Tarih: 18.03.2020 14:56

KONTROL ALTINDA TUTARSAK

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı öncesinde konuştu. Erdoğan koronavirüs salgının ekonomik sonuçları olacağını söyleyerek, “Devlete düşen görevler yanında özel sektörümüzün de yerine getirmesi gereken sorumlulukların olduğu muhakkaktır” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında satırbaşları şöyle:
“Bu hastalığın dünyadaki ve ülkemizdeki sürecini detaylı şekilde anlatacağız. Önümüzdeki dönem için alacağımız tedbirlerin müzakeresine yer vereceğiz.”
‘ÖZEL SEKTÖRE DE GÖREV DÜŞÜYOR’
“Sağlık önlemleri ve diğer tedbirleri hayata geçirdik. Karantina uygulamaları nedeniyle günlük hayatı durma noktasına getiren bu sürecin ekonomik sonuçları da olacak. Bu hastalığın salgına dönüşmesini engelleme ve ekonomiyi canlı tutma mecburiyetimiz var. Ağustos 2018’e yaşadığımız kur  saldırısından sonra ekonomimizin, yeni yeni yoluna oturmaya başladığı bir dönemde ipin ucunu bırakmayız. Devlete düşen görevler yanında, özel sektörümüzün de yerine getirmesi gereken sorumlulukların olduğu muhakkaktır. Bu zoru birlikte başaracağız. Ülkemizi sağ salim bu süreçten çıkardığımızda önümüzde bizi çok daha büyük fırsatların beklediğini biliyoruz.
‘İYİ BİR TABLO BİZİ BEKLİYOR’
“Çin’deki salgın tüm dünyayı alternatif üretime itti. Alternatiflerin biri de Türkiye. Önümüzdeki bir kaç haftalık dönemi iyi yönetir, milleti iyi bilgilendirir ve hastalığı kontrol altında tutabilirsek iyi bir tablo bizi bekliyor.”
‘MOSKOVA’YLA İLGİLİ BİLGİLENDİRMEMİZ OLDU’
“Dün  Macron, Merkel ve Jonson’la video konferans yaptık. En iyi konumda biz ve bizim ardımızdan Almanya görünüyor. İngiltere bizimle mukayese edilmeyecek derece olumsuz. İdlip ve Barış Pınarı konusunu da konuştuk. Moskova’daki zirveyle ilgili de bilgilendirmemiz oldu.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —