SİYASET YAPALIM, BİRBİRİMİZE YARALAYICI DİL KULLANMAYALIM

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantı Döneminin 2. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Seçer, “Belediye Başkanı olarak siyasi bir polemik o

YEREL 14.08.2020 20:55:10 0
SİYASET YAPALIM, BİRBİRİMİZE YARALAYICI DİL KULLANMAYALIM

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantı Döneminin 2. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.
“KAN KUSUYORUM KIZILCIK ŞERBETİ İÇTİM DİYORUM”
Meclis’in dilek ve temenniler bölümünde Müftü Deresi’nde kesilen ağaçlar gündeme geldi. Seçer, konu hakkında yaptığı açıklamada, kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak işin dışında bırakıldığını kaydederek, şunları söyledi:
“Bu tip uygulamalarda vatandaşa bunu yalın bir dille anlatmak lazım. Vatandaşı işe dahil etmek lazım ki, toplumsal tepkiyi alalım. Belediye Başkanı olarak siyasi bir polemik olmasın diye, tartışma olmasın diye kan kusuyorum kızılcık şerbeti içtim diyorum. Kenti de kendimizi de yoruyoruz. Orada bu kadar önemli bir düzenleme yapılıyor. Yetkililer geliyor, orada yapılan çalışmalar anlatılıyor. Müftü Deresi ile ilgili bizim de tasarrufumuz oldu. Daha önceki yönetim DSİ ile protokol yapmış. Biz bu işlemi yapalım dediğimizde önce DSİ’den onay çıktı, daha sonra Millet Bahçesi’nin Ekim ayında açılacağı düşüncesiyle biz zaten bu işlemleri başlatmıştık ama ‘Biz bunu yapacağız’ dediler. Sorun yok, siz bunu böyle doğru görüyorsanız. DSİ yapıyor, belediye yapıyor, bir başka kurum yapıyor neticede Mersin’e bir hizmet yapılıyor. Ama keşke bu tip çalışmalarda bürokratlar o brifingleri verirken, ‘Bu kentin bir Büyükşehir Belediye Başkanı var’ deyip de o brifinglere bizlerin de çağrılması hem kentin birlik ve bütünlük açısından görüntüsüne iyi bir resim verir.  Bu sözde, dilde kalmaz, hem de olası bir durumda ben de oradaki kurumu savunacak bir şey söyleyebilirim. Ama ben şimdi bir şey demeyeceğim. Çünkü ben işin dışındayım. Ben haklı ya da haksız o tartışmalara da girmeyeceğim. Benim de üzüldüğüm konu bu.”
“SİYASET YAPALIM, BİRBİRİMİZE YARALAYICI DİL KULLANMAYALIM”
Müftü Deresi’nde gerçekleştirilen ağaç kesimi konusunda tartışmaların yaşandığı Meclis’te meclis üyelerine seslenen Seçer, Meclis’te gerildikleri noktada, kavga etmeseler dahi Mersin halkının 5 katı gerildiğini söyledi. Seçer, “Siyaset yapıyoruz, yapmıyoruz mevzu değil. Siyaset yapalım, birbirimize yaralayıcı dil kullanmayalım. Siyaset olacak, bizim makamımız siyasi bir makam. Bir konu da toplumun doğru aydınlatılması, toplumun haberdar edilmesi. Aslında toplumun bu refleksinden mutlu olmamız lazım. Hangi birimiz ister yeşil katli olsun? Toplum duyarlı olsun ama bir yanlış anlamayı ortadan kaldıracak açıklamalar yapılsın. Ben de aynı sıkıntıları yaşıyorum. Bugün bir madde geçti. Bir cep otoparkı yaptık. Biz aydınlattık. Orada bir tane dahi ağaç kesmedik, olanları da abluka altına aldık. Bir yer betonlanacaksa bir tane yeşile zarar vermeden yaptık dedik. Toplumun yeşile karşı bir hassasiyeti var” diye konuştu.
“MERSİN'DE ÜZÜLEN, DIŞLANAN, HORLANAN, AÇ KALAN BİR İNSANA ‘MERSİNLİYİM’ DEDİRTEMEZSİNİZ”
Mersin’in her açıdan çok önemli bir kent olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, şu ifadeleri kullandı:
“Ekonomik açıdan önemliyiz. Tarihsel birikimimiz, medeniyet birikimimiz, stratejimiz, coğrafya ve arsa değerimiz, her açıdan çok önemli bir kentiz. Ama en önemli meselelerden biri de Mersin küçük bir Türkiye. Burada hepimiz varız. Burada herkesi görmek mümkün. Zaten hepimiz Mersinliyiz. Bizim kent aidiyetimiz olsun. Nasıl olur? Birbirimize saygıyla, sevgiliyle, kenti kalkındırarak, kenti ihya ederek. O zaman herkes ‘Mersinliyim’ diyor. Mersin'de üzülen, dışlanan, horlanan, aç kalan bir insana ‘Mersinliyim’ dedirtemezsiniz. Bizim de çabamız bu yönde.”
SEÇER, ORMAN YANGINLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
Meclis üyesi Aysel Mavioğlu Öner, yeşil alanlarda oluşan yangınlar ve doğanın kirletilmemesi konusunda toplumsal farkındalık yaratmak adına Başkan Seçer’den bir duyuru yapmasını talep etti. Geçtiğimiz günlerde Mersin Valisi’nin başkanlığında Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu’nun toplandığını belirten Seçer, “Ben de iştirak ettim. Bütün kurumların görüşleri alınarak, orada bir dizi önlemler alındı. Tabii mevsimsel olarak orman yangınlarının en yoğun yaşandığı dönemler. Şu anda İzmir'de de büyük bir yangın olduğunu biliyorum. Ama yıl itibariyle de havalar geçtiğimiz yazlara göre daha serin geçti. Bölgemizde çok yoğun sıcaklar yaşanmadı. O toplantıda nispi olarak da geçtiğimiz yıllara göre orman yangınlarının az olduğu sunumu yapıldı. Belirli bölgelerimizde 13 ilçemizi de kapsayan bölgelerimizde vatandaşlarımızın piknik yapacağı alanlar tespit edilmiş. Her bölgenin mesire alanları tespit edilmiş, akşam 20.00’ye kadar orada vatandaşlarımız mangal yakabiliyor. Ama onun dışındaki alanlarda bu işlemler yasaklanıyor. Bu konuda zaten ilgili kurumlar gerekli duyuruları yapıyor. Biz de katkı sunarız. Tabii ki buna dikkat edeceğiz” dedi.
“BEN DE KASKIMI TAKIYORUM” KAMPANYASINA DESTEK
Öte yandan, Meclis toplantısında Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nün “Ben de Kaskımı Takıyorum” kampanyasına kask desteği sağlanmasına ilişkin madde kabul edildi. Başkan Seçer, farkındalık yaratmak için kampanyaya katkı vermek istediklerini belirterek, “Türkiye’deki motosiklet kazalarında en çok ölümlü vakaların olduğu illerin başında geliyor Mersin. Böyle bir tablo var. Burada farkındalık yaratmak için biz de bu kampanyaya katkı verelim istiyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

VATANDAŞIN SIFIRI TÜKENDİ: EŞEL MOBİL BİTTİ, ZAM YAĞMURU ŞİMDİ BAŞLIYOR!

GÖKÇEK’TEN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: “BU DÖNEMİN CİHADI CHP İLE BOĞUŞMAK”

TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ

ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI

TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ

SON ANKETTE DİKKAT ÇEKEN TABLO: ERDOĞAN ÜÇ SENARYODA DA KAYBEDİYOR

TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK

İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI

“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

CHP’Lİ BELEDİYEYE ŞAFAK BASKINI: KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI ÖMER GÜNEL GÖZALTINDA

AKİF’İN MİRASI EMİN ELLERDE! YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN DUYGU DOLU 12 MART!

TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!

İBB DAVASINDA DÖRDÜNCÜ GÜN: SAVUNMALAR SÜRÜYOR, BARİKAT TARTIŞMASI BÜYÜYOR

HALKBANK DAVASI NASIL DURDU? YAVUZYILMAZ ABD’NİN 10 ŞARTINI AÇIKLADI

ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA

DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME

İNDİRİMİN ÖMRÜ BİR GÜN SÜRDÜ! POMPA FİYATLARI YENİDEN TEPETAKLAK

ROJİN KABAİŞ’İN BABASINA ÖLÜM TEHDİDİ: SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

PYD KURUCUSU SALİH MÜSLİM ÖLDÜ! ERBİL’DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

CHP’NİN 97’NCİ MİTİNGİ PENDİK’TE: “ZAFER YAKINDA” MESAJI

ABD BAŞKANI TRUMP: “İRAN’A DÜŞÜNDÜKLERİNDEN ÇOK DAHA FAZLA ZARAR VERDİK”

SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI

SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!

ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DA LİSTEDE: DÖŞEMEALTI’NDA OPERASYON

JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DE SABAH OPERASYONU: GÖZALTI KARARLARI VAR

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE TARİHİ GECE: GALATASARAY LIVERPOOL’U YENDİ

TAHRAN’IN ÜZERİNE "ÖLÜM" YAĞIYOR: PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU, ŞEHRE ASİT İNDİ!

EĞİTİM SİSTEMİ YİNE DEĞİŞEBİLİR:MEB YENİ MODEL ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Yükleniyor

loading

MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

  • Cumartesi 15.7 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 14.5 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14