AFAD VE SİVİL HAVACILIK, DEPREMİN ARDINDAN YAPTIĞI İLK DUYURULARDA ADIYAMAN’A YER VERMEMİŞ… ABDURRAHMAN TUTDERE: “ADIYAMAN HALKI, BU İHMALİ YAPANLARI ASLA UNUTMAYACAK”

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kahramanmaraş merkezli ilk depremin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’nın yaptığı duyuru ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ilgili birimlere

GÜNDEM 27.02.2023 09:44:17 0
AFAD VE SİVİL HAVACILIK, DEPREMİN ARDINDAN YAPTIĞI İLK DUYURULARDA ADIYAMAN’A YER VERMEMİŞ… ABDURRAHMAN TUTDERE: “ADIYAMAN HALKI, BU İHMALİ YAPANLARI ASLA UNUTMAYACAK”

TAMER ARDA ERŞİN

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kahramanmaraş merkezli ilk depremin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’nın yaptığı duyuru ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ilgili birimlere gönderdiği yazıda depremden etkilenen iller sıralanırken Adıyaman’a yer verilmediğini söyledi. Tutdere, “Eğer arama-kurtarma zamanında olsaydı, yeterli ekipman olsaydı belki can kaybı bu kadar olmayacaktı. Belki de çoğu yurttaşımızı kurtarmış olacaktık ve onlar bugün yanımızda olacaktı. Bu eksikliği yapanlar ve ihmali olanların hepsinin takipçisi olacağız. Adıyaman halkı, bu ihmali yapanları asla unutmayacak” dedi.

Abdurrahman Tutdere, 10 ilde büyük yıkıma ve çok sayıda can kaybına neden olan Kahramanmaraş merkezli ilk depremin ardından AFAD Başkanlığı’nın yaptığı duyuru ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ilgili birimlere gönderdiği yazıyı paylaştı.

AFAD’IN DUYURUSUNDA ADIYAMAN YOK

AFAD’ın, depremden etkilenen iller arasında Adıyaman’a yer vermediği duyurusunda şunlar kaydedildi:

“Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04:17’de 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Depremin ardından, en büyüğü 6.6 büyüklüğünde olmak üzere 5 artçı deprem meydana gelmiştir. Deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedilmiştir. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, illerimizde ve AFAD merkezinde tüm afet grupları toplanmıştır. Tüm il AFAD müdürlükleri teyakkuza geçirilmiş olup, arama ve kurtarma başta olmak üzere tüm ekipler bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN YAZISINDA DA ADIYAMAN YER ALMADI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ilgili birimlere gönderdiği yazıda da Adıyaman’ın yer almadığı görüldü. Yazıda şunlar belirtildi:

“Malumları olunduğu üzere; Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 06.02.2023 tarihi saat 4:17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem gerçekleş olup, depreme ilişkin sarsıntı Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkâri, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedilmiştir. Bahse konu depreme ilişkin arama-kurtarma çalışmaları kapsamında söz konusu bölgelere acil müdahale ekiplerinin, ihtiyaç ve yardım malzemelerinin ulaştırılmasını temin etmek üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli koordinasyon sağlanmakta olup, işletmeniz filosunda yer alan hava araçları (uçuşa elverişlilik durumuna bakılmaksızın) ile deprem bölgelerine destek verilip verilemeyeceğine ilişkin durumlarının belirlenebilmesi amacıyla yazımız ekinde yer alan tablonun doldurularak 06.02.2023 saat 17:30'a kadar uodops@shgm.gov.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

“ADIYAMAN HALKI, BU İHMALİ YAPANLARI ASLA UNUTMAYACAK”

Abdurrahman Tutdere, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Biz, sadece havuz medyasının Adıyaman’ın yalnız bıraktığını düşünüyorduk. Meğer Türkiye’de asli görevi doğal afetler sonucu yaşanabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmak, vatandaşlara yardım etmek amacıyla kurulmuş olan AFAD da şehrimizi unutmuş. AFAD’ın elimize geçen hava araç raporuna baktığımızda, özellikle Pazarcık merkezli depremden etkilenen illeri sayarken Adıyaman’ın ismini dahi geçirmediklerini gördük. AFAD’ın unuttuğunu hükümet de unutmuş, havuz medyası da unutmuş” dedi.

Tutdere, “İnsanlar gözümüzün önünde yaşamını yitirdiler. Eğer arama-kurtarma zamanında olsaydı, yeterli ekipman olsaydı belki can kaybı bu kadar olmayacaktı. Belki de çoğu yurttaşımızı kurtarmış olacaktık ve onlar bugün yanımızda olacaktı. Bu eksikliği yapanlar ve ihmali olanların hepsinin takipçisi olacağız. Adıyaman halkı, bu ihmali yapanları asla unutmayacak” diye konuştu.

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

MADIMAK KATLİAMI'NIN 32. YILI... SİVAS KATLİAMI HAFIZALARDA HÂLÂ CANLI

GÖZALTINDAKİ TUNÇ SOYER'DEN İLK GÖRÜNTÜ…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 130'A YÜKSELDİ

SİGARAYA 10 LİRALIK VERGİ ZAMMI GELİYOR!

GÖKÇEK LÜKS LOJMAN DAVASINI KAYBETTİ: “EVDEN ÇIKIYORUM”

HATAY'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

İSKENDERUN’DA 1 TEMMUZ KUTLAMASI: ŞEHİTLER İÇİN MAVİ SULARA ÇELENK

SARAÇHANE'YE YASAK KOYMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI: ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

MİTİNG SONRASI SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

ZAFER PARTİSİ’NDE YOL AYRIMI: BARTU SORAL İBB DİRENİŞİNE KATILIYOR!

‘100 KARASI’ TOPLANTISINDA ÖZGÜR ÖZEL ATEŞ PÜSKÜRDÜ

MUHAMMED YAKUT, ALMANYA'DA ÖLDÜ

BAHÇELİ 'YAPAY ZEKA, DUBLÖR' İDDİALARINA İLK KEZ YANIT VERDİ!

HATAY'DA İTFAİYE ARACI ALEVLERİN ARASINDA KALDI!

KENDİNİ MESİH İLAN EDEN TARİKAT LİDERİ HAPSİ BOYLADI

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI

LEMAN'DAN HZ. MUHAMMED AÇIKLAMASI! İSTANBUL'DA DÜN GECE NELER OLDU?

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E ŞAFAK VAKTİ BASKINI TUNÇ SOYER VE CHP’Lİ İSİMLER GÖZALTINDA

FİLİSTİN İÇİN 500 BİN EURO'YU TOPLADI, KARISINA HARCADI!

İMAMOĞLU; SÖZDE DEĞİL, PRATİKTE HALKIN YANINDA OLACAK BİR YÖNETİM PLANLIYORUZ

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU: ASLİ GÜNDEMİMİZDEN KOPMUYORUZ

Yükleniyor


ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

MADIMAK KATLİAMI'NIN 32. YILI... SİVAS KATLİAMI HAFIZALARDA HÂLÂ CANLI

GÖZALTINDAKİ TUNÇ SOYER'DEN İLK GÖRÜNTÜ…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 130'A YÜKSELDİ

  • Perşembe 35.4 ° / 19.3 ° Güneşli
  • Cuma 34.1 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.3 ° / 18.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2