YÜZ BİNLER KARALAR VE İMAMOĞLU İÇİN ADANA’DA TEK SES OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi, İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasıyla başlattığı "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerini sürdürüyor.

GÜNDEM 10.07.2025 23:24:00 0
YÜZ BİNLER KARALAR VE İMAMOĞLU İÇİN ADANA’DA TEK SES OLDU

Adana halkı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin'in tutuklanmasını protesto için saat 20.30'da Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilecek miting için bir araya geldi. Mitingde Zeydan Karalar ve Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra tutuklu ilçe başkanları Kadir Aydar ve Oya Tekin'in mesajları da okundu. Özgür Özel de konuşma gerçekleştirdi.

Adana halkı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin'in tutuklanmasını protesto için saat 20.30'da Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilecek miting için saatler öncesinden toplanmaya başladı.
Binlerce Adanalı "Zeydan Karalar'a Özgürlük" mitinginde bir araya gelirken, kalabalıktaki coşku dikkat çekti. Başta Karalar olmak üzere Aydar ve Tekin için yapılan şarkılar dinletilirken halk da eşlik etti.
Sık sık "Kurtuluş yok, tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Adana burada, Zeydan'ın yanında" sloganları atıldı. Konuşmalar ise sıklıkla "Diplomasız Erdoğan" sloganıyla bölündü.

Özgür Özel konuşmasına "Miting kararı verdiğimizde, 1 günde meydan dolmaz dediler. O meydan ancak Ferdi Tayfur'un tarihi konserinde doldu, başka türlü dolmaz, dediler. Görüyor musun Zeydan Başkan, 250 bin hemşerin sana sahip çıkıyor bu meydanda" dedi. Özel, "İstanbul'daki bir avuç darbeciye karşı işte Adana'nın iradesi... 'Adanalıyık, Allah'ın adamıyık' diyenler burada" ifadesini kullandı.
Özgür Özel, Nurat Karalar'ı yanına aldı ve "Nuray ablam öğretmen... Nuray Hanım Adana'da devlet okulunda 32 yıldır maaşla çalışıyor. Hâlâ devlet memuru. Her sabah derse gidiyor. Bu kadının kocası mı yapmış yolsuzluk!" dedi.

ÖZEL'DEN OSMAN GÖKÇEK'E "BOZUK TOHUM!"
Daha sonra eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in oğlu AKP Milletvekili Osman Gökçek'in "yolsuzluk eleştirileri"ne yanıt veren Özel, "Melih Gökçek'in oğlu var, bozuk tohum... Baklava kutusu yaptırmış, ahlak dağıtıyor. Senin partinin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 'Ankara'yı parsel parsel sattın', 'FETÖ'ye Ankara'yı pazarladın' demiş. Senin kursağından geçen her lokmada şaibe var. Utanmadan sıkılmadan millete laf ediyor. Bozuk tohum, bozuk tohum, bozuk tohum!" dedi.

AHMED ARİF ŞİİRİYLE SESLENDİ
Özel, Adanalılara mücadele devam çağrısı yaparken Ahmed Arif'in "Yalnız Değiliz" şiiriyle seslendi:
Külhan, kavgacıdır delikanlısı,
  Ünlü mahpusanelerinde Anadolumun
  En çok Çukurovalılar mahpustur,
  Dostuna yarasını gösterir gibi,
  Bir salkım söğüde su verir gibi,
  Öyle içten
  Öyle derin,
  Türkü söylemek, küfretmek,
  Çukurova yiğidine mahsustur...

21.15 | ZEYDAN KARALAR: BİZDE HATA OLUR AMA PARA İŞİ OLMAZ
Zeydan Karalar şu mesajı gönderdi:
Bu davanın sadece şahsımıza yapılmadığını biliyoruz. Partimize ve demokrasimize bir darbedir bu. Bizde hata olur ama para işi olmaz. Bunu bütün Türkiye bilir. Aynı davada birine serbestlik verip bir başkasına tutuklama vermek aslında Türk adaleti açısından çok üzücü, aynı zamanda bu tutuklamaların siyasi olduğunu pekiştirir. Ben iyiyim, kardeşiniz her zamanki gibi dik duruşunu asla bozmaz ve taviz vermez. Mücadele devam. Hepinizi çok seviyorum. Hasretle kucaklıyorum.

Ekrem İmamoğlu da Adana mitingine mesaj gönderdi. İmamoğlu şunları kaydetti:

• Güzel Adana'nın yiğit insanları. Adana kendine has kültürüyle çok özel bir şehirdir. Yıllardır bu özel şehre hak ettiği değeri vermeyenler şimdi Adana'nın iradesine el koymaya kalkıyorlar. Zeydan Karalar Adana'nın ta kendisidir. Onun özgürlüğüne uzanan el Adanalılara uzanmıştır.
• Adanalılar Allah'ına kadar Cumhuriyetçidir, Allah'ına kadar demokrattır. Adalıları yıldıramazlar. Adana'dan Samsun'a, Edirne'den Hakkari'ye bu topraklarda mertlik kazanacak, iyilik kazanacak. Her şey çok güzel olacak

21.05 VAHAP SEÇER: ZEYDAN KARALAR ÖFKELİ
Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer de Zeydan Karalar'a destek için mitingde konuşma yaptı. Silivri'deki ziyaretini aktaran Seçer, "Zeydan Başkan biraz öfkeli. 'Beni siyasi sebeplerle tutukladılar. Benim alnım açık, başım dik" diyor, beytülmâla halel getirmedim, devlet malına el uzatmadım' diyor Zeydan Başkan, isyanını dile getiriyor" dedi.
20.50 | CEYHAN BELEDİ BAŞKANI KADİR AYDAR'IN MESAJI OKUNDU
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın mesajını Başkanvekili Sevil Aydar Yıldız okudu. Aydar, Adana'ya duyduğu sevgiyi anlattığı mesajında "Bir gün geri döneceğim" mesajı verdi. Aydar, Nâzım Hikmet'ten "Davet" şiirini okudu.

20.40 | SEYHAN BELEDİYE BAŞKANI OYA TEKİN'İN MESAJI OKUNDU

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin'in mesajını Seyhan Belediye Başkan Vekili Hasibe Akkan okudu. Tekin şu mesajları gönderdi:
• Bir buçuk aydır Silivri'de tutuklu olarak yargılanıyorum. Bir iftiracının sözüne dayanarak hem beni hem de eşimi buraya getirdiler. Biri çocuk yaşta 3 evladım bir anda anasız babasız kaldı. Vatan sağ olsun.
• Göreve geldiğimden beri daha temiz bir Seyhan için mücadele ettim Seyhan'ın giderlerini kıstım, yanlış bulduğum süreçleri sonlandırdım. Doğal olarak çıkar çevrelerinin düşmanlığını kazandım, tehdit edildim, tehdit edildim ama boyun eğmedim. Sizlere ant içerim ki siz ve çocuklarınız için gece gündüz çalışmaya ve her an Seyhan demeye devam edeceğim.
• Söz veriyoruz bu halkın iradesine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Adalet gelene kadar susmayacağız.
 

Anahtar Kelimeler: BİNLER KARALAR İMAMOĞLU ADANA’
  • BIST 100

    10919,34%0,44
  • DOLAR

    41,99% 0,10
  • EURO

    48,88% 0,38
  • GRAM ALTIN

    5361,92% 1,18
  • Ç. ALTIN

    8944,84% 0,00

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

RESEPSİYONDA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF: MHP O KAREDE YER ALMADI

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

CHP’Lİ ADIGÜZEL: “6–12 YAŞ ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ, ‘BACAKLARI ÇIPLAK’ GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİRİLDİ”

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YURT AÇILIŞINDA AKP'YE SERT ELEŞTİRİ

SÜREÇ KOMİSYONU YARIN KAPALI TOPLANIYOR! CHP’Lİ EMİR: EŞİTLİK VE ADALET DIŞINDA BİR ŞEY KONUŞULMAYACAK

ANITKABİR’DE 29 EKİM COŞKUSU: TÖRENE ‘ERDOĞAN’ SLOGANLARI DAMGA VURDU

ŞARKICI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR: KIZININ MESAJLARI GÜNDEMDE

AYDIN’DA ÇERÇİOĞLU KRİZİ: VATANDAŞLAR TEPKİLİ, FESTİVAL GERGİN BİTTİ

GEBZE'DE 7 KATLI BİNA ÇÖKTÜ: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

AKP KÜÇÜKÇEKMECE İLÇE BAŞKANI NEJAT ÖZTÜRK GÖREVİNDEN AYRILDI

HACETTEPE’DE PALALI SALDIRI SONRASI 5 ÖĞRENCİYE TUTUKLAMA TALEBİ

CUMHURİYET BAYRAMI’NDA TARTIŞMALI TALİMAT: OKULLARDA ERDOĞAN MESAJI OKUTULACAK İDDİASI!

BERAT ALBAYRAK GERİ Mİ DÖNÜYOR? EN KRİTİK ATAMADA İMZASI VAR İDDİASI

PERDE ARKASINDA SKANDAL! TAMER KARADAĞLI’YA DEVLET TİYATROSU’NDAN AĞIR SUÇLAMALAR

SINDIRGI'DA 6.1'LİK DEPREM! YERLİKAYA: 507 ÇAĞRI ALINDI, 30’U HASARLA İLGİLİ

PAPA TÜRKİYE'YE GELİYOR: PROGRAMI AÇIKLANDI

SANSÜR İDDİALARININ GÖLGESİNDE TELE1’İN YOUTUBE HESABI GERİ DÖNDÜ!

Yükleniyor


MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

  • Perşembe 27.2 ° / 13.9 ° Güneşli
  • Cuma 27.5 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4