Tarih: 30.08.2024 14:32

VALİ MASATLI: ESARETİ KABUL ETMEYEN BİR MİLLETİN, ÖZGÜRLÜĞE OLAN SARSILMAZ İNANCININ DESTANI…

Facebook Twitter Linked-in

 Vali Mustafa Masatlı 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajında “Sen Mehmetçik, söyle büyük kahraman, sana zafer kadar yakışan ne var? Zaferlerle dolu şanlı tarihimizin altın sayfalarına nakşedilen, milletimizin onurunu, bağımsızlık ve vatan aşkını bir kez daha en somut ve en yalın hâliyle dünyaya gösterdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı idrak etmenin haklı gururunu ve mutluluğunu bugün hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

Kocatepe’de başlayan ve Dumlupınar’da zaferle taçlanan bu kutlu yürüyüşün, adeta küllerinden yeniden doğmasını bilen Aziz Milletin var olma mücadelesinin doruk noktalarından biri olduğunu kaydettiği mesajında Masatlı şunları kaydetti: “Bizi biz yapan değerlerimiz uğrunda ecdadımızın, Aziz Milletimizin yüksek seciyesinden beslenen cesareti  ve kararlılığına tüm dünyanın bir kez daha şahit olduğu  bu müstesna gün, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde başlatılan Kurtuluş Mücadelemizin, kesin ve kalıcı bir zafere ulaştığı gündür.

Esareti kabul etmeyen bir milletin, özgürlüğe olan sarsılmaz inancının destanı niteliğindeki bu zafer; Anadolu’nun bağrında kök salmış, yüzyılların acılarını, sevinçlerini, hüzünlerini ve kahramanlıklarını taşımış olan binlerce yıllık tam bağımsız Aziz Türk Milletinin yeniden şahlanışının bayraklaştığı kutlu bir zafer; Milletimizin ortak bilincinde, var olma bir direnişinin, kendi varlığımızı yeniden tanımlamanın da en somut simgesidir.

Bilinmelidir ki; bu zafer, istikbalimize ışık tutan ve dünya var oldukça hiç sönmeyecek bir meşaledir. Bu yönüyle Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının bizlere bıraktığı en büyük miras ve Cumhuriyetimizin temellerini atan en sağlam harçtır. Bizler; Devlet ve Millet dayanışması içerisinde birlik ve beraberlik ruhumuzu, her geçen gün daha da güçlendirerek bu mirasa sahip çıkmak ve onu, sonsuza dek yaşatmakla mükellefiz.

Nasıl ki düşmanın son bir ümitle tutunmaya çalıştığı, Şehitlerimizin mukaddes kanlarıyla yoğrulmuş bu topraklar; 30 Ağustos 1922’de, Aziz Milletimiz ve Kahraman Ordumuzun onurlu mücadelesiyle düşmandan temizlenerek geleceğe doğru dev bir adım attıysak; bugün de atalarımızdan bizlere sirayet eden aynı şuur, inanç ve kararlılıkla Türkiye Yüzyılımızda da önümüzdeki tüm engelleri bertaraf edip Güçlü ve Büyük Türkiye mefkûremizi gerçekleştireceğimize inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor; bu büyük Zaferin 102. Yıl Dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere vatan savunmasında canlarını feda eden Kahraman Şehitlerimizi, Gazilerimizi; rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Onların bizlere emanet ettiği bu Aziz Vatanımızı ve bağımsızlığımızı ilelebet koruyacağımıza dair verdiğimiz sözü yineliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —