Tarih: 19.04.2020 20:44

CHP’Lİ BELEDİYELERİN EKMEK DAĞITIMINA ‘PARALEL DEVLET’ SUÇLAMASI

Facebook Twitter Linked-in

Koronavirüs salgını nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında CHP’li belediyelerin ekmek dağıtımın engellenmesi 'paralel devlet' tartışmasına yol açtı.
İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile 2 günlük sokağa çıkma yasağı sırasında, ekmek dağıtımının illerde oluşturulacak 'komisyonlar' tarafından belirlenmesi istendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi, ekmek dağıtımı engelelince Halk Ekmek fiyatını 50 kuruşa indirdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, ekmek dağıtmak isteyen CHP'li belediyeler için 'Anadolu’da 'ayrı baş çekmek' deyimi vardır. Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır. Devlet bir yönetim ve organizasyon biçimi olarak yüksek koordinasyon içerisinde ve yasalar çerçevesinde çalışır. Tüm yasalar dayanağını anayasadan alır ' dedi.

‘KENDİNİZE AYNADA BAKIN’

Ünal’a CHP’den yanıt gecikmedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Sn. Ünal sizler paralel yapıyı çok iyi bilirsiniz. Ücretsiz ekmekte aramayın o yapıları” karşılığını verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ise “Paralel maralel bilmeyiz biz! Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusuyuz! O paralel işlerinden siz anlarsınız! Kafanızı gömdüğünüz kumdan çıkarın bir kendinize aynada bakın!” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —