ÜNLÜ’NÜN İDDİALARI ÖZÇELİK-İŞ’İN SESSİZLİĞİ…

ÜNLÜ’NÜN İDDİALARI ÖZÇELİK-İŞ’İN SESSİZLİĞİ…

Özçelik-İş Sendikası Eski Genel Teşkilatlanma Baş Uzmanı Adem ÜNLÜ’nün iddiaları…

Özçelik-İş Sendikası çalışma hayatında bizzat tanık olduğunu iddia eden Adem Ünlü’den yasalara aykırı işyeri ve iş ahlakına uymayan olayların itirafı…Özçelik-iş bu iddialar karşısında sessiz…

ÖZÇELİK- İŞ SESSİZ…

• Yunus değirmenci’nin kızının Kayseri’de yapılacak düğününden önce Ahmet çolak adlı şahısla yaptığımız telefon görüşmesinde kendisi bana sendikanın avukatı Jan Aras arslan (kendisi bir dönem yunus değirmencinin baş danışmanlığınıda yaptı, sendika içerisinde yunus değirmencinin akıl hocası olarak bilinir) telefonla bütün şube başkanlarını aradığını ve siz koskoca başkansınız size küçük altın takmak yakışmaz. Siz bilezik takın cumhuriyet altını takın ben bayram abiyi ararım (bayram Altun kendisi mali işlerden sorumlu genel başkan yardımcısı) size önümüzdeki ay fazla avans çıkarır şubelerinize sizde fiş fatura ayarlar cebinizden ödemesiniz dediğini anlattı. Kendisinin çok zoruna gittiğini sendikanın işçinin parasına göz dik diklerini söyleyerek sitemde bulundu.

• Ankara’da bulunan yiğit akü firmasında örgütlenme çalışmaları başlattığım sırada yunus değirmenci beni odasına çağırdı. Bana nerede örgütlenme çalışması yapıyorsun dedi, bende kendisine yiğit akü diye söyleyince orada ki çalışmanı hemen durduruyorsun diye uyardı. Bende kendisine nasıl olur onlarca üyelik yaptım insanlar bize güvendi ben ne diyeceğim ya onları işten çıkarırlarsa ne olacak diye üstü kapalı tepki gösterdim. Bana kendisini en tepeden aradıklarını o yüzden benim orada çalışma yapmayacağımı toplantıya Çağıran işçilere pandemiyi bahane etmemi işten çıkarılan olursada kesinlikle sendikanın avukatlarına yönlendirip yardım etmememi yol göstermemem gerektiğini tembihledi. Ben kendisine tamam dedim ama elimden geldiğince işten çıkarılan arkadaşlara yol göstermeye devam ettim.

• Samsun’daki örgütlenme çalışmaları sırasında avukat jan Aras arslan yanıma geldi. işe girmeden öncede samimiyetimiz olduğu için yanımda telefon görüşmelerini hoparlörden yapardı, benim arabayı kullandığım sırada arabada sadece ikimiz vardık. Jan Aras arslan telefonu çaldı arayan o dönem İstanbul havacılık şube başkanı olan yavuz güver isimli şahıs aradı jan Aras arslana Thy işçilerin o dönem sözleşmeyle alakalı bir dava yüzünden tüm işçilerden avukatlık ücreti kesilmişti, yavuz güver bu konuda çok şikayet olduğunu anlatmaya çalıştığı sırada benim ne alakam var baksınlar işlerine genel başkanı ara deyip yunus değirmenciye yönlendirdi. Bir süre sonra yunus değirmenci aradı jan Aras arslanı beni yavuz güver aradı sen bana mı yönlendirdin bana niye bulaştırıyorsun dedi. Jan Aras arslan da o davayla alakalı teknik bir iki şey anlatıp senin bu şube başkanlarının hepsi gerizekalı dedikten sonra gülüşün telefonu kapattılar. Daha sonra jan Aras Arslan bana dönüp bu sendikanın genel başkanımı bile yönlendiriyorum görüyorsun dedi.

• Samsun’daki örgütlenme sırasında teşkilatlanmadan sorumlu genel başkan yardımcısı Recep Akyel yanımıza geldi. Ben şahsen tanımadığım ama sosyal medyadan genel başkan yunus değirmenciyi kötüleyen  ve üye yapmaya çalıştığım arkadaşları arayarak üye olmayın diye telkinde bulunan Fuat Kurtça adlı şahsı anlattım. Bir şey yapmamız lazım örgütlenmeye zarar veriyor deyince Recep Akyel arayıp durumu yunus değirmenciye anlattı. Telefonu ademe ver deyince Recep Akyel telefonu bana verdi ve yunus değirmenci telefonda bana her şeyi ben mi söyleyeceğim sana git onun iki ayağını kır aleme ibret olsun diyede meydanda sallandır diye talimat verdi ve telefonu kapattı. Ben olayı Recep Akyel’e anlatınca öyle saçma şeymi olur sakın kanunsuz iş yapma adem yunus değirmenci sana bir şey dersede benim söylediğimi söyle dedi. Kısa bir süre sonra sosyal medyadan öğrendim ki yunus değirmenci, Fuat Kurtça adlı şahsı genel merkezde ağırlamış daha sonrada kendi hesabından Fuat kurtçanın hesabına 100 bin tl para yatırmış Fuat Kurtça da yunus değirmenci ile alakalı yazışmalarını ve yatırılan parayı hesabında paylaşıp olayı deşifre etti.

• Bandırmadaki örgütlenme çalışmaları sırasında jan Aras Arslan tekrar yanıma geldi yaptığımız özel görüşmede yakında genel merkez seçim çalışmalarının başlayacağını ve Recep Akyel’le Ferhan önerin yeni yönetimde olmayacağını artık her şeyin kendi istedikleri gibi olacağını, benim seçim dönemine kadar örgütlenme çalışması yapmamam gerektiğini, yapılan örgütlenmelerin Recep Akyel’e yaradığını ayrıca devamlı Recep Akyel’le birlikte olduğum için devamlı kendilerine rapor vermemi alabiliyorsam yaptığı bütün görüşmelerin ses kaydını almamı istedi. Ben tamam dedim ama asla işlerine yarayabilecek bir bilgiyi etik bulmadığım ve Recep akyelin defalarca gerçekten işçi için mücadele ettiğini gördüğüm için vermedim.

• Seçim çalışmaları başladıktan sonra Recep Akyel ve Ferhan Öner sendikadaki yolsuzluklarla alakalı dava açtılar. Bu davada daha önce Fuat Kurtça olayında kendi hesaplarından para gönderdikleri ortaya çıktığı için, artık kendi hesaplarını değil o yüzden muhasebe elemanları üzerinden 3. Şahıslara para aktarıldığı geçiyordu bu olaylar sosyal medyada patlayınca muhasebe elemanları emel daler, Murat teber ve mehmet eren Çetinkaya iyi muhasebe odasında sohbet ederken bana adem Recep beyler bizi niye karıştırıyor biz elemanız bize gönder dediler bizde gönderdik diyerek üstlerinden para gönderilmesini tarafıma itiraf ettiler. Bende kendilerine mahkemede sakın yalan söylemeyin para gönderdiyseniz zaten kayıtlı olur Buda ortaya çıkar sizinde başınız yanar diye telkinde bulundum.

• Genel başkan yunus değirmenci ve yardımcısı bayram Altun odadayken yanlarına gittim ve daha önce jan Aras arslan la paylaştığım maddi sıkışıklık sorunumu onlarla paylaştım. Kendilerine yıllardır diğer bütün personellerin şehir dışına çıkınca harcırah aldıklarını sadece biz uzmanların bunu almadığımızı o yüzden sıkışıklığımdan dolayı 150 bin tl istedim kendileri bana girdi çıktı yapıp 40 bin tl tazminatımı verebileceklerini 110 bin tl de örgütlenme avansı olarak yatıracaklarını bunuda fiş getirdikçe kapatacaklarını söylediler. Ondan sonra yunus değirmenci bana önlerinde seçim olduğunu Recep akyelin karşısına aday olduğunu onlardan getireceğim bilgilerin çok önemli olduğunu söyleyerek parayı alenen bunun karşılığı vereceğini belirtti. Para dedikleri gibi hesabıma yattı kayıtlarıyla mevcuttur bunun 40-50 bin tl ilk tutarını benim sağdan soldan getirdiğim fişlerle kapatmışlardır. Ben kabul ettim ama asla onlara geçerli bir bilgi vermedim….

• Benim para aldığımı öğrenen idari işlerden sorumlu personel müdürü Mustafa yavuzda borçu olduğunu söyleyerek onlardan miktarını bilmediğim para almıştır. Kendisi parayı aldıktan sonra benim önüme bir deste para atarak bende para aldım demiş ve telefonundan bir banka gişesi memurunun önünden çektiği kocaman bir para destesinin fotoğrafını göstermiştir. Kendisinin odasında sadece ikimiz varken bana Recep akyelin açtığı davadan bir araştırmaya gelirlerse ilk kendisininin boku yiyeceğini bütün sahte evraklar olmak üzere bayram Altun’un kendisiyle beraber hazırladığını ve yunus değirmencinin bir çok pisliğini bildiğini söylemiştir…

DEVAM EDECEK…