İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için hazırladığı 23 Nisan kolileri de adreslere ulaşmaya başladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), TBMM’nin 100 kuruluş yıldönümü ve dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 100 bin çocuğa dağıtmak için hediye kolileri hazırladı. Kutularda hikaye kitabından eğitici oyunlara ve atıştırmalıklara kadar birçok sürpriz bulunuyor. Hazırlanan kolilerin çocuklara ulaşmaya başladığını belirten İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, hem sosyal yardım desteği alanlara hem de 153’den talep etmiş adreslere, sürprizlerin dağıtılmakta olduğunu aktardı.
Koli içeriğiyle ilgili bilgi veren Arslan, “TBMM’nin açılışının yüzüncü yılındayız. Biz de yüzüncü yılda 100 bin çocuk hedefiyle yola çıktık. Bugün itibariyle (22 Nisan) dağıtımımız başladı. Bir yüzünde dokuz taş, bir yüzünde satranç bulunan bir zeka oyununu, kendilerine sunuyoruz. Ayrıca demokrasi ile ilgili çizgi kitabımız var. İBB olarak yıllardır bastığımız “İsa ile Nisa” isimli bir dergimiz var. Onu, 23 Nisan’a özel olarak hazırlattık. Çocuklar için atıştırmalıklarımız da mevcut. Türk bayrağımızı da kolilere koyduk” şeklinde konuştu.
SÜRPRİZ HEDİYELER ÇOCUKLARA ULAŞIYOR
İBB’nin paylaştığı hediye setlerinde üst yaş grubu çocuklar için okuma kitabı, daha küçükler içinse İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın içeriğini hazırladığı İsa ve Nisa Yuvamız İstanbul’da çocuk dergisi, boy kalemleri, atıştırmalıklar ve zeka oyunları bulunuyor. Derginin içerisinde bulmacalar, boyama aktiviteleri, hikayeler, eşleştirme oyunları gibi bölümler yer alıyor. Ayrıca, 23 Nisan teması işlenerek günün anlamı çocuklara anlatılıyor, öğrenirken eğlenceli vakit geçirmesi hedefleniyor.Çocukları sevindiren hediyenin yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolileri de ulaştırılıyor. Temel tüketim malzemelerinden oluşan yardım kolileri, sosyal yardım desteği başvurusu yapan adreslere götürülüyor. Dağıtımların, 23 Nisan haftasında tüm adreslere ulaştırılması hedefleniyor.
9659,96%1,15
34,59% 0,16
36,29% 0,82
2928,96% -2,53
4950,44% -1,62