ADD Samsun Şube Başkanı Yelekin: "Samsun Kültür Yolu Festivali'nde Atatürk Anıtı'na yer verilmedi"

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Birol Yelekin, Kültür Yolu Festivalinin Samsun ayağının 8- 16 Haziran tarihleri arasında sürecek program afişlerinde Atatürk Onur anıtının yer alamamasına tepki gösterdi.

YEREL 12.06.2024 12:03:00 0
 ADD Samsun Şube Başkanı Yelekin:

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Birol Yelekin, 8-16- Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Kültür Yolu Festivali'nde Samsun'un ve milli mücadelenin simgelerinden olan Onur Anıtı'nın hiçbir afişte yer almamasına tepki gösterdi. Yelekin, "Festivali hazırlayanlar çalışmasını yaptıkları şehrin kültürünü araştırmadan mı hazırlık yaptılar? Şehrimizin simgesinin Saat Kulesi değil, şehrimizin futbol takımı Samsunsporumuzun, OMÜ’nün, Büyükşehir Belediyemizin, valiliğimizin logolarında da olduğu gibi Samsun’un simgesinin Atatürk Anıtı olduğunu bilmiyorlar mı" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Birol Yelekin, Kültür Yolu Festivalinin Samsun ayağının 8- 16 Haziran tarihleri arasında sürecek program afişlerinde Atatürk Onur anıtının yer alamamasına tepki gösterdi. 

"Bu hatanın giderilmesini istiyoruz"

Birol Yelekin şunları söyledi:

"Şehrimizde 8 Haziran’da başlayıp 16 Haziran’a kadar devam edecek olan Samsun Kültür Yolu festivali gerçekleşmektedir. Adından da anlaşılacağı üzere bu etkinliğin amacı Samsun ve çevresinin sahip olduğu kültüre karşı farkındalığı artırmak ve buna dair çok sayıda sergi, konser, gezi, atölyeler yapmak. Festival için hazırlanan internet sitesi ve sosyal medya sayfaları incelendiğinde bu konuda bir çabanın olduğu görülmektedir. Hazırlayanlara ve katkı sunanlara teşekkür ederiz. Ancak Samsun gibi milli mücadelenin başkenti, kurtuluşun ilk adımının atıldığı, kültürel ve tarihi değeri yüksek olan bir kentte bu denli büyük bir festivalin afişinde Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi kişiliğin yakışır bir şekilde kullanılmamış olması halkımızda üzüntü yaratmaktadır. Festivali hazırlayanlar çalışmasını yaptıkları şehrin kültürünü araştırmadan mı hazırlık yaptılar? Şehrimizin simgesinin Saat Kulesi değil, şehrimizin futbol takımı Samsunsporumuzun, OMÜ’nün, büyükşehir belediyemizin, valiliğimizin logolarında da olduğu gibi Samsun’un simgesinin Atatürk Anıtı olduğunu bilmiyorlar mı? Hadi diyelim onlar hata yaptı peki  sayın valimiz başta olmak üzere belediye başkanı, il kültür turizm müdürü gibi yetkililer bu eksikliği düzeltme konusunda girişimde bulundular mı? Derdimiz sırf muhalefet olmak için eleştiri yapmak değil ama sürekli halkın değerleriyle oynayarak ya da görmezden gelerek halkı birbirine düşman etme hatasından vazgeçilmelidir. Sayın Valimizden bu hatanın giderilmesini istiyoruz. Basılı afiş ve görsellerde hatanın düzeltilmesi mümkün olmasa da festivalin internet sitesinde ve sosyal medya görsellerinde Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a yakışır bir şekilde yer alması gerekmektedir. İşte o zaman festival gerçek amacına hizmet edecek ve şehrimizin kültürünü ve tarihinin doğru bilinmesini sağlayacaktır."

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,94% 0,03
  • EURO

    40,97% -0,01
  • GRAM ALTIN

    3823,03% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

İHRAÇ EDİLEN TEĞMENLERİN KOMUTANLARI TSK’YA GERİ DÖNMEK İÇİN DAVA AÇTI

EKREM İMAMOĞLU'DAN BOYKOT ÇAĞRISI: MİLYONLARCA VATANDAŞIMIZI DAHİL OLMAYA DAVET EDİYORUM

SKANDAL İDDİA: GENÇLİĞE HİTABE'Yİ OKUYAN ÖĞRENCİLER OKULDAN ATILDI

SEVDA TÜRKÜSEV'İN 'İMAMOĞLU' PAYLAŞIMI GÜNDEM OLDU! SOSYAL MEDYA YIKILDI

BAHÇELİ'DEN 'SOKAK' AÇIKLAMASI

ALİ YERLİKAYA BAYRAM TATİLİNİN ACI BİLANÇOSUNU AÇIKLADI!

VOLKAN KONAK'IN VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI: SAHNEDE AÇIKLADI

BAHÇELİ BU KEZ YENİ ANAYASA İÇİN ÇAĞRI YAPTI

ABD'DEN TÜRKİYE'YE F-35 ŞANTAJI

MHP İLK KEZ DEM PARTİ İLE BAYRAMLAŞMASINDA 'İMAMOĞLU' DAMGA VURDU

KONSERDE FENALAŞAN VOLKAN KONAK YAŞAMINI YİTİRDİ

ERDOĞAN 10 HÜKÜMLÜYÜ AFFETTİ: ARALARINDA HİZBULLAHÇILAR DA VAR!

ÖZEL, LE MONDE'A KONUŞTU: BU BİR SİVİL DARBE GİRİŞİMİDİR

DAVUTOĞLU İLE GÖKÇEK ARASINDA 'YOLSUZLUK' POLEMİĞİ

ÖZGÜR ÖZEL; TUTUKLU GENÇLER YARIN İLK İŞ SİLİVRİ'DEYİM!

ÖZGÜR ÖZEL TRABZON'DA…

İSTANBULLULAR MALTEPE'YE AKTI: ADAYIMI BIRAK, SANDIĞI GETİR

ERDOĞAN'DAN HAFİZE GAYE ERKAN'A YENİ GÖREV

YAPAY ZEKA ŞİRKETİ XAI, SOSYAL MEDYA PLATFORMU X'İ (TWİTTER) SATIN ALDI

CHP, İPTAL TALEBİYLE AYM'YE BAŞVURDU:

İBB SORUŞTURMASINDAKİ 'TANIK'LARDAN BİRİ AKP'NİN ADAYI ÇIKTI

TBB BAŞKANVEKİLİ ZEYDAN KARALAR OLDU

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI EBRU ÖZDEMİR TUTUKLANDI

CHP'Lİ EMRE: KİMİN VİCDANINA SIĞAR

CHP'NİN BOYKOTYAP SİTESİNE MAHKEMEDEN ENGEL!

İMAMOĞLU SİLİVRİ’DEN NY TİMES’A YAZDI: BEN, CUMHURBAŞKANI’NIN ANA RAKİBİYİM, TUTUKLANDIM

ŞİŞLİ DE YURTTAŞLAR KENT LOKANTASI'NIN ÖNÜNE HALK SOFRASI KURDU!

ODTÜ'YE POLİS BASKINI: 9 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI!

İMAMOĞLU'NUN AVUKATI GÖZALTINA ALINDI…

BEŞİKTAŞ, DERBİDE YARIN GALATASARAY'I AĞIRLAYACAK

Yükleniyor


Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

Yozgat’ta patates üreticisi ihracat kapılarının açılmasını istiyor

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde nöbetçi personele saldırı

"MESEM’ler kapatılsın, çocukların ekonomik sömürüsü son bulsun"

  • Çarşamba 20.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 20 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 28 12 8 8 9 44
6.İstanbul Başakşehir 27 11 10 6 6 39
7.Göztepe 27 10 9 8 10 38
8.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
9.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
10.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39