AKP'li Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, parkın bir kısmını yıkarak Alo 153 Kent Yönetim Merkezi yaptı. Mimarlar Odası olayı yargıya taşıyınca, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.
Samsun’un eski AKP'li Belediye Başkanı ve şimdiki Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, 1999 yılında ilçelerden gelen araçların terminal olarak kullandığı ve çeşitli depolama ile ticaret binaların bulunduğu alanı kamulaştırıp park haline getirdi.
Kent merkezindeki ender yeşil alanlardan biri olan Kültür parkın bir kısmını, 31 Mart seçimlerinden sonra Belediye Başkanı olan AKP'li Mustafa Demir imara açarak Alo 153 Kent Yönetim Merkezi binası yapmaya başladı.
Bütün karşı çıkmalara rağmen inşaat devam ederken Mimar Odası Samsun Şubesi, imar değişikliğinin iptali için Samsun 3. İdare Mahkemesi’ne dava açtı.
Mahkeme binanın imar mevzuat ve planları ile hukuka aykırılığının açık olduğunu, yapılması halinde telafi güç zararlar doğabileceğini belirterek oy birliği ile yürütmenin durdurulmasına karar verdi.
BELEDİYE HİZMET ALANI İLAN EDİP İNŞAATE DEVAM ETTİLER
Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı vermesine rağmen, Belediye Başkanı Mustafa Demir’in talebiyle meclis, Kent Yönetim Merkezi’nin bulunduğu bölgeyi, belediye hizmet alanı olarak ilan etti.
Ardından da binanın yapımına devam edildi. Samsun Mimarlar Odası, yaşanan bu gelişme üzerine imar değişikliği planını da yargıya taşıyarak Samsun 3. İdare Mahkemesi’ne başvuru yaptı.
Mahkeme, başvuruyu inceledikten sonra dava açmayarak reddetti.
Bunun üzerine Mimarlar Odası, karara itiraz ederek davayı Bölge İdare Mahkemesi’ne götürdü.Ancak, bu sırada da Kent Yönetim Merkezi binasını belediye tamamladı. Hatta, binanın yanında bulunan çocuk parkını da yıkarak otopark yaptı.
BÖLGE İDARE MAHKEMESİ KESİN OLARAK İPTAL ETTİ
AKP’li belediyenin “Ben yaptım oldu” projelerinden biri olan ve yaklaşık 9 milyon liraya mal olan Alo 153 Kent Yönetim Merkezi binası için son kararı Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi verdi.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55