TÜRKİYE KENT KONSEYİ ÜYELERİ YEREL YÖNETİM, STK VE VATANDAŞLARDAN HATAY’IN SORUNLARINI DİNLEDİ

6 Şubat Depreminden en çok etkilenen illeri ziyaret eden Türkiye Kent Konseyi Birliği Yürütme Kurulu üyeleri Hatay’da Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek Odaları temsilcileri ile bir araya geldi.

Hatay 8.11.2023 09:41:00 0
TÜRKİYE KENT KONSEYİ ÜYELERİ YEREL YÖNETİM, STK VE VATANDAŞLARDAN HATAY’IN SORUNLARINI DİNLEDİ

Hatay Kent Konseyi ev sahipliğinde HBB UKOME salonunda yapılan görüşmede Hatay’ın deprem sonrası güncel durumu, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Sivil Toplum Kuruluşları, meslek odaları temsilcileri,  mülki idare, yerel yönetim temsilcileri, muhtar, esnaf ve genç bireylerle bir araya gelen üyeler, yeniden yapılanma sürecinde öncelikli sorunları rapor edip ilgili bakanlıklara ileteceklerini belirterek çözümün takip edileceğini bildirdi.

Toplantıda söz alan STÖ temsilcileri, sağlık hizmetinin aksamaması amacıyla sağlık emekçilerinin koşullarının iyileştirilmesi, teşvik edici katkıların sunulması, kadroların arttırılması ve stres altında çalışan sağlıkçıların dönüşümlü çalışmasının sağlanması gerektiğini söyledi.

Ayrıca ailesi eğitim ve sosyal koşullardan dolayı başka illerde olan sağlık çalışanlarının maaşlarının düzenleme yapılması, şehrin yeniden ayağa kalkmasının kamu kurumları, yerel yönetimler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının eş güdümlü ve şeffaf çalışmaları ile mümkün olacağı dile getirildi.

Hatay’da yapılacak çalışma planlarının ve takviminin vatandaş tarafından da bilinmesinin önemine değinilen görüşmede, ‘Kent Suçları Yasası’nın çıkmasının, bundan sonraki yapılaşmanın ‘Deprem Kondu’ şeklinde şehir estetiğini bozacak tarzda gelişmemesi gerektiği vurgulandı.

Çevre tahribatının göz önünde bulundurularak enkaz kaldırma ve depolamanın yaratacağı toprak, su kirliliği, tüm canlılara, tarım ürünlerine, insan sağlığının olumsuz etkilendiğine dikkat çekilen toplantıda, molozlarda bulunan asbest ve diğer ağır metallerin gelecek kuşaklarda yaratacağı kanser hastalıklarının göz ardı edilmemesi gerektiğinin önemine vurgu yapıldı.

Gereksiz ağaç kesimlerinin bir an önce önüne geçilmesi, dere kenarlarında konteynerler kurulduğu konuşulurken temel yaşam koşullarının olmadığı, eğitimin aksadığı, temel yaşam koşullarının olmadığı, eğitimin aksadığı, internet iletişim sorununun hale çözülemediğinden dolayı sorunların devam ettiği dile getirildi.

Yaşanan depremden kaynaklı uzvunu kaybeden vatandaşlara protez, psiko sosyal destek sağlanmasının en önemli ihtiyaç olduğu ifade edilen toplantıda, verilen ev kiralarının evler teslim edilene kadar devam etmesi ve güncellenmesi gerektiği ağır ve orta hasarlı binaların gözlemsel yanında deneysel, bilimsel yapılması, mahkeme dosyaları birikmelerinin önüne geçilecek önlemler alınması istendi.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Üyeleri, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay’da gerçekleşen görüşme toplantı raporlarının 3 ilin ortak buluşma noktasından basın açıklamasıyla ilan edileceğini açıkladı.

Türkiye Kent Konseyi Birliği Dönem Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, kurucu başkanı Necati Binici,  Başkan Yardımcısı Sedat Köse ve Nuray Akçasoy, Zeynep Arıkan,  Rüstem Septioğlu, Süleyman Basa, Burak Taştan ve aynı zamanda Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon’dan oluşan yürütme kurulu üyeleri   " kalbimiz deprem bölgesinde atıyor" diyerek Hatay’ın acılarını bir kez daha paylaştıklarını kaydetti.

Görüşmelerin ardından Türkiye Kent Konseyi Birliği Üyeleri, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 

  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% -0,11
  • EURO

    41,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    3809,24% 1,10
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

ALİ YERLİKAYA BAYRAM TATİLİNİN ACI BİLANÇOSUNU AÇIKLADI!

VOLKAN KONAK'IN VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI: SAHNEDE AÇIKLADI

BAHÇELİ BU KEZ YENİ ANAYASA İÇİN ÇAĞRI YAPTI

ABD'DEN TÜRKİYE'YE F-35 ŞANTAJI

MHP İLK KEZ DEM PARTİ İLE BAYRAMLAŞMASINDA 'İMAMOĞLU' DAMGA VURDU

KONSERDE FENALAŞAN VOLKAN KONAK YAŞAMINI YİTİRDİ

ERDOĞAN 10 HÜKÜMLÜYÜ AFFETTİ: ARALARINDA HİZBULLAHÇILAR DA VAR!

ÖZEL, LE MONDE'A KONUŞTU: BU BİR SİVİL DARBE GİRİŞİMİDİR

DAVUTOĞLU İLE GÖKÇEK ARASINDA 'YOLSUZLUK' POLEMİĞİ

ÖZGÜR ÖZEL; TUTUKLU GENÇLER YARIN İLK İŞ SİLİVRİ'DEYİM!

ÖZGÜR ÖZEL TRABZON'DA…

İSTANBULLULAR MALTEPE'YE AKTI: ADAYIMI BIRAK, SANDIĞI GETİR

ERDOĞAN'DAN HAFİZE GAYE ERKAN'A YENİ GÖREV

YAPAY ZEKA ŞİRKETİ XAI, SOSYAL MEDYA PLATFORMU X'İ (TWİTTER) SATIN ALDI

CHP, İPTAL TALEBİYLE AYM'YE BAŞVURDU:

İBB SORUŞTURMASINDAKİ 'TANIK'LARDAN BİRİ AKP'NİN ADAYI ÇIKTI

TBB BAŞKANVEKİLİ ZEYDAN KARALAR OLDU

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI EBRU ÖZDEMİR TUTUKLANDI

CHP'Lİ EMRE: KİMİN VİCDANINA SIĞAR

CHP'NİN BOYKOTYAP SİTESİNE MAHKEMEDEN ENGEL!

İMAMOĞLU SİLİVRİ’DEN NY TİMES’A YAZDI: BEN, CUMHURBAŞKANI’NIN ANA RAKİBİYİM, TUTUKLANDIM

ŞİŞLİ DE YURTTAŞLAR KENT LOKANTASI'NIN ÖNÜNE HALK SOFRASI KURDU!

ODTÜ'YE POLİS BASKINI: 9 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI!

İMAMOĞLU'NUN AVUKATI GÖZALTINA ALINDI…

BEŞİKTAŞ, DERBİDE YARIN GALATASARAY'I AĞIRLAYACAK

TCMB 2 ŞİRKETE FAALİYET İZNİ VERDİ

ULUDAĞ’DA KERVANSARAY OTEL'DE YANGIN: 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

KONDA: TOPLUMUN YÜZDE 73'Ü, İMAMOĞLU PROTESTOLARINI HAKLI BULUYOR

SEKİZ GAZETECİ HAKKINDA TAHLİYE KARARI!

İSTANBUL’DA İMAMOĞLU PROTESTOLARI! ON BİNLER YİNE SOKAKTA

Yükleniyor


VALİ MASATLI İFTARINI MEHMETÇİKLE BİRLİKTE YAPTI

HATAY BAROSUNDAN İSKENDERUN'DA AÇIKLAMA!

HATAY’DA TOPLU ULAŞIMDA YENİ DÖNEM

HATAY’DA İMAMOĞLU’NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

ÖNTÜRK, BAKAN KURUM’A HEMŞERİLİK BERATI’NI TAKDİM ETTİ

ENGİNYURT'TAN ERDOĞAN’A ,SAHİP ÇIKTIKLARIN MASUM ÇOCUKLARI, KADINLARI ÖLDÜRÜYOR...

  • Pazartesi 21.8 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Salı 25 ° / 9.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 20.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Göztepe 27 10 9 8 10 38
7.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
8.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
9.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
10.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39