YURTTAŞLARDAN 'KAMU TASARRUF PAKETİ'NE TEPKİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan "Kamuda Verimlilik ve Tasarruf Paketi’ni yuttaşları memnun etmedi.

GÜNDEM 14.05.2024 10:19:00 0
 YURTTAŞLARDAN

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan "Kamuda Verimlilik ve Tasarruf Paketi’ni yuttaşları memnun etmedi. İstanbul Kadıköy'de ANKA mikrofonuna konuşan yurttaşlar, açıklanan paketinin başarılı olacağına inanmadıklarını belirterek, tasarrufa öncelikle Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan başlanması, paketin iktidarın kullandığı uçaklardan çorba içilen kaşığa kadar geniş bir alanı kapsaması gerektiğini söyledi. Bir yurttaş, "Zaten bin 500 odalı sarayı var. Lambaları kapatsa zaten ekonomi düzelecek de lambaları kapatmıyor ki" derken; başka bir yurttaş ise "Hazine Bakanı, Diyanet’in bütçesini kapatsın, ülkede tasarrufa gerek olmaz. Diyanet'in 3 milyar dolar bütçesi var" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün Kamuda Verimlilik ve Tasarruf Paketi'ni açıkladı. Şimşek, 3 yıl boyunca sadece emekli olanların yerine yeni personel alınacağını, destek personel sayısının zaman içinde belli program dahilinde azaltılacağını, kamu çalışanlarının aldığı yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getirileceğini, personel servisi uygulamasının sınırlandırılacağını, kamu taşıtlarının kullanımı için ortak havuz oluşturulacağını ve kamuda yasal olarak izin verilenler hariç yabancı menşeli araç kullanımını sonlandıracaklarını bildirdi.

Bakan Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketi hakkında İstanbul Kadıköy'de yurttaşlara mikrofon uzattık. Vatandaşların verdiği cevaplar şöyle:

"SARAY BİN 403 MİLYON HARCIYOR AMA BİR LİRA ONLARDAN TASARRUF YOK"

Suat Dülger: “Saray yok zaten işin içinde. Saray bin 403 milyon harcıyor ama bir lira onlardan tasarruf yok. Tasarruf, memur almayacağız, bundan sonra araba almayacağız, hatta biraz da Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri çalıştırmayacağız demek bu. Tasarrufa ilk başta saraydan başlanmalı. Devletin şu anda çok gereksiz masrafları var, özellikle Erdoğan'ın... Örtülü ödenek ne kadar, nerelere harcanıyor belli değil. Fakat onlar oralardan sıkıntı yapmıyorlar, oralar kendilerine ait. İngiltere'den emekli maaşlarını, memur maaşlarını kısın diyenler varmış. Olay bu yani çalışanlara. Tedbirler işe yaramayacak. Mümkün değil. Kendileri uymuyor. Kendilerinin uymadığı bir şeye millet nasıl uysun ki. Zaten millet tasarruf yapıyor. Millet kendi zor geçiniyor, millet zaten tasarrufta, kendileri tasarruf yapmıyorlar. Devletin tüm gelirleri çarçur ediliyor AK Parti tarafından. Öncelikle Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı’nın etrafında kurduğu sistem giderlerini çok çok azaltmalı.

Orçun Obalar: Bu bir irade meselesi. Sonuçta kamuya verilen bir söz olarak algılıyorum bunu. Ne kadar bu sözlerin üzerinde durulabilirse o kadar sonuç alınabilir diye düşünüyorum.

"ZATEN BİN 500 ODALI SARAYI VAR, LAMBALARI KAPATSA EKONOMİ DÜZELECEK DE LAMBALARI KAPATMIYOR Kİ"

Ömer Bayramoğlu: Hem ekonomiyi bu hale getiriyor, hem de diyor ki, 'Ben tasarruf yapacağım' Madem ekonomi iyi, Almanya ile yarışıyoruz, ekonomi niye böyle, niye tasarruf yapıyorsunuz o zaman? Zaten bin 500 odalı sarayı var. Lambaları kapatsa zaten ekonomi düzelecek de lambaları kapatmıyor ki. Şimdi 5 tane araba almayacağız diyor, 3 tane alacağız diyor. Bu tasarrufla olacak iş değil ki. Sen şimdi baştan kasayı boşaltmışsın. Sen bundan sonra olmayan bir şeyin nasıl tasarrufunu yaparsın? Bir şey yok ortada. Bir şey olsa tasarruf yapalım da, musluğu sökmüş götürmüşler, diyor ki 'musluğu kısacağız' Musluk yok ki, hayali bir şey yani.

"SARAY YEMEYE DEVAM EDECEK"

Adem Şener: Mehmet Şimşek'ten önce kaç kişi geldi, aynı açıklamalar, aynı güzellemeler, aynı sözler ama ortada bir şey yok. Saray'ı durduramazlar. Saray yemeye devam edecek. Sadece memleketin ekonomisini değil, insanları da ufak ufak yemeye başladılar. Aç kalan insan ne yapıyor? Hırsızlık, gayri meşru işler, sonuçta bu işlere yöneliyor. Ne olacak bu düzende? Ne kadar açıklama yaparlarsa yapsınlar sonuç belli. Bizi yiyecekler. Cumhurbaşkanı’nın kullandığı uçaktan tutun, kullandığı kaşığa kadar, içtiği çorbaya kadar, hani o methettiği kahvaltılar var ya, onlara kadar tasarruf yapmaları lazım. Onların tasarruf dediği bizim yediğimiz, içtiğimizse zaten eskiden en kral yemeğimiz makarnaydı şimdi o da yok. Tedbirler işe yaramayacak. Sadece göz boyama, laf olsun. Kimsenin de inanası yok. Benim gibi binlerce insan da inanmıyor zaten.

"HAZİNE BAKANI DİYANET'İN BÜTÇESİNİ KAPATSIN ÜLKEDE TASARRUFA GEREK OLMAZ"

İsmini vermek istemeyen vatandaş: Hazine Bakanı, Diyanet’in bütçesini kapatsın, ülkede tasarrufa gerek olmaz. Diyanet'in 3 milyar dolar bütçesi var.

"TASARRUFA İLK BAŞTA SARAY'DAN HÜKÜMETTEN BAŞLANMALI"

Boran Yıldız: Saray'ın tasarruf yapacağına kesinlikle inanmıyorum. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Saray zaten bunu bugüne kadar bize gösterdi. Ama neoliberal ekonomik politikalarla bu işin de gidemeyeceğini söyleyebilirim. Sadece Diyanet'in harcamalarıyla insanların ne hale geldikleri ortada. Şu anda kamuda tasarruf yapılacağına başka bir tasarruf modeline geçilse çok güzel olur. Yani her şey bitti, şu anda kamuda tasarruf kaldı. Kamuda tasarrufla ekonomi tekrar düzlüğe çıkarılacak. Buna inanmak mümkün değil. Tasarrufa ilk başta saraydan, hükümetten başlanmalı. Kamuda çalışanlar, işçiler, vergilerini verenler daha ne kadar sıksınlar, ne kadar tasarruf yapsınlar? Öncelikle ellerini, eteklerini bunların üzerinden çekecekler, kime yönlendirilecekler? Vergi kaçıranlardan, yani patronlardan... Onlardan alınacak vergilerle görün bakalım, ilk etapta ekonomide nasıl bir değişiklik olacak. Saray bir israftır, saray bir lükstür. Saray, göstere göstere bu insanlar aç bir şekilde yaşarken kesinlikle bir anda kapatılmalı ve başta Cumhurbaşkanlığı kendi tasarrufunu (Çankaya) Cumhurbaşkanlığı köşküne giderek yapabilir. Yani itibardan tasarruf olmaz yok öyle bir şey. Bu insanlara en azından 'biz başladık tasarruf etmeye' demek için başlangıç.

"BİZ NASIL KEMER SIKIYORUZ, ONLAR DA TASARRUF YAPABİLİRLER"

İsmini vermek istemeyen vatandaş: Lüks tüketimden kaçınılmalı. Bir kere niye bin odalı sarayımız var? Bunu bir sorgulamalı. Tasarruf ederlerse tedbirler işe yarar. Biz nasıl kemer sıkıyoruz, standartlarımızı düşürüyoruz, artık orta sınıf değil, fakiriz, onlar da tasarruf yapabilirler"

 

 


Haber Kaynak : ANKA HABER
Anahtar Kelimeler: YURTTAŞLARDAN ' TASARRUF PAKETİ' TEPKİ
  • BIST 100

    10581,05%-0,93
  • DOLAR

    32,89% 0,05
  • EURO

    35,15% -0,34
  • GRAM ALTIN

    2428,03% -0,96
  • Ç. ALTIN

    3961,66% -0,62

ÖZEL'DEN ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINA YANIT

ERDOĞAN’DAN MUHALEFETE SERT MESAJLAR…

ERDOĞAN'DAN MUHABİRE: BU OJELER NE, RÜYADA MIYIM?

Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu: Öğretmene şiddete ceza, Milli Eğitim Akademisi, öğretmenlikte kariyer

UKRAYNA BARIŞ ZİRVESİ ORTAK BİLDİRİSİNDEN PATRİKHANE İSMİ ANKARA'NIN TEPKİSİ ÜZERİNE ÇIKARILDI, FİDAN TOPLANTIDAN AYRILDI

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi

Meteoroloji'den "serinleten" açıklama: Cuma gününden itibaren sıcaklıklar mevsim normallerine inecek

CHP Hatay Milletvekili Güzelmansur: "Deprem, depremzede illerin sorunları AKP'nin umurunda değil"

DEM Parti'den kayyım uygulamasının kaldırılması ve yerine kayyım atanan belediye başkanlarının göreve iadesi için kanun teklifi

Saadet Partisi'nin 30 Haziran'da yapacağı olağanüstü kongreyi iptal etti...

OĞLUNUN VERGİ ÖDEMEDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ: SOYLU'DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

MECLİS’TE ‘ŞEREFSİZ’ GERİLİMİ!

İMAMOĞLU BİLMECESİ! BİRBİRİNDEN FARKLI İKİ AÇIKLAMA…

ÜLKÜ OCAKLARI İSTANBUL İL BAŞKANI AYŞE ATEŞ’İ HEDEF ALDI!

VOLKAN DEMİREL'İN ACI GÜNÜ

İHRAÇ EDİLEN HAKİMİN WHATSAPP KONUŞMALARI ORTAYA ÇIKTI! ‘ARAP BÜYÜCÜ’ DETAYI

2024 Avrupa Şampiyonası’nda İngiltere ve Danimarka son 16 turunda

TCMB'nin faaliyet izni kararları Resmi Gazete'de

AKOM'dan orman yangını uyarısı: Risk yüksek

Ukrayna ve Moldova’nın AB’ye üyelik müzakereleri başladı

SİNAN OĞAN'IN SEÇİM SONRASI MAL VARLIĞINDA DİKKAT ÇEKEN ARTIŞ

BAHÇELİ RAHATSIZLANDI, MHP’Lİ BAŞKAN GÖRÜNTÜ ALMAK İSTEYEN GAZETECİLERİ AZARLADI

ALTAN’DAN GREVDEKİ YOLBULAN EMEKÇİLERİNE DESTEK…

YÜKSELİŞ KOLEJİNDE ERASMUS FIRTINASI DEVAM EDİYOR!

HBB, VATANDAŞ SAĞLIĞINI ÖN PLANDA TUTAN DENETİMLERİ ARTTIRDI

Akaryakıta gelen zamlara tepki gösteren Kadirlili vatandaş: "Eski günlere geri döneceğiz, bir at arabası alacağız"

Diyarbakırlı sanayicilerden emekliye ayrılan Diyarbakır Valisi’ne tepki

Tülay Hatimoğulları: "Arkadaşlarımızın ikinci etap Kobani kumpas davasında serbest bırakılması gerekiyor"

HÜDA-PAR: Hükümetin duyarsızlığı yüzünden halkın öfkesi siyonizmin destekçisi firmalara yönlenmektedir

Hakan Fidan, Türkiye-Romanya-Polonya Üçlü İşbirliği Süreci Dışişleri Bakanları Toplantısı için yarın Varşova'ya gidiyor

Yükleniyor


ÖZEL'DEN ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINA YANIT

ERDOĞAN’DAN MUHALEFETE SERT MESAJLAR…

ERDOĞAN'DAN MUHABİRE: BU OJELER NE, RÜYADA MIYIM?

Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu: Öğretmene şiddete ceza, Milli Eğitim Akademisi, öğretmenlikte kariyer

UKRAYNA BARIŞ ZİRVESİ ORTAK BİLDİRİSİNDEN PATRİKHANE İSMİ ANKARA'NIN TEPKİSİ ÜZERİNE ÇIKARILDI, FİDAN TOPLANTIDAN AYRILDI

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi

Meteoroloji'den "serinleten" açıklama: Cuma gününden itibaren sıcaklıklar mevsim normallerine inecek

  • Çarşamba 35.7 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Perşembe 36.1 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Cuma 34.6 ° / 20.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16