Tarih: 08.03.2020 18:35

GAZETECİ MURAT AĞIREL TUTUKLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'na giden Ağırel hakkında tutuklama kararı verildi.Ağırel hakkında ‘tutuklama talebiyle yakalama kararı’ verildiği öğrenildi. Karar, savcılığın itirazı üzerine İstanbul 9. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından alındı. Murat Ağırel’in kararın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bizzat gittiği ve işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
ESKİ AKRABALARININ EVLERİNE BASKIN
Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, sosyel medya hesabından bir açıklama yaparak, şunları söyledi:
* Hakkımda yakalama kararı çıkarılmış. Yolda olduğumdan evde bulamamışlar. Eski kayınvalidemin evi basılmış, eski kayınbiraderimin ifadesi alınmış. Telefonla çağrıldığımda gideceğimin bilinmesine rağmen gecenin köründe evimin basılmasını takdirlerinize sunuyorum.
“YENİ BİR DOSYA MI? BİLMİYORUM”
* Muhtemelen beni tutuklayacaklar. Yeni bir dosya mı bilmiyorum, her şeyi bekliyorum. Daha önce de söylediğim gibi ben Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine inanan Kemalist Türk genciyim. Benden darbeci, ifşacı, vatan haini çıkaramazsınız. Korkmuyorum, susmayacağım, geliyorum.'
Bu video sonrası Ağırel, emniyet giderek 'teslim oldu'. Daha sonra Ağırel sağlık kontrolünün ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi.
YENİ YAŞAM ÇALIŞANLARININ EVİ BASILDI
Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Yeni Yaşam gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser’in de evine polis baskın yaptı. Keser yeniden gözaltına alındı.
NE OLMUŞTU?
Türkiye’nin Libya’da yürüttüğü operasyonlar sırasında MİT mensubu olduğu belirtilen bir albayın  hayatını kaybettiğine dair bilgileri haberleştiren Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç evlerine düzenlenen polis baskını ile gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Terkoğlu’nun tutuklanmasının ardından Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da savcılık tarafından ifadeye çağrılmıştı. Tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen Pehlivan hakkında da tutuklama kararı verilmişti. Pehlivan ile aynı gün içinde savcılık tarafından ifadeye çağrılan gazeteci ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel de savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme Ağırel’in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verilmişti.
TUTUKLANDI
Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel hakkında savcılığın itirazı sonrası tutuklanma talebiyle gözaltı kararı çıkarıldı. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'na giden Ağırel hakkında tutuklama kararı verildi.
İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, Ağırel hakkında tutuklama kararı verdi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —