Hurda biriktirme sahasındaki yangın 

Hurda biriktirme sahasındaki yangın 

Osmaniye’nin Toprakkale İlçesindeki bir hurda geri dönüşüm biriktirme sahasında çıkan yangın kontrol edilemeyen havadan da helikopterle de müdahale edilmek zorunda kalındı.

Osmaniye Adana D400 karayolunun 18. kilometresinde Dağıstan Mahallesinde bulunan hurda biriktirme ve işleme sahasında dün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.Alevler bir anda çevreye yayıldığı yangına Osmaniye, Toprakkale, Adana ve Ceyhan’dan sevk edilen itfaiye ekipleri tazyikli su sıkarak söndürme çalışmalarına katıldı. İçerisindeki hurda atıkların biriktirildiği alanda devam eden yangın sırasında zaman zaman ufak çaplı patlamalar da yaşandı. Karadan yapılan müdahaleye helikopterle havadan da takviye edildi.

Toprakkale Kaymakamı Ali Yıldırım bölgeye gelerek söndürme çalışmalarını yerinde takip ettiği yangında jandarma ise çevrede güvenlik önlemi aldı.Hurda biriktirme sahasındaki yangın havadan ve karadan yapılan söndürme çalışmaları sonucu çevreye yayılmadan kontrol altına alındı, soğutma çalışmalarıyla tamamen söndürüldü.