YASAĞA UYMAYANLARA 392 TL PARA CEZASI

 YASAĞA UYMAYANLARA 392 TL PARA CEZASI

Koronavirüsün yayılım hızının artması üzerine, 65 yaş ve üzerindekiler ile kronik hastalığı olanlara getirilen sokağa çıkma yasağına uymayanlara 392 lira para cezası verilebilecek.

Üst üste yapılan uyarılara rağmen sokaklara çıkılma oranın fazla olması yüzünden İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş üstündekilere sokağa çıkma yasağı getirildi. Salgın hastalığın yayılım hızının artması ve virüsten en çok etkilenen yaş grubunun 65 yaş üstü kişilerin olması sebebiyle getirilen sokağa çıkma yasağına uymayanlara para ve hapis cezası verilebilecek. 

Gece saat 24.00'te yürürlüğe girecek sokağa çıkma yasağını ihlal edenler İl İdaresi Kanunu’nun 11. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. Maddesine göre para ve hapis cezasına çarptırılabilecek.  Bu yasağa uymayanlara 392 lira para ve bir yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.

KARANTİNA İHLALİNE DE 2 AYDAN 1 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Karantina altına alınması dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere de uymayan kişilere de 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası alabiliyor. TCK’nın 195’inci maddesine göre  “Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır”Sokağa çıkma yasağını ihlal edenler bu yasaya göre de ceza alabilecek.