AHMET AKIN:AK PARTİ PAZARLIK USULÜ İHALELERİ KARANLIKTA BIRAKIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Sayıştay’ın 2021 yılı denetim raporları ile ilgili; “Milyarlarca lira tutarındaki ihaleler rekabetin ve şeffaflığın olmadığı bir ortamda verildi.

GÜNDEM 30.09.2022 10:56:00 0
AHMET AKIN:AK PARTİ PAZARLIK USULÜ İHALELERİ KARANLIKTA BIRAKIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Sayıştay’ın 2021 yılı denetim raporları ile ilgili; “Milyarlarca lira tutarındaki ihaleler rekabetin ve şeffaflığın olmadığı bir ortamda verildi. Yap-işlet-devret yöntemiyle gerçekleştirilen projelerde 500 milyon liranın üzerindeki müşavirlik hizmetlerinin herhangi bir esas ve usul belirlenmeden alındığı tespit edildi. Başka bir deyişle hizmet alımlarında tepeden tırnağa pek çok şaibe ve usulsüzlük bulunmaktadır” açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yaptığı yazılı açıklamada; Sayıştay’ın 2021 yılı denetim raporlarında pek çok ihalede usulsüz ve şaibe tespit edildiğini belirtti. Akın’ın açıklaması şöyle:

“PAZARLIK USULÜ İHALE KAYNAK AKTARMA ARACINA DÖNÜŞTÜ: AK Parti iktidarı; istisna olması gereken pazarlık usulünü yasa tanımadan istismar etmeye devam ediyor. İktidar, milyarlarca lira tutarındaki kamu kaynağını kendisine yakın şirketlere aktarırken bu yöntemi kullanarak kamuoyundan pek çok bilgiyi gizliyor. Başka bir deyişle yasayla hüküm altına alınan ve belirli zorunlu şartları taşıması gereken pazarlık usulü ihaleler AK Parti iktidarının keyfi tutumuyla asıl yöntem haline getirildi. Milyarlarca lira tutarındaki ihaleler rekabetin ve şeffaflığın olmadığı bir ortamda verildi.

SALGIN DÖNEMİNDE BİLE USULSÜZLÜKLER BİTMEDİ: Sayıştay’ın 2021 yılı denetim raporları AK Parti iktidarının her şeyi kapalı kapılar ardında yapmayı çok sevdiğini göstermektedir. Sayıştay’ın 2021 yılı denetim raporları, AK Parti iktidarının kamu kaynaklarını ihalelerle verirken adeta hiçbir yasal mevzuatı tanımadığını ortaya koymaktadır. 2021 yılında milyonlarca esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığı, çalışanların gelirlerinin düştüğü Covid-19 salgını yaşanırken; AK Parti iktidarı çoğu altyapı projesi olan pek çok kamu ihalesini usulsüz bir şekilde gerçekleştirdi. İktidarın yap-işlet-devret yöntemiyle gerçekleştirdiği pek çok ihaledeki müşavirlik hizmetleri ihalelerinin de usulsüz olduğu belirlendi.

HİZMET ALIM İHALELERİNDE TEPEDEN TIRNAĞA USULSÜZLÜK VAR: Yap-işlet-devret yöntemiyle gerçekleştirilen projelerde 500 milyon liranın üzerindeki müşavirlik hizmetlerinin herhangi bir esas ve usul belirlenmeden alındığı tespit edildi. Müşavirlik hizmet alımlarının yanı sıra yapım kontrollük, danışmanlık hizmet alım işlerinde de pek çok usulsüzlük olduğu belirlenirken, ihale yapılması gereken bazı işlerin ise ihalesiz bir şekilde özel şirketlere verildiği tespit edilmiştir. Başka bir deyişle hizmet alımlarında tepeden tırnağa pek çok şaibe ve usulsüzlük bulunmaktadır.

AK PARTİ PAZARLIK USULÜ İHALELERİ KARANLIKTA BIRAKIYOR: AK Parti iktidarı döneminde defalarca değiştirilen ihale mevzuatına uyulmamasıyla pek çok usulsüzlük ve şaibeli işlem yapıldığı anlaşılmaktadır. İktidar, vatandaşın parasını harcarken pazarlık usulünün arkasına gizlenerek hesap vermemeyi tercih etmiştir. Özellikle 2021 yılında pazarlık usulüyle yapılan ihalelerin yasal olarak kamuoyuna açıklanması gerekirken karanlıkta bırakılmıştır.

İKTİDARIMIZDA KAMU İHALE YASASI’NI DEĞİŞTİRECEĞİZ: Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz pazarlık usulüyle verilen ihalelerle ilgili şeffaflık çağrısı yaparak bu ihalelerin açıklanmasını istedik. İktidar sus pus olup hiçbir ses vermezken; Sayıştay bizim tespitlerimizin doğru olduğunu denetim raporlarıyla ortaya koydu. Sayıştay denetçileri; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2021 yılında gerçekleştirdiği ihalelerde pek çok usulsüzlük yapıldığını ortaya koymaktadır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nde de yer aldığı üzere iktidarımızda Kamu İhale Yasası’nı değiştireceğiz. Kamu ihalelerini rekabet ve şeffaflığı sağlayacak şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Kamuda israf ve adrese teslim ihale uygulamasını bitireceğiz.”

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,86% 0,09
  • EURO

    46,99% 0,38
  • GRAM ALTIN

    4267,72% 0,20
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMASINI YIRTMIŞTI: DORUK DÖRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

CHP KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ KEZ "GÖREVSİZLİK" KARARI

NİHAT GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

HATAY DÖRTYOL’DA ORMAN YANGINI…

AKP'Lİ ÜYENİN 'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR' ÇIKIŞI BELEDİYE MECLİSİNİ GÜLDÜRDÜ

İZMİR'DE SİYASİ DEPREM: TUNÇ SOYER TUTUKLANDI!

MANAVGAT BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

SİLİVRİ’DE YENİ DOSYA: İMAMOĞLU’NA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMA YIRTAN GENÇ GÖZALTINA ALINDI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: TUNÇ SOYER DAHİL 119 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

MADIMAK KATLİAMI'NIN 32. YILI... SİVAS KATLİAMI HAFIZALARDA HÂLÂ CANLI

GÖZALTINDAKİ TUNÇ SOYER'DEN İLK GÖRÜNTÜ…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 130'A YÜKSELDİ

SİGARAYA 10 LİRALIK VERGİ ZAMMI GELİYOR!

GÖKÇEK LÜKS LOJMAN DAVASINI KAYBETTİ: “EVDEN ÇIKIYORUM”

HATAY'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

İSKENDERUN’DA 1 TEMMUZ KUTLAMASI: ŞEHİTLER İÇİN MAVİ SULARA ÇELENK

SARAÇHANE'YE YASAK KOYMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI: ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

MİTİNG SONRASI SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

ZAFER PARTİSİ’NDE YOL AYRIMI: BARTU SORAL İBB DİRENİŞİNE KATILIYOR!

‘100 KARASI’ TOPLANTISINDA ÖZGÜR ÖZEL ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Yükleniyor


MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMASINI YIRTMIŞTI: DORUK DÖRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

CHP KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ KEZ "GÖREVSİZLİK" KARARI

NİHAT GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

AKP'Lİ ÜYENİN 'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR' ÇIKIŞI BELEDİYE MECLİSİNİ GÜLDÜRDÜ

İZMİR'DE SİYASİ DEPREM: TUNÇ SOYER TUTUKLANDI!

MANAVGAT BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

SİLİVRİ’DE YENİ DOSYA: İMAMOĞLU’NA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

  • Cuma 34.1 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.3 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.2 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2