THK UÇAKLARI NEDEN SATILIYOR?

THK UÇAKLARI NEDEN SATILIYOR?

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Gülizar Biçer Karaca 2019 Ekim ayında kayyum atanan Türk Hava Kurumu’na ait 11 uçağın ve 10 taşınmazın satışa çıkarılması hakkında CİMER’e bilgi edinme başvurusunda bulundu

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca 2019 Ekim ayında kayyum atanan Türk Hava Kurumu’na (THK) ait 11 uçağın ve 10 taşınmazın satışa çıkarılması hakkında CİMER’e bilgi edinme başvurusunda bulundu. Karaca,  “THK’nın mallarının satışa çıkarılmasının nedeni nedir?” diye sordu.

 UÇAKLARIN İHALESİ 13 NİSAN’DA

CHP'li Karaca, uçakların satışa çıkarılmasının THK’ye atanan kayyumun yönetemediğinin göstergesi olduğunu belirtti ve şunlara dikkat çekti: “THK’ya ait 7 taşınmazının satış ihalesi geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlandı. Taşınmazların bedeli ilanlarda belirtilmezken, kurum son bir ay içinde 10 taşınmazını satışa çıkarmıştır. 2 Nisan’da ise 11 uçağının satış ihalesi yayımlanmıştır. Uçakların ihalesi 13 Nisan’da, taşınmazların ihalesi ise Mayıs ayında yapılacak. Korona salgını devam ederken THK’nın malları neden satışa çıkarılıyor?”

‘THK İLE İLGİLİ HER SÜREÇ ŞEFFAF YÖNETİLMELİ’

“THK’nın mallarının satışa çıkarılmasının nedeninin,  ihale bedellerinin ve elde edilen gelirlerin nereye harcandığının kamuoyuyla paylaşılması gerekmektedir. Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından biri olan THK ile ilgili her sürecin şeffaf yönetilmesi ve kamuoyunun  bilgilendirilmesi şarttır.”

Karaca THK’nın yangın söndürme uçaklarının kullanılmak istenmediğini hatırlatarak, “THK, kamuoyunda en çok tartışılan kurumlardan biri haline gelmiştir. Özellikle de 2019’un yaz aylarında yaşanan orman yangınlarında THK’nın yangın söndürme uçaklarını kullanmaması büyük tepkiye yol açtı” dedi.