YARGIDA ÖNEMLİ SEDAT PEKER HAREKETLİLİĞİ 

Organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili yargı harekete geçti.

GÜNDEM 10.07.2022 22:39:00 0
YARGIDA ÖNEMLİ SEDAT PEKER HAREKETLİLİĞİ 

Avukat Tacettin Çolak, “Bu önemli bir gelişmedir. Zira şimdiye kadar genellikle takipsizlikle sonuçlanan suç duyurularımız hakkında böyle bir gelişme önemli bir kazanımdır. Önemli olan suçların takipsiz, suçluların da cezasız kalmamasıdır” dedi.

Organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan ve şu an Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yaşayan Sedat Peker, sosyal paylaşım sitesi YouTube’dan yayımladığı video serisinin yedincisinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik olarak, “Uyuşturucu satıcısıyla resmimi koymuşsun, diyorsun ki ‘Bunlar yeni bir uyuşturucu yolu.’ Ben sana sizin kurduğunuz o uyuşturucu yolunu anlatacağım. Daha çok konuşacağız. Artık parça parça değil, avuç içi kadar koparma dönemi geldi” demişti.

Venezuela’nın yeni uyuşturucu güzergâhı olduğunu iddia eden Peker, eski başbakan ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın bu ülkeye yaptığı ziyaretlere dikkat çekerek, “Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergâh kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Evet, kim gitti? Eski başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın oğlu ErkamYıldırım bey. Bu senenin başında ocak ayında gitti 4 gün kaldı, şubat ayında gitti 4 gün kaldı. Karakas Limanı var oradan kuru yük gemileri direkt Türkiye’ye gelebiliyor ama konteyner gemileri Dominik üzerinde durma yapıp o şekilde devam edebiliyor. Yani esas gelen kokainler Dominik üzerinde de çok yakalanmaya başlayacak. Yeni güzergâh burası” açıklamasını yapmıştı. 

11 İSİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTU

Peker’in açıklamalarının ardından Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) videoda belirtilen iddialarla ilgili AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Eski Başbakan Tansu Çiller, Eski MİT Özel Harekât Dairesi Başkanı Korkut Eken, Süleyman Soylu’nun kardeşi Sadık Soylu, Eski Başbakan Binali Yıldırım, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım, Halil Falyalı, Sedat Peker, Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

AĞAR, YILDIRIM VE FALYALI SORUŞTURULABİLİR

Gazeteci Erk Acarer, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın suç duyurusunu işleme aldığını açıkladı. Suç duyurusunda yer alan "parlamenter sıfatına sahip kişiler" yönünden dosya ayrıldı. Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ve KKTC’de öldürülen Halil Falyalı hakkında soruşturma yapılacağı belirtildi.

‘YETKİSİZLİK KARARI’ VERİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı dosyanın incelenmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise ‘yetkisizlik kararı’ verdi.

Kararda şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan araştırmada aynı konuyla ilgili olarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hali hazırda soruşturmanın yürütüldüğü; maddi olayların aynı olması sebebiyle her iki soruşturma dosyasının birlikte görülmesinde hukuki zaruret bulunduğu anlaşılmakla; İhbara konu olayın cereyan ettiği yerin yargı çevremizin dışında bulunduğu anlaşılmıştır.”

BAŞSAVCILIK: İDDİALARI ARAŞTIRIN VE TUTANAK HAZIRLAYIN
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyaya ilişkin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne yine "parlamenter ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayırın söz konusu iddiaları araştırın ve tutanak hazırlayın" dedi.

PEKER: GÖRECEKSİNİZ, GELİYOR GELMEKTE OLAN

Konuyla ilişkin Sedat Peker; Acarer’e, “Açıktır ki, anlatılanlar gerçektir. Emniyet, araştırma yaptığında bilgi, belge, HTS ve benzer kayıtların hemen ortaya çıkacağını biliyor. O yüzden dosyayı unutmuşlar. Ama daha fazla da araştırma yapmak zorunda kalacaklar, soruşturma açacaklar. Göreceksiniz. Geliyor gelmekte olan!” açıklamasını yaptı.

HKP AÇIKLAMA YAPTI: HER ŞEYE RAĞMEN ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Suç duyurusu dilekçesini İzmir Adliyesi’nden veren HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak konuya ilişkin Cumhuriyet.com.tr’den Mehmet Oflaz'a konuştu.

“Sedat Peker, kendisinin ve bazı adamlarının içinde bulunduğu geçmişe ait suç fiilleri hakkında itiraflarda bulunmaktadır” diyen Çolak açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Sedat Peker’in yedinci videosunda bahsettiği iddiaların tümü organize suçtur. Halkın Kurtuluş Partisi olarak biz bu suçların peşine düştük ve savcıları göreve davet ettik. Fakat o gün İzmir Adliyesi’nde suç duyurusu yaptığımızda polisin müdahalesi ile karşılanmıştık, maalesef.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı, parlamenterler hakkındaki soruşturma yapmayıp, parlamenter olmayan şüpheliler hakkında soruşturmayla ilgili yetkisizlik kararı vererek İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yürüyen başka bir soruşturma dosyası ile birleştirmiştir. Bize bu yetkisizlik kararı tebliğ edildi. Ancak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı dosya numarası bildirilmedi. Muhtemelen Atilla Peker dosyası ile birleştirildi diye düşünüyoruz. Ancak her şeye rağmen bu önemli bir gelişmedir. Zira şimdiye kadar genellikle takipsizlikle sonuçlanan suç duyurularımız hakkında böyle bir gelişme önemli bir kazanımdır. Önemli olan suçların takipsiz, suçluların da cezasız kalmamasıdır.

Şunu da belirtelim ki, parlamenter olanların ayrı yargılama usulüne tabi olmaları onların yargılanmamaları anlamına gelmez. Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın bu kişiler hakkında fezleke düzenleyip meclise sunması gerekir.”

Çolak, “HKP tarihi sorumluluklarının bilincindedir. Sedat Peker’den geldiği suç ihbarları karşısında sessiz kalan ve görevini yapmayan savcıların da görev suçu işlediklerini düşünüyoruz. Keşke bütün muhalif partiler HKP kadar halkına olan sorumluluklarının bilincinde hareket etse” diyerek açıklamasını sonlandırdı. 


  • BIST 100

    10446,24%1,00
  • DOLAR

    32,52% -0,32
  • EURO

    35,00% -0,17
  • GRAM ALTIN

    2438,99% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3954,23% 0,66

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finalde

31 kurumdan Kayseri açıklaması: “Hem istismar olayını hem de nefret suçlarına sebep olan saldırıları kınıyoruz”

Süleyman Soylu'ya "kalp işareti" yaptığı için İshak Arslan'ı darp ederek gözaltına alan polis hakkında 1,5 yıla kadar hapis istemi

RİZE’DE SİLAHLI SALDIRI: ESKİ AKP'Lİ BAŞKAN ÖLDÜRÜLDÜ

ALİ MAHİR BAŞARIR'DAN BAKAN ŞİMŞEK'E: ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

Yeni Bakanlar Murat Kurum ve Kemal Memişoğlu TBMM'de yemin etti

Tutuklu sanık dönemin Cinayet Büro Amiri Aykal: Kasten öldürmeye yardım suçlamasını kabul etmiyorum

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu protesto eden 25 öğretmen gözaltına alındı

Madımak Oteli’nde yaşamını yitirenler İzmir'de anıldı

ABD'de gündem: Joe Biden başkanlık yarışından çekilecek mi?

ERDOĞAN:SURİYE'DE HUZUR ORTAMI YÜKSELDİKÇE GERİ DÖNÜŞLER DE ARTACAK

Sağlık Bakanlığı'nda devir teslim...

SİNAN ATEŞ DAVASI'NDA GERGİNLİK: MÜŞTEKİ AVUKATI VE REMZİ ÇAYIR SALONDAN ÇIKARILDI

Ukrayna Güvenlik Servisi: “Hükümeti devirmeyi hedefleyen darbe girişimi engellendi”

Eski MİT personeli Çağlar Zorlu:Savcılar Durdu Özer ve Durmuş Ali Kaya’ya hakkımı helal etmiyorum

Sivas Katliam'ın 31'inci yılında anma yürüyüşü...

AKARYAKIT FİYATLARI DURULMUYOR!

HATAY'DA SURİYELİ GERGİNLİĞİ

MHP'li sanık Ufuk Köktürk: Sadece MHP önünde fotoğrafım var diye bunlar başıma geldi

Ali İsmail Korkmaz’ın ismi Güzelbahçe’de yaşayacak

BAKANLIK'TAN SURİYE AÇIKLAMASI!

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI: YENİ BAKANLAR BELLİ OLDU!

MEHMET ÖZHASEKİ, BAKANLIKTAN İSTİFA ETTİ

İletişim Başkanı Altun: "Provokasyonlar yakından takip edilmektedir"

Bakan Tunç: “Kayseri'deki çocuk istismarı olayıyla ilgili şüpheli şahıs tutuklanmıştır. Sığınmacılar üzerinden milletimizin birliğini bozmaya yönelik faaliyetler ile ilgili soruşturmalar sürdürülüyor”

EYLEM TOK'UN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE TÜRKİYE KARŞITI GÖSTERİLER

CHP Lideri Özel'den emeklilere müjde: "Emekli Halk Kart geliyor"

Ali Yerlikaya'dan Kayseri’de yaşanan olaylara ilişkin açıklama

Bakan Şimşek’in ‘asgari ücret’ çıkışına Özgür Özel’den rest

Yükleniyor


31 kurumdan Kayseri açıklaması: “Hem istismar olayını hem de nefret suçlarına sebep olan saldırıları kınıyoruz”

Süleyman Soylu'ya "kalp işareti" yaptığı için İshak Arslan'ı darp ederek gözaltına alan polis hakkında 1,5 yıla kadar hapis istemi

ALİ MAHİR BAŞARIR'DAN BAKAN ŞİMŞEK'E: ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

Yeni Bakanlar Murat Kurum ve Kemal Memişoğlu TBMM'de yemin etti

Tutuklu sanık dönemin Cinayet Büro Amiri Aykal: Kasten öldürmeye yardım suçlamasını kabul etmiyorum

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu protesto eden 25 öğretmen gözaltına alındı

Madımak Oteli’nde yaşamını yitirenler İzmir'de anıldı

  • Çarşamba 33.9 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Perşembe 36.3 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Perşembe 36.3 ° / 19.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16