Tarih: 27.08.2024 23:08

VERGİ MÜKELLEFLERİ, STK ve MALİ İDARE YERKİLİLERİNE ÇAĞRIDIR

Facebook Twitter Linked-in

28.08.2024 tarihinde (Çarşamba), Sayın Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet ŞİMŞEK, Hatay’a gelecektir. Konu ziyaret olmakla birlikte MÜCBİR SEBEP halinin konuşulmaması mümkün değildir.

Neler istemeliyiz, ne söylemeliyiz:

1- Mücbir sebep hali, Bildirim ve Beyanname verme açısından 31.12.2024 tarihine kadar kademeli olarak kaldırılmalıdır.

2-Deprem tarihinden bu güne kadar ortaya çıkan VERGİ, SGK Primleri ve diğer amme alacakları, HİÇ BİR ŞARTA BAĞLI OLMAKSIZIN, Ocak 2025 döneminden itibaren, FAİZSİZ olarak, 48-60 ay eşit taksitte ödenebilmelidir.

3- Bunun için AATUHK nun 48 inci maddesi değiştirilmelidir. Süre uzatılmalı ve şartlar ortadan kaldırılmalıdır.

4-Kanun değiştirilmeyecekse eğer, tüm borçlar 48’inci madde hükümlerine göre, FAİZSİZ olarak ve ŞARTLAR ARANMAKSIZIN, Ocak 2025 döneminden başlamak ve iki ayda bir ödenmek üzere Tahsilat Genel Tebliği ile açıklama yapılmalı ve taksitlendirme açısından Vergi Dairesi Başkanlıklarının takdir yetkisi kaldırılmalıdır. BU YAPILMADIĞI MÜDDETÇE YAPILAN BEYANATLARIN UYGULAMA ALANI YOKTUR!

5-Deprem dönemi olan 2023 yılında mal varlıklarının 2/3 ünü kaybeden vergi mükelleflerinin cari yıl için ödenecek vergileri silinmelidir. (VUK md.115)

6- Çeşitli bahanelere dayalı olan ancak hukuki hiç bir geçerliliği bulunmayan sebeplerle yapılmayan veya bekletilen KDV İADE işlemleri acilen yerine getirilmelidir.

7-KDV iade alacaklarının, CARİ DÖNEM vergi borçlarına mahsubunda hiç bir hukuki dayanağı bulunmayan engellemelere acilen son verilmeli ve elektronik olarak düzenlenen beyannamelerdeki teknik engeller ortadan kaldırılmalıdır.  

BARAK YMM AŞ/Nevzat BARAK

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —