Tarih: 14.04.2020 14:01

2-3 HAFTALIK BİR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI UYGULAMAMAKTA NİÇİN DİRENİRLER; ANLAMIŞ DEĞİLİM

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye’deki pandemi sürecinin en az yüzde 65’inin yaşandığı İstanbul'da neden 2-3 hafta sokağa çıkma yasağı kararı alınmadığını anlayamadığını söyledi. 

Halk TV’de, Özlem Gürses’in sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun önce istifa etmesi ardından Cumhurbaşkanı tarafından reddedilmesi ve Ulaştırma Bakanın görevden alınmasının CHP’li belediyelerle bir ilişkisi olduğunu düşünmediğini belirterek, 'Tamamen bir siyasi partinin, hükümet içerisindeki kendi işleyişiyle ilgili bir süreç. Benim tek temennim, açıkçası bu süreçte olabildiğince, ilgili olan tüm bakanlıklarla en sıcak ilişkiyi kurabilmek” dedi.

Sokağa çıkma yasağından hiçbir belediye başkanının bilgisi olmaığını belirterek, 'O anda yaşananlar hepimizi çok üzdü. Umuyorum, o yaşanan birkaç saatin bedeli ağır olmaz” diyen İmamoğlu, bu hafta sonu getirilen sokağa çıkma yasağı konusunda şunları söyledi: “Bugünden cumartesi için verilen bir sokağa çıkma yasağının, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından duyurulması, bizim için yeterli bir bilgidir. Daha fazlasına gerek yok. Zaten arzu ettiğimiz de budur makul bir zamanda bu tür uygulamaların, eylemlerin yapılması yönünde. Sayın Cumhurbaşkanı ilan etmiştir. Bugün günlerden Pazartesi. Muhtemelen detayları yarın, öbür gün Sayın Vali’miz tarafından iletilecektir” dedi.

24 Mart’tan bu yana sokağa çıkma yasağı ilan edilmesini istediğini anımsatan şöyle devam etti:“24 Mart’ta ben bu çağrıyı yaptığımda, bunu aklımla uyduracak birisi değilim. Biz, bu süreçlerde kendimizi, akla ve bilime emanet ettik. Başka da bir yolu, yöntemi yok zaten. Dünyanın da yaptığı bu. Biz, o akılla ve bilimle bu süreci hep dile getirdik. Ne acıdır ki, nelerle nelerle suçlandık; terör örgütü, sokağa çıkma yasağıyla ilgili bir sürü kavramalar, uydurma birtakım teoriler, komik komik ifadeler.  

Önümüzdeki hafta sonu için 2 günlük sokağa çıkma yasağını ilan edildi. Ben, yanlışa devam edildiğini düşünüyorum. Faydalı olmadığı yönünde hem ilmi hem tıbbi yaklaşımlar söz konusu. Bu konuda, niçin 2-3 haftalık bir sokağa çıkma yasağının, özellikle Türkiye’deki pandemi sürecinin en az yüzde 65’inin yaşandığı İstanbul’da uygulamamakta direniler, ben bunu anlamış değilim. İnanın artık insanın nefesi tükeniyor bu konuda ısrar etmekten.” 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —