Seçer: Bu ülkeyi Atatürk’ün peşinden giden belediye başkanları kalkındıracak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Aydıncık Belediyesi tarafından düzenlenen ‘1. Aydıncık Yaza Veda Festivali’ne katıldı...

GÜNDEM 26.08.2024 10:06:00 0
 Seçer: Bu ülkeyi Atatürk’ün peşinden giden belediye başkanları kalkındıracak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Aydıncık Belediyesi tarafından düzenlenen ‘1. Aydıncık Yaza Veda Festivali’ne katıldı. Seçer, “Bu ülkeyi Atatürk’ün peşinden giden belediye başkanları kalkındıracak. Bizim belediyelerimizde birlik, bereket var” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Aydıncık Belediyesi'nin düzenlediği 1. Aydıncık Yaza Veda Festivali’ne katıldı. İncekum Tabiat Parkı’nda düzenlenen festivalde konuşan ve Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa ile birlikte hizmetlerini sürdüreceklerinin altını çizen Başkan Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi, Aydıncık Belediyesi hiç fark etmiyor. Artık Cumhuriyet Halk Partisi ailesi var Aydıncık’ta, beraber kalkındıracağız, büyüteceğiz” diye konuştu. Sahildeki belediyelerin neredeyse tamamının CHP’li olduğunu kaydeden Seçer, “Bir Bozyazı kaldı, bir dahaki seçimlerde alacağız. 13 ilçenin tamamında çalışan, üreten, vatanını, milletini gerçekten seven, özünden Atatürk'ün peşinden giden belediye başkanları olacak" ifadelerini kullandı.

“Göreve geldiğimizden beri ayrım yapmadan hizmet ediyoruz”

Göreve geldiği 2019 yılından itibaren ayrım yapmadan her yere eşit hizmet verdiklerinin altını çizen Seçer, “5 yıldır duydunuz mu, ‘Büyükşehir ayrımcılık yapıyor. Kendisine oy verenlere ayrı, vermeyen mahalleler ayrı davranıyor. Oy verenlerin yolunu yapıyor, oy vermeyenlerin yapmıyor’. Muhtarlarım böyle bir şey oldu mu, olmaz. Ayrım yapmak, adaletsizlik, dinen, imanen, vicdanen, hukuken olmaz. Biz bunu reddediyoruz” sözlerine yer verdi. Seçer, “Türkiye ne çekiyorsa bundan çekiyor. Kavgadan, gürültüden, ayrımcılıktan, dininizi, milliyetinizi istismar edenlerden çekiyor. Atatürk Türkiye’sinde umut ediyorum bundan sonra 7 bölgede kuzeyden, güneye, doğudan batıya 86 milyon kardeşçe yaşayacak. 100 yıl önce olduğu gibi nasıl bir araya geldi, Türk insanı bu kadim topraklarda ülkesini emperyalistlerden kurtardı, Cumhuriyetini kurdu aynı ülkü ile aynı amaçla çalışacağız. Gelecek günler bugünlerden çok daha güzel olacak. Bundan emin olabilirsiniz” diye konuştu.

“Bizim belediyelerimizde birlik, dirlik, bereket var”

Seçer, “Tarihi limanıyla, turizmi ile örtü altı tarımıyla çalışan, üreten bir halkımız var. Aydıncıklı vatandaşlarımızı seviyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ama daha iyisini yapmaya gayret ederek hizmet edeceğiz, hiçbir endişeniz olmasın” dedi. Geçirilen 5 yıldan çok daha iyi bir noktada olduklarını söyleyen Seçer, “Geçtiğimiz 5 yılda olumsuzluklar çoktur. Ekonomik olarak belediyemiz sıkıntılar aşmak zorundaydı, hepsi düzene girdi. Bir evde birlik, dirlik varsa bereket olur. Bizim belediyelerimizde birlik, dirlik, bereket var” ifadelerini kullandı.

“Aydıncık’a gece-gündüz çalışıp üreten bir Başkan lazımdı”

İlçeye gelecek 5 yılda çok daha güzel hizmetler yapacaklarını kaydeden Başkan Seçer, “Özkan Başkanımla Aydıncık konusunda hep konuştuk. Bu Aydıncık’ın evladı Aydıncık’ı gece gündüz düşünüyor. Başkanım ‘Bizim arıtmayı bu dönem lütfen yapın, biliyorum maliyeti çok yüksek. Sakın ola Aydıncık’ın nüfusu az, bunun maliyeti çok deme benim hatırım var. Ben senin kardeşinim başkanım, çok istiyorum bunu’ diyor. İşte size böyle dişiyle, tırnağıyla, memleketine, görev yaptığı yere, gece-gündüz çalışıp üreten bir Başkan lazımdı” dedi.

“Sanatın ve kültürün olmadığı yerde toplum çürür”

Seçer, “Biz sanatı, sanatçıyı seviyoruz. Sanatın ve kültürün olmadığı yerde toplum çürür. Sanat da, sanatçı da bizim için önemlidir, değerlidir. Bir toplumun kültürü, sanatçısı, yazarı, şairi, çizeri vardır. Eğer yoksa o toplum sönmüştür, bitmiştir, yok olmuştur. Bu topraklarda binlerce yıldır yaşayan milletimizin kültürü, sanatı, şairi, Hacı Bektaş’ı, Pir Sultan Abdal’ı, Yaşar Kemal’i, dünyada ses getiren Nazım Hikmet’i vardır. Bu topraklar bu sanatçıları yetiştirdi, bu düşünürleri yetiştirdi, bu önderleri yetiştirdi” diye konuştu.

“Başkan Seçer’e desteklerinden, bize güvendiklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum”

Kısıtlı alanlarda üretim yapmaya devam eden ilçe sakinlerinin eğlenmeyi hak ettiğini kaydederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa, “Ben ailemle gurur duyuyorum. Benim ailem çalışkandır, güvenilirdir, özverilidir. Bu memleketin her karış toprağını oya işler gibi işleyerek ürettikleri ürünlerinden kazandıkları paranın da kıymetini çok iyi bilir. Bunlar bizi bir araya getiren, bizi bir arada tutan ve birbirimize daha sıkı, daha samimi olarak sarılmamızı sağlayan etkinliklerdir” dedi. Kılıçarpa, “‘Daha iyi, yaşanabilir, kaliteli bir Aydıncık mümkün’ demiştik. Bu odakta durmadan çalışıyoruz, çabalıyoruz. En önemli destekçimiz olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, katkılarından, bize güvendiklerinden ve inandıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar” diyerek, konuşmasını sonlandırdı.

Festivalde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer ve Hasan Ufuk Çakır da birer konuşma yaptı. Festival, sanatçı Zara’nın, Aydıncık halkı için birbirinden güzel şarkılar seslendirmesiyle sona erdi.

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,94% 0,03
  • EURO

    40,97% -0,01
  • GRAM ALTIN

    3823,03% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

İHRAÇ EDİLEN TEĞMENLERİN KOMUTANLARI TSK’YA GERİ DÖNMEK İÇİN DAVA AÇTI

EKREM İMAMOĞLU'DAN BOYKOT ÇAĞRISI: MİLYONLARCA VATANDAŞIMIZI DAHİL OLMAYA DAVET EDİYORUM

SKANDAL İDDİA: GENÇLİĞE HİTABE'Yİ OKUYAN ÖĞRENCİLER OKULDAN ATILDI

SEVDA TÜRKÜSEV'İN 'İMAMOĞLU' PAYLAŞIMI GÜNDEM OLDU! SOSYAL MEDYA YIKILDI

BAHÇELİ'DEN 'SOKAK' AÇIKLAMASI

ALİ YERLİKAYA BAYRAM TATİLİNİN ACI BİLANÇOSUNU AÇIKLADI!

VOLKAN KONAK'IN VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI: SAHNEDE AÇIKLADI

BAHÇELİ BU KEZ YENİ ANAYASA İÇİN ÇAĞRI YAPTI

ABD'DEN TÜRKİYE'YE F-35 ŞANTAJI

MHP İLK KEZ DEM PARTİ İLE BAYRAMLAŞMASINDA 'İMAMOĞLU' DAMGA VURDU

KONSERDE FENALAŞAN VOLKAN KONAK YAŞAMINI YİTİRDİ

ERDOĞAN 10 HÜKÜMLÜYÜ AFFETTİ: ARALARINDA HİZBULLAHÇILAR DA VAR!

ÖZEL, LE MONDE'A KONUŞTU: BU BİR SİVİL DARBE GİRİŞİMİDİR

DAVUTOĞLU İLE GÖKÇEK ARASINDA 'YOLSUZLUK' POLEMİĞİ

ÖZGÜR ÖZEL; TUTUKLU GENÇLER YARIN İLK İŞ SİLİVRİ'DEYİM!

ÖZGÜR ÖZEL TRABZON'DA…

İSTANBULLULAR MALTEPE'YE AKTI: ADAYIMI BIRAK, SANDIĞI GETİR

ERDOĞAN'DAN HAFİZE GAYE ERKAN'A YENİ GÖREV

YAPAY ZEKA ŞİRKETİ XAI, SOSYAL MEDYA PLATFORMU X'İ (TWİTTER) SATIN ALDI

CHP, İPTAL TALEBİYLE AYM'YE BAŞVURDU:

İBB SORUŞTURMASINDAKİ 'TANIK'LARDAN BİRİ AKP'NİN ADAYI ÇIKTI

TBB BAŞKANVEKİLİ ZEYDAN KARALAR OLDU

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI EBRU ÖZDEMİR TUTUKLANDI

CHP'Lİ EMRE: KİMİN VİCDANINA SIĞAR

CHP'NİN BOYKOTYAP SİTESİNE MAHKEMEDEN ENGEL!

İMAMOĞLU SİLİVRİ’DEN NY TİMES’A YAZDI: BEN, CUMHURBAŞKANI’NIN ANA RAKİBİYİM, TUTUKLANDIM

ŞİŞLİ DE YURTTAŞLAR KENT LOKANTASI'NIN ÖNÜNE HALK SOFRASI KURDU!

ODTÜ'YE POLİS BASKINI: 9 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI!

İMAMOĞLU'NUN AVUKATI GÖZALTINA ALINDI…

BEŞİKTAŞ, DERBİDE YARIN GALATASARAY'I AĞIRLAYACAK

Yükleniyor


İHRAÇ EDİLEN TEĞMENLERİN KOMUTANLARI TSK’YA GERİ DÖNMEK İÇİN DAVA AÇTI

EKREM İMAMOĞLU'DAN BOYKOT ÇAĞRISI: MİLYONLARCA VATANDAŞIMIZI DAHİL OLMAYA DAVET EDİYORUM

SKANDAL İDDİA: GENÇLİĞE HİTABE'Yİ OKUYAN ÖĞRENCİLER OKULDAN ATILDI

SEVDA TÜRKÜSEV'İN 'İMAMOĞLU' PAYLAŞIMI GÜNDEM OLDU! SOSYAL MEDYA YIKILDI

BAHÇELİ'DEN 'SOKAK' AÇIKLAMASI

ALİ YERLİKAYA BAYRAM TATİLİNİN ACI BİLANÇOSUNU AÇIKLADI!

VOLKAN KONAK'IN VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI: SAHNEDE AÇIKLADI

  • Çarşamba 20.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 20 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 28 12 8 8 9 44
6.İstanbul Başakşehir 27 11 10 6 6 39
7.Göztepe 27 10 9 8 10 38
8.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
9.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
10.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39