AKP ESKİŞEHİR ADAYI HATİPOĞLU,BASIN MENSUPLARIMIZA BİR ASGARİ ÜCRET VERECEĞİZ....

AKP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, "Eskişehirimiz lehine yapılacak çalışmalarda basında çalışan arkadaşlarımızı da değerlendirmeyi düşünüyoruz.

GÜNDEM 9.01.2024 19:50:00 0
AKP ESKİŞEHİR ADAYI HATİPOĞLU,BASIN MENSUPLARIMIZA BİR ASGARİ ÜCRET VERECEĞİZ....

AKP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, "Eskişehirimiz lehine yapılacak çalışmalarda basında çalışan arkadaşlarımızı da değerlendirmeyi düşünüyoruz. O dönem için asgari ücret ne ise tüm basın mensuplarımıza belediye şirketlerimizden tüm basın mensuplarımıza bir asgari ücreti biz vereceğiz ve yerel basını destekleyeceğiz. Basını desteklemek Eskişehir’i desteklemektir" dedi. Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ise, "Hatipoğlu'nun bu vaadini bir rüşvet vaadi olarak değerlendiriyor ve kınıyoruz" açıklamasını yaptı.

AKP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Eskişehir’de bugün basın mensuplarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe AKP Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, AKP Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, parti yöneticileri ile gazeteciler katıldı.

"YEREL BASIN HİÇ YALAN HABER YAPMADI"

Yemek sonrasında konuşan Hatipoğlu, yerel basının önemine değinerek, "Eskişehir’de yerel basın Eskişehir’in emniyet supabıdır. Eskişehirspor’da çalışırken biz ve yönetici arkadaşlarımız her zaman yerel basından çekinmişizdir. Yanlış anlamayın, yerel basının yazdığı bizim hakkımızda bir eleştiri bizim toparlanmamıza sebep olmuştur. Yani yerel yöneticilerin yerelde yaptıkları hataların gazetede yazılması, köşe yazarlarının uyarması çok önemli" dedi.

"TÜRBÜLANSLI ZAMANLARIM OLDU"

Yerel basının kendisiyle ilgili hiç yalan haber yapmadığına dikkat çeken Hatipoğlu, "Siyasete girdikten sonra türbülanslı zamanlarım oldu. Ana basında birçok karalama kampanyaları ile karşılaştım. Tabii ben her zaman olduğu gibi tüm eleştirilere açığım ama yalan haberlere açık değilim. Bunları ana akım medyada gördük, ama hiçbir yalan haberi yerel gazetelerimizde görmedik. Yerel basın eleştirdi, kendilerine göre haberlerini yaptılar. Ama hiçbir zaman yalan haber yapmadılar. O yüzden yerel basınımızı bir kez daha ilkeli habercilikten dolayı burada hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"GAZETECİLERİN MAAŞI O KADAR DÜŞÜK Kİ"

Hatipoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Size müjdeli bir haber vermek istiyorum. İnşallah 31 Mart’ta seçimleri kazandığımız taktirde bazı konularda yerel basına desteklerimiz olacak. Ben de ucundan kıyısından bir gazete sahibiydim yeğenim vasıtasıyla. Bir kısım medya ile uğraştık. Gördüğüm kadarıyla medyada çalışan emekçi kardeşlerimizin gelirleri o kadar düşük ki ben bunu kendim görmesem inanmam. Basın mensuplarımızın organize sanayide çalışan bir fabrika işçisi kadar maaşlar aldığını gördüm. Gelirlerinin çok düşük olduğunu gördüm. Bu yerel basının en büyük sorunudur çünkü basının özgür olabilmesi, irade koyabilmesi için ekonomik özgürlüğünün de olması çok önemlidir. Bizim Eskişehir’deki basınımız yalan haber yapmıyor.

“KOMİSYONLARDA BASINDA ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMIZI DEĞERLENDİRMEYİ  DÜŞÜNÜYORUZ”

Ancak AK Parti belediyeciliğinde eğer büyükşehir belediye başkanı olursam büyük bir destek vereceğim yerel basına. Bu desteği de şöyle açıklıyoruz; biz belediyemizde oluşturduğumuz bazı komisyonlarda belediyemizin ve Eskişehirimiz lehine yapılacak çalışmalarda basında çalışan arkadaşlarımızı da değerlendirmeyi düşünüyoruz. O dönem için asgari ücret ne ise tüm basın mensuplarımıza belediye şirketlerinden tüm basın mensuplarımıza bir asgari ücreti biz vereceğiz ve yerel basını destekleyeceğiz. Basını desteklemek Eskişehir’i desteklemektir."

TEPKİ ÜSTÜNE AÇIKLAMA YAPTI: "HER BİR MESLEK GRUBUNA KATKI SAĞLAYACAĞIM"

Gelen tepkiler üzerine X hesabından bugün bir açıklama da yapan Hatipoğlu’nun mesajı şöyle:

"Bugün Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla medya mensuplarına verdiğimiz yemekte, gazeteci dostlarıma yönetimi devraldığımızda destek sözü verdim. Neden mi? Çünkü 4. Kuvvet medya şehrimizde doğru işlemezse şeffaf bir belediyecilik anlayışı yerleştiremeyeceğimize inanıyorum. Adına yerel medya dediğimiz yapı ne kadar kuvvetli olursa, bir şehir o kadar iyi ve katılımcı yönetilir. Bu nedenle de gazeteci dostlarımıza yerel basın mensuplarına destek sözü verdim. Hem de hiçbir siyasi ya da başka bir ayrım yapmadan. Bunu da hem şehrim için, hem de zor şartlarda halkın haber alma özgürlüğü için karda, kışta, en zorlu koşullarda ter döken basın emekçileri için yapacağım. Peki mevcut yönetimin kadrolu destekçilerinden Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti basın emekçilerine destek sözüm için ne demiş? Çok incinmişler. Arkadaşlar duyan duymayan kalmasın! Eskişehir’de kimseye bir faydası olmayan yönetim anlayışı sona yaklaşmıştır. Ben basın emekçileri dahil, bu şehri oluşturan hiçbir meslek grubunu yalnız bırakmayacağım. Tüm hemşehrilerimin dertleri ile dertlenecek, her bir meslek grubuna katkı sağlayacağım. Emeklisi, öğrencisi, işçisi, çiftçisi, kadını, erkeği herkesin hayatına pozitif anlamda dokunacağım. Kendinden başka kimseyi düşünmeyen, bu hayatta bir kişiye faydası dokunmamış, sıcak koltuğundan ahkam kesenler de buyursun incinsin."

"BUNU RÜŞVET VAADİ OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ"

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ise yazılı basın açıklaması yaparak Hatipoğlu'na tepki gösterdi. Karaca’nın açıklaması şöyle:

"Bir belediye başkan adayı Basın kuruluşlarına destek vermek istemesi normal ancak çalışanlara rüşvet gibi vaat doğru değildir. Bir süre gazete sahipliği yapan Hatipoğlu'nun bu vaadi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde söylemesi gazetecileri incitmiştir. Hatipoğlu'nun bu vaadini bir rüşvet vaadi olarak değerlendiriyor ve kınıyoruz."

14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti Eskişehir Milletvekili seçilen Hatipoğlu, kısa süre önce AKP'ye katıldı.

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

İMAMOĞLU'NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI İÇİN YENİ İTİRAZ!

CHP LİDERİ: “HER DARBENİN BİR LİSTESİ VAR, KAYYUM OLARAK ADİL BEY’İ YAZMIŞLARDI

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN AKP’YE GEÇİŞİ MAGAZİNİ DE SALLADI!

YANDAŞ KALEMLER BİRBİRİNE DÜŞTÜ: HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU

CUMHUR İTTİFAKI’NIN KÜÇÜK ORTAĞI MİRAS HUTBESİNE SAHİP ÇIKTI

YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: HÜDAPAR AÇIKLAMA YAPTI

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

HATAY’DA SURİYE HEYETİYLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

HBB, ÖĞRENCİLERİN OKUL YOLUNU ÜCRETSİZ SAĞLAYACAK

İBB BORSASI İDDİALARI YANDAŞLARI KARIŞTIRDI: NEDİM ŞENER İLE MÜCAHİT BİRİNCİ X’TE KÜFÜRLEŞTİ

SAVCI SAYAN: “CHP’DEN ÖNEMLİ BİR BAŞKAN AKP’YE KATILIYOR”

DÖNMEZ: İSKENDERUN’U BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ

“İMAMOĞLU: ‘VİCDANLARI YARALAYAN HUKUKSUZ OPERASYONLAR DURMALI!’

ÖZGÜR ÖZEL KIRŞEHİR’DE KONUŞTU: İKTİDARIN BASKISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

CHP’DEN AKP’YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İBB'YE 9. DALGA OPERASYON... İNAN GÜNEY DAHİL ÇOK SAYIDA İSİM HAKKINDA GÖZALTINA ALINDI.

ERDOĞAN’DAN AKP’YE KATILAN BAŞKANA KİLO UYARISI

DİYANET’TEN MİRAS HUTBESİ: ERKEK İKİ, KIZ BİR PAY ALMALI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

Yükleniyor


KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

İMAMOĞLU'NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI İÇİN YENİ İTİRAZ!

CHP LİDERİ: “HER DARBENİN BİR LİSTESİ VAR, KAYYUM OLARAK ADİL BEY’İ YAZMIŞLARDI

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

  • Pazar 33.4 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.3 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
2.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
3.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
4.Göztepe 1 1 0 0 3 3
5.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
10.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
11.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
12.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
15.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
16.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0