BAVULUNU YERE ATARAK TEPKİ GÖSTERDİ

BAVULUNU YERE ATARAK TEPKİ GÖSTERDİ

Terhis ve celp işlemlerinin bir ay ertelenme kararı alınmasına Rizeli bir asker tepki gösterdi.

Terhis ve celp işlemlerinin bir ay ertelenme kararı alınmasına Rizeli bir asker tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen asker ''Terhisimize 10 gün kalmış askerliği uzatıyorsunuz. Burada evli olanlar, çocuğu olan var” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) koronavirüsün yayılmasını engellemek için terhis ve celp işlemlerini bir ay erteleme kararı aldı. Karara göre terhis tarihi gelen askerler kışlada bir ay daha kalacak.

Rizeli bir asker ise terhislerin bir ay uzatılmasına tepki gösterdi. Koğuşunda video çeken asker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek. 'Terhisimize 10 gün kalmış askerliği uzatıyorsunuz. Burada evli olanlar, çocuğu olan var” dedi.

Koğuştaki ranzaları gösteren asker “Bu kadar yakınlıkta yatıyoruz. Biz burada hastalıktan korunacağız da dışarıda mı korunamayacağız? Burası mı bizim için en ideal yer?” diye konuştu. Bavullarını hazırladıklarını ve evlerine gitmeyi beklediklerini söyleyen asker bavulunu yere atarak “Böyle bavulun da Allah belasını versin böyle askerliğin de” dedi.