Ankara’da tren kazası

Ankara’da tren kazası

Saat sabah 06.30’da Yüksek Hızlı Tren ile kılavuz tren çarpıştı. Ulaştıma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "YHT kılavuz lokomotife çarptı" denildi.

Kaza, saat 06.30 sıralarında Yenimahalle ilçesinde meydana geldi. Ankara'dan Konya'ya gitmek üzere, Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan hareket eden yüksek hızlı tren, yaklaşık 4 dakika sonra Marşandiz İstasyonu'na geldiğinde yol knotrolü yapan kılavuz tren ile çarpıştı. Hızının 80- 90 kilometre civarında olduğu belirtilen yüksek hızlı trenin iki vagonu raydan çıktı. Kazanın olduğu bölgede bulunan üst geçit de vagonların üzerine yıkıldı. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye sağlık, polis ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Ankara Valiliği'nden kazaya ilişkin açıklama

Ankara Valiliği kazayla ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada 'Ankara'da sabah saatlerinde Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Trenin, Marşandiz istasyonuna girişi esnasında raylarda bulunan kılavuz tren ile çarpışması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili olarak yürütülen çalışmalarda yapılan son tespitlere göre 1’i makinist 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3’ü ağır olmak üzere 47 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız ilimizdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır.

Kaza yerinde arama kurtarma çalışmaları devam etmekte olup gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir' denildi.

Ulaştırma Bakanı Turhan'dan açıklama: 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan kazayla ilgili şunları söyledi: Bu sabah Ankara Garı'ndan hareket eden trenimiz 0636 sularında Yenimahalle ilçemiz Motor istasyonu civarında yol kontrolünden dönen lokomatifimiz ile çarpışarak elim bir kaza meydana gelmiştir. 3 makinist arkadaşımız, 5 yolcumuz hayatını kaybetmiştir. Hastaneye 48 yolcumuz sevk edilmiş, bunlardan biri de hayatını kaybetmiştir. Toplam 9 vatandaşımız bu kaza sonucu hayatını kaybetmiştir. Olay yerinde, olay nedeniyle ilgili inceleme çalışmalarına başlanmıştır.