BAKAN SOYLU: DEPREMDE 1 KORUCU GÖÇÜK ALTINDA KALDI, 2 KORUCU YARALI

BAKAN SOYLU: DEPREMDE 1 KORUCU GÖÇÜK ALTINDA KALDI, 2 KORUCU YARALI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremde Karlıova-Kaynarpınar jandarma nöbet kulesinin yıkıldığını ve bir güvenlik korucusunun göçük altında kaldığını, 2 kişinin hafif şekilde yaralandığını bildirdi

Bingöl’de meydana gelen depremle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bingöl Valiliği’den aldığı bilgiyi açıkladı. Bakan Soylu, depremin şiddetinin 5.7 olduğunu belirtirken, “Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır. Köylerimizde tarama devam etmektedir” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da 'Ekiplerimiz bölgeye sevk edildi, süreci yakından takip ediyoruz' açıklaması yaptı. 
İKİ KÖYDE 10 EV YIKILDI
Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 'Dinarbey ve Elmalı köyünde 10 ev yıkıldı. Yaralılar kurtarıldı, can kaybı yok' dedi.Bingöl'ün Karlıova ilçesinde saat 17:24'te yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin büyüklüğünü  Kandilli 5.9 olarak açıklamış ve sonradan bu açıklamayı 5.8 olarak revize etmişti. AFAD ise depremin büyüklüğünü 5.7 olarak duyurmuştu.