Ali Koç:Bu seçim Fenerbahçe için yok hükmündedir

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı devam ediyor. Genel Kurul’da söz alarak konuşan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye tepki gösterdi.

SPOR 18.07.2024 19:22:00 0
 Ali Koç:Bu seçim Fenerbahçe için yok hükmündedir

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, “Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bugün yapılacak seçim, bizler açısından yok hükmündedir. Hiçbir kıymeti yoktur” dedi.

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı devam ediyor. Genel Kurul’da söz alarak konuşan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye tepki gösterdi.

Ali Koç, "Futbol hepimize aynı dili konuşturan, bize bir ve bütün olduğumuzu hatırlatan. Doğru konumlandırdığını zaman topluma olumlu etkisi yadsınamaz bir gerçektir. Futbol doğru konumlandırılmadığı zaman ise, toplumda tahribat gücü en yüksek unsurların başında gelmektedir. Ne yazık ki, ülke futbolumuzun her anlamdaki yönetiş şekli ve bugünkü durumu birleştirici değil ayrıştırıcı olarak görülmektedir. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bugün yapılacak seçim, bizler açısından yok hükmündedir. Hiçbir kıymeti yoktur. Zira 18 Temmuz seçim gününe varan süreçte yaşananlar, son derece anti demokratiktir. Çünkü milyonlarca futbolseveri temsil eden siz delegeler, sizlerin, bizlerin hür iradesi gasp edilmiştir. Ne yazık ki, bugün 'Egemenlik, kayıtsız, şartsız milletindir' diyemiyoruz” ifadelerini kullandı.

"Sayın Büyükekşi, sizin devam etmenizi sağlayan, lobiyi de canı gönülden kutlarım"

Mehmet Büyükekşi’yi lobi yapmakla suçlayan Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir tebrik de Sayın Büyükekşi'ye ve onun için lobi yapanların hak ettiğini düşünüyoruz. Yönetim şekli toplumun hiçbir yerinde kabul görmeyen, pek çok kesim tarafından, 100 yıllık futbol tarihimizin en kötü federasyon başkanı olarak gösterilen, tarihin hiçbir sezonunda görülmemiş skandalları 1 sezonda yaşatan, yaşanan krizlerin ana sebebinin TFF'nin süreç yönetme beceriksizliğinden kaynaklanmasına rağmen hiçbir sorumluluk almayıp olağanüstü manevra kabiliyeti ile suçu başkalarının üzerine atan, ben bunu defalarca yaşadım, Fenerbahçe ve Beşiktaş statlarına gelemeyen, pek çok statta yuhalanan bir başkan olmanıza rağmen, bugün karşımıza başkan adayı olarak çıkmanızı tebrik ederim. Bu olağanüstü bir başarıdır, helal olsun. Ve sizin devam etmenize olanak sağlayan, tam da adını koyamadığımız lobiyi de canı gönülden kutlarım. Bravo size."

Mehmet Büyükekşi’nin önce aday olmayacağını söylemesi ve ardından aday olmasına tepki gösteren Ali Koç, "Futbol paydaşlarının büyük çoğunluğunun TFF'den rahatsızlığı nedeniyle bir imza kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanya şahsıma mal edilmesine rağmen, sürecin başında Dört Büyükler olmak üzere pek çok kulüp destek vermiştir. Ancak demokratik hak olan bu süreç, anti demokratik baskılar ve sayın başkanın 18 Temmuz'da aday olmadan olağanüstü seçime gidilecek vaadiyle baskılanmaya çalışılsa da 147 imza toplanmıştır. TFF başkanımız bu ikazı ciddiye alması gerekirken, azınlık 3-5 kulüp olarak dillendirmesi, kendisini seçen siz delegelerin iradesine saygısızlıktır. 18 Temmuz'da seçim yapılacak ve Büyükekşi aday olmayacak vaadine inanarak imzalarını geri çeken kulüplerimize soruyorum. Kendinizi aldatılmış hissediyor musunuz? Biz size birebir anlattık. Bu süreçte devlet erkanı da kullanılarak imza veren birçok kulüp imzasını geri çekmiş, imza verecekler de imtina etmiştir. Bu süreçte imza verenlere ve vermeyi düşünenlere 'Ali Koç'un kayığına binmeyin' telkininde bulunulmuştur” şeklinde konuştu.

"Bu iddialara hiçbir futbol ailesi ses çıkarmadı"

 ''Başkanlık seçiminin şaibeli olduğunu'' ileri süren Koç, şöyle devam etti:

"Futbol dünyası çok küçük. Hepimiz birbirimizle konuşuyoruz. Kimi kulübe geçmiş borçlarını ödeme vaadi, kimi kulübe 'dikkat edin imza vermeyin, maçlarınıza atacak hakemleri dikkatle seçiyorlar' gibi saçma sapan anti demokratik söylemlerle son derece demokratik olan süreç baltalanmıştır. Sonrasında bahsettiğim anti demokratik yaklaşımlar, bu seçimde aday olmayı düşünen kişilere de uygulanmıştır. Türkiye'yi UEFA'da temsil eden Servet Yardımcı, kendisine yapılan baskılara boyun eğerek geri çekildiğini açıklamıştır. Soruyorum Yardımcı'ya, 'malum kirli yapı' derken neyi kastetmektedir? 'Mevcut sistemin devamı' derken neyi ifade etmektedir? Yalanlar, iftiralar, kumpaslarla kendisini ve ailesini kimler hedef almaktadır? Bunu bilmek bizim hakkımızdır Esas garip olan ise, bu iddialar sonrasında Türkiye Cumhuriyeti'ne hiçbir yargı görevlisinin harekete geçmemesi, futbol ailesinin ses çıkarmamasıdır. Medyanın çoğunluğunun, haksızlık etmeyeyim, bu yaşananları sorgulama gereği duymamasıdır. Bu seçimin ne kadar şaibeli olduğunu hepimiz görüyoruz."

"UEFA, oyuncumuza haksızca yaptırım uyguladı"

UEFA'nın Milli Futbolcu Merih Demiral’a ceza vermesine tepki gösteren Koç, şunları kaydetti:

"Bozkurt işaretini siyasi bulup bundan rahatsız olarak turnuvanın en kritik dönemecinde oyuncumuza haksızca yaptırım uygulayan UEFA, TFF seçimleri öncesi olup bitenleri bilse acaba neler yapardı? UEFA yönetim kurulunda yer alan Servet Yardımcı'nın seçim yarışından çekilirken yaptığı açıklama, UEFA ve FIFA kurumlarını rahatsız etmiş midir? Bu açıklamalar, derinlemesine incelenecek midir? Seçim süresinde gariplikler sadece bununla kalmamakta. Türk futbolunun duayenlerinden, büyüğümüz Şenes Erzik'in TFF Başkanı ve yöneticilerinin bulunduğu sohbet ortamında söylediklerinin kayda alınıp, seçimlerde avantaj sağlamak için Şenes Bey'in izni alınmaksızın açıklama haline getirilip kamuoyuna servis edilmesi başlı başına skandaldır. Devletimizin kurumu olan Anadolu Ajansı buna alet edilmiş ve çok kısa süre sonra yaptığı haberi kaldırmış ve haberi yapan kişinin görevine son vermiştir.''

Koç: ''Onurlu, haysiyetli, şerefli olan kimse bu şekilde aday olmaz''

Mehmet Büyükekşi’yi yönelik eleştirilerini sürdüren Koç, şu ifadelerde bulundu:

"Ancak çok geç tabi. Zira o algı kamuoyuna yerleşti. Bunu yapanlar amacına ulaştı. Bu yöntem ve yaklaşımlar, yani itibarsızlaştırma, kimin tipik taktikleridir? Kısacası aday olma sürecinde ve muhtemel başkanların önünü kesme hamlelerinde klasik FETÖ modellemesi ve yöntemlerine tanık olduk. Bu salondaki futbolun değerli paydaşlarına sesleniyorum. Yaşananları hepiniz biliyorsunuz. Özelde konuşuyorsunuz 'ama ne yapalım' diyorsunuz. Pek çoğunuza, 'verin imzanızı zaten bir yarış yok, size pahalıya mal olmasın' dedim mi, demedim mi soruyorum. Ancak şunu sormak istiyorum, özgür irademize bu şekilde yön verilmesinden hiç mi rahatsız olmuyoruz? Sayın Büyükekşi, seçildiğiniz takdirde, bu şekilde seçilmeniz içinizi hiç rahatsız etmiyor mu? Onurlu, haysiyetli, şerefli olan kimse bu şekilde aday olmaz. Bu ısrarın sebebini anlamakta zorlanıyorum. Pek çok mevkiye atanarak gelindiği için bu durum yadırganmamış olabilir. Bu federasyon göreve geldiğinden bu yana sorunları kendi haline bırakarak çözüleceği inancı ile TFF'yi yönetmiştir. Halının altına süpürerek sorunlardan kurtulmamız söz konusu değildir. Bu anlayış durumun vahametini daha da artırmış, Türk futbolundaki kaosu içinden çıkılamayacak hale getirmiştir. Sadece geçen sezon yaşadıklarımızı düşündüğümüzde, bu kadar skandalı bir sezona sığdırabilmek büyük bir beceridir. Ortaya çıkan bu garabet durum hepimizi rahatsız etmektedir."

"Türk futbolundaki adaletsizlik her geçen gün derinleşmektedir"

Türk futbolunda adaletsizliğin olduğunu belirten Ali Koç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türk futbolundaki adaletsizlik her geçen gün derinleşmektedir. Sorun sadece hakem marifetiyle yaratılan haksızlıklar değildir. Sistemde topyekün adaletsizlikten ve haksız rekabetten bahsetmek mümkündür. Yıllardır hepimiz ne istiyoruz? Özerk ve bağımsız TFF. Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla, bırakın özerk olmayı her geçen gün bu hedeften uzaklaşıyoruz. Ligler bilinçli şekilde dizayn edilmektedir. Kurullar liyakat bazlı değil, sadakat bazlı ahbap çavuş ilişkileriyle oluşmaktadır. TFF kadroları bilgi ve beceriden ziyade çoğunlukla torpil mekanizmasıyla oluşturulur. Hakem atamaları keyfi yapılır. TFF hukuk kurulları, TFF yönetiminin yanında olmayanlara keyfi cezalar uygular.

Transfer tahtası kapanan takımların bazıları illerin siyasetçilerinden destek alarak tahtaları açarlar. Bu konu öyle çığrından çıkmıştır ki, geçtiğimiz seçimlerde bir belediye başkanı 3 vaat vermiştir, bir tanesi ilin takımının transfer tahtasını açmaktı. Biz artık ülkemizde çare arama umutlarımızı yitirdiğimiz için hak arayışımızı UEFA ve FIFA'da aramaya karar verdik. Kapsamlı bir dosya hazırladık. Bunu birkaç hafta içinde yapacağız. Bu seçim süreci de bu dosyaya veriler eklemiştir. Fenerbahçe, FETÖ'ya karşı isyan bayrağını açan ve ilk ses yükselten kulüp olmuştur. FETÖ hala Türk futbolunun içindedir ve bize göre giderek güçlenmektedir. Bugünkü TFF seçimlerine bu gözle bakmanızı tavsiye ederim.''


Haber Kaynak : ANKA HABER
Anahtar Kelimeler: : seçim Fenerbahçe hükmündedir
  • BIST 100

    10104,80%-0,08
  • DOLAR

    35,67% 0,13
  • EURO

    37,46% 0,70
  • GRAM ALTIN

    3180,65% 0,82
  • Ç. ALTIN

    5102,07% 1,42

TANJU ÖZCAN’DA BAKAN ERSOY'A YANIT

RÖNESANS REZİDANS DAVASININ SANIĞINDAN 'KIYAMET' SAVUNMASI…

ERDOĞAN, 31 ÜST DÜZEY İSMİ GÖREVDEN ALDI

BURSA’DA OTOMOBİLLER ALEVLERE TESLİM OLDU

BAKAN ERSOY: BİZ FARKLI SEBEPLERLE DENETLEDİK, BİRİNCİ SORUMLULUK İŞLETMEDE

SORUŞTURMA GENİŞLİYOR: ÜNLÜ OYUNCULAR BİRER BİRER İFADEYE GETİRİLİYOR!

KONYA’DA 4 KATLI BİNA ÇÖKTÜ: ARAMA KURTARTMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

AYŞE BARIM SORUŞTURMASINDA HALİT ERGENÇ VE DOLUNAY SOYSERT İFADEYE ÇAĞIRILDI

UĞUR MUMCU AYVALIK'TAKİ EVİ ÖNÜNDE ANILDI

AKP'Lİ TAYYAR: GRAND KARTAL OTEL BELEDİYENİN YETKİ ALANINDA DEĞİL…

ÖZGÜR ÖZEL: 31 MART'TA BİR SEÇİM KAYBETTİLER GÖZLERİ DÖNDÜ

EMNİYET MÜDÜRÜ GAFFAR OKAN, ŞEHİT EDİLİŞİNİN 24’ÜNCÜ YILINDA VURULDUĞU YERDE ANILDI

TANJU ÖZCAN: OTEL YANGINI SORUŞTURMASINDAKİ HUKUKSUZLUKLARA DİKKAT ÇEKTİ.

GAZETECİ DENİZ ARMAN HAYATINI KAYBETTİ

AFYONKARAHİSAR'A YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ

TUZLA’DA İŞÇİ SERVİSİ DERE YATAĞINA DÜŞTÜ: 1 ÖLÜ, 14 YARALI

NARİN GÜRAN DAVASI: MAHKEME BAŞKANINA TEHDİT MESAJI GÖNDERİLMİŞ

78 KİŞİYE MEZAR OLDU: GRAND KARTAL OTEL'İN ESKİ ÇALIŞANINDAN AÇIKLAMA

MENAJER AYŞE BARIM GÖZALTINA ALINDI

KARTALKAYA’DA YANGIN FACİASININ YAŞANDIĞI GRAND KARTAL OTEL MÜHÜRLENDİ

BANU ALKAN HASTANEYE KALDIRILDI

BEŞİKTAŞ'TA İKİ KARDEŞ PREFABRİK EVDE ÖLÜ BULUNDU

MERAL AKŞENER YENİ GÖREVİ İÇİN EL SIKIŞTI İDDİASI

SİNAN ATEŞ SUİKASTINA İLİŞKİN İKİNCİ SORUŞTURMADA TAKİPSİZLİK!

DEM PARTİ HEYETİNİN İMRALI'DAKİ İKİNCİ GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

BOLU YANGININDA ÖLÜ SAYISI 79'A YÜKSELDİ

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN YANGIN FACİASINDA YARALANANLARIN DURUMUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

BOLU KARTALKAYA'DA 76 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ YANGINDA İHMALLER ZİNCİRİ…

CHP’Lİ ÖZTÜRKMEN: ERBAŞ,DİYANET’İ EN GÜVENİLMEZ KURUM HALİNE GETİRDİ

DEM HEYETİ İKİNCİ KEZ İMRALI'YA GİDİYOR

Yükleniyor


ATAKAŞ HATAYSPOR 1-1 GALATASARAY

ATAKAŞ HATAYSPOR 1-2 ÇAYKUR RİZESPOR

FENERBAHÇE: 2 - HATAYSPOR: 1

HATAYSPOR’DA ÇALIMBAY DÖNEMİ SONA ERDİ…

ATAKAŞ HATAYSPOR-GÖZTEPE:1-1

NEFES KESEN DERBİYİ BEŞİKTAŞ KAZANDI…

BEŞİKTAŞ OLAĞANÜSTÜ SEÇİMLİ KONGREYE GİDİYOR: TARİH BELLİ OLDU

  • Cumartesi 14.2 ° / 5.3 ° false
  • Pazar 13.1 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 15.2 ° / 4.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 19 16 0 3 30 51
2.Fenerbahçe 19 14 2 3 31 45
3.Samsunspor 19 11 4 4 14 37
4.Göztepe 19 10 5 4 15 34
5.Eyüpspor 19 9 4 6 13 33
6.Beşiktaş 19 8 4 7 8 31
7.İstanbul Başakşehir 19 8 6 5 6 29
8.Gazişehir Gaziantep 19 7 7 5 -1 26
9.Trabzonspor 19 6 6 7 10 25
10.Rizespor 19 7 9 3 -10 24
11.Alanyaspor 19 5 7 7 -5 22
12.Kasımpaşa 19 4 5 10 -6 22
13.Konyaspor 19 5 8 6 -7 21
14.Antalyaspor 19 6 10 3 -17 21
15.Sivasspor 19 5 9 5 -11 20
16.Bodrum FK 19 4 11 4 -11 16
17.Kayserispor 18 3 8 7 -17 16
18.Hatayspor 19 1 11 7 -15 10
19.Adana Demirspor 19 2 15 2 -27 5
1.Galatasaray 19 16 0 3 30 51
2.Fenerbahçe 19 14 2 3 31 45
3.Samsunspor 19 11 4 4 14 37
4.Göztepe 19 10 5 4 15 34
5.Eyüpspor 19 9 4 6 13 33
6.Beşiktaş 19 8 4 7 8 31
7.İstanbul Başakşehir 19 8 6 5 6 29
8.Gazişehir Gaziantep 19 7 7 5 -1 26
9.Trabzonspor 19 6 6 7 10 25
10.Rizespor 19 7 9 3 -10 24
11.Alanyaspor 19 5 7 7 -5 22
12.Kasımpaşa 19 4 5 10 -6 22
13.Konyaspor 19 5 8 6 -7 21
14.Antalyaspor 19 6 10 3 -17 21
15.Sivasspor 19 5 9 5 -11 20
16.Bodrum FK 19 4 11 4 -11 16
17.Kayserispor 18 3 8 7 -17 16
18.Hatayspor 19 1 11 7 -15 10
19.Adana Demirspor 19 2 15 2 -27 5