Tarih: 08.03.2020 18:04

KARARLIYIZ!

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri Kesimi (Kınalı- Çatalca Kavşağı Arası) Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'nin yakında ihaleye çıkacağını ifade ederek 'Kanal İstanbul’u ülkemize kazandırmakta kararlıyız' dedi. 

Erdoğan, şunları söyledi:

'Bu kardeşinizin ‘Çılgın Proje’ dediği Kanal İstanbul projesi en yakın zamanda ihaleye çıkıyor. Bu projeyle ilgili olarak dalga ve deprem analizleri dahil her türlü etüt çalışmasını yaptırdık. 11 farklı üniversiteden ve çeşitli kamu kurumlarından 200'ün üzerinde bilim insanı bu projeyi inceledi.

Kanal İstanbul ufku dar, vizyonu dar, önyargılarının esiri olmuş kimi çevrelerin insafına terk edilmeyecek kadar mühim bir projedir. Bu proje diğer katkılarının yanında Türkiye'nin stratejik gücüne çarpan etkisi yapacaktır. İstanbul ve Türkiye’ye hizmet de hiçbir engel tanımıyor, hiçbir bahaneye hiçbir mazerete prim vermiyoruz. İdeolojik saplantılarla hareket eden bir avuç hizmet düşmanına değil, milletimizin ne dediğine neyi istediğine bakıyoruz.

Tek derdimiz milletimize uzun yıllar hizmet edecek eserler üretmek. Bunun için birileri istemese de kamu-özel sektör-vatandaş işbirliği ile boğazın yükünü hafifletecek Kanal İstanbul’u ülkemize kazandırmakta kararlıyız.' 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —