Abdullah Gül Başbakan, Cumhurbaşkanı olamazdı. Meral Akşener, grubu olan bir siyasi partinin genel başkanı olamazdı. Ailenizin durumu neyse onu sürdürmek zorunda kalırdınız” diye konuştu.

ATATÜRK’Ü GÖZDEN DÜŞÜRMEYE DOLAYISIYLA CUMHURİYETİ DÖNÜŞTÜRMEYE GAYRET EDEN BİR RUH HALİNİN TEZAHÜRÜ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi cumhuriyetin nimetlerinden faydalanan bir ekip iş başında ama en büyük problemleri Cumhuriyet’e uyuz olmak. En gıcık kaptıkları devlet büyüğü, adını anmasalar da Atatürk... Atatürk’e direkt hakaret edilmese de yandaşlar tarafından bırakın hakareti, küfredildiği, anasına her türlü iftiranın edildiği ve Atatürk’ü gözden düşürmeye dolayısıyla Cumhuriyet’i dönüştürmeye gayret eden bir ruh halinin tezahürü ile karşı karşıyayız.

GAZZE’NİN YANINDA OLANLAR-GAZZE’NİN KARŞISINDA OLANLAR, SANKİ VARMIŞ GİBİ BİR KUTUPLAŞMANIN ORTAYA KONULDUĞU BİR MİTİNG YAPILIYOR”

Katil Netenyahu’nun yaptığı ağır bir soykırımın karşısında durmak her insanın görevidir. Her dinin ortak noktası da vicdandır. Yani merhamettir. O vicdan sahibi Gazze’de yapılanlara karşı koymalıdır. Eğer siz 100 yılını kutlamak üzere bir plan, program yapılması lazımken hiçbiri yapılmazken her türlü anma programının, organizasyonunu iptal edildiği bir süreçten sonra cumartesi günü Filistin mitingi adı altından bir miting yapılıyor. Bizler çağrılmadık. Sadece Cumhur İttifakı’nın mensuplarının davet edildiği ve yerel seçim seçimlere giderken Gazze’nin yanında olanlar-Gazze’nin karşısında olanlar, sanki varmış gibi bir kutuplaşmanın ortaya konulduğu bir miting yapılıyor. Ayıptır, günahtır, çirkindir. 29 Ekim pazar günü, siz 28 Ekim cumartesi günü bu mitingi yapıyorsunuz. Ya bir hafta evvel ya bir hafta sonra yapsanız ne olurdu ki? Bu bir bilinçaltının şuura çıkışıdır.”

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçim sonuçlarını değerlendiren Akşener, “Seçim olur seçmen karar verir. Dedi ki AK Parti’ye ‘Sen iktidarsın amacın nedir hizmet etmek’ bize de dedi ki ‘Göreviniz milletin avukatı olmaktır.’ İYİ Parti bu görevini yerine getirmek üzere her bir vatandaşımıza ulaşmaya gayret etti. Birden biz ‘terörist, FETO’cu’ olduk. Köye gittiniz, köyün dertlerini konuşmak yerine bizim HDP, PKK ile alakamız yok, bunu anlatmak zorunda kaldınız. Sonuç ne oldu? Seçmen çırak çıktı… Seçmen velinimettir, seçmenin karşısında bütün siyasetçiler topuk selamı vermek zorundadır iddiasındayız” dedi.

BİR TASARRUFA ÖNEM VERİYOR. İKİ ÇALMIYOR, ÇALDIRMIYOR. İNSANLARA İŞ İMKANI YARATIYOR”

Susurluk Belediyesi’nin geçtiğimiz 5 yıl içinde yapmış olduğu faaliyetlere de değinen Akşener, “Susurluk’ta, başkanım benim hayalimizdeki iyi belediyeciliği ortaya koydu. Ben belki bugüne kadar laf ürettim ama Nurettin başkan ve diğer arkadaşlarımız üzerinden diyebilirim ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.’ İki şey gördüm, birincisi çocuklara ve gençlere ulaşmak, ikincisi kadınlara ulaşmak. Üçüncüsü atanamamış öğretmen kız çocuklarına ulaşmak. Bir tasarrufa önem veriyor. İki çalmıyor, çaldırmıyor. İnsanlara iş imkanı yaratıyor, çiftçiye iş imkanı yaratıyor” diye konuştu.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ayrı parti olarak gireceklerinin bir kez daha altını çizen Akşener, “Biz 2028’de inşallah iktidar olacağız. 2024 yerel seçimlerimize hür ve müstakil bir biçimde kendimiz gireceğiz. Bu hizmetlerinin ışığında inşallah sen kazanacaksın, Susurluk’u çok daha iyi bir yere getireceksiniz” dedi.

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7