Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarının sürdüğü CHP’de bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın görüşüleceği konuşulurken dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Mansur Yavaş’ın ön seçime girmeme ihtimali gündeme getirildi.
CHP'de cumhurbaşkanı adayı tartışmaları sürerken Genel Başkan Özgür Özel, Partinin cumhurbaşkanı adayları arasında ismi geçen Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile Özel 3 Şubat Pazartesi günü görüştüğü Yavaş’ın seçim tarihi belirlenmeden aday gösterilmesine ve adayın CHP üyelerince belirlenmesine sıcak bakmadığı belirtilmişti.
CHP’nin 10 Şubat’ta gerçekleştireceği PM toplantısından önce bugün Özel, Yavaş ve İmamoğlu görüşecek.
Duvar'da yer alan habere göre; kimi siyasetçiler Yavaş’ın sadece CHP üyelerinin katılacağı bir ön seçime girmeyi doğru bulmayacağını belirterek, “Sayın Yavaş seçime girerek değil girmeyerek etkisini göstermek isteyebilir. Sahne dışında kalarak güç toplamaya devam eder. Ön seçimde de tüm üyeler oy kullanamaz. Verilmeyen her oy Mansur Bey’e yazar. Önümüzdeki 3 yıl çok şeye gebe” değerlendirmesinde bulunuyor.