TÜRKİYE KENT KONSEYİ ÜYELERİ YEREL YÖNETİM, STK VE VATANDAŞLARDAN HATAY’IN SORUNLARINI DİNLEDİ

6 Şubat Depreminden en çok etkilenen illeri ziyaret eden Türkiye Kent Konseyi Birliği Yürütme Kurulu üyeleri Hatay’da Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek Odaları temsilcileri ile bir araya geldi.

Hatay 8.11.2023 09:41:00 0
TÜRKİYE KENT KONSEYİ ÜYELERİ YEREL YÖNETİM, STK VE VATANDAŞLARDAN HATAY’IN SORUNLARINI DİNLEDİ

Hatay Kent Konseyi ev sahipliğinde HBB UKOME salonunda yapılan görüşmede Hatay’ın deprem sonrası güncel durumu, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Sivil Toplum Kuruluşları, meslek odaları temsilcileri,  mülki idare, yerel yönetim temsilcileri, muhtar, esnaf ve genç bireylerle bir araya gelen üyeler, yeniden yapılanma sürecinde öncelikli sorunları rapor edip ilgili bakanlıklara ileteceklerini belirterek çözümün takip edileceğini bildirdi.

Toplantıda söz alan STÖ temsilcileri, sağlık hizmetinin aksamaması amacıyla sağlık emekçilerinin koşullarının iyileştirilmesi, teşvik edici katkıların sunulması, kadroların arttırılması ve stres altında çalışan sağlıkçıların dönüşümlü çalışmasının sağlanması gerektiğini söyledi.

Ayrıca ailesi eğitim ve sosyal koşullardan dolayı başka illerde olan sağlık çalışanlarının maaşlarının düzenleme yapılması, şehrin yeniden ayağa kalkmasının kamu kurumları, yerel yönetimler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının eş güdümlü ve şeffaf çalışmaları ile mümkün olacağı dile getirildi.

Hatay’da yapılacak çalışma planlarının ve takviminin vatandaş tarafından da bilinmesinin önemine değinilen görüşmede, ‘Kent Suçları Yasası’nın çıkmasının, bundan sonraki yapılaşmanın ‘Deprem Kondu’ şeklinde şehir estetiğini bozacak tarzda gelişmemesi gerektiği vurgulandı.

Çevre tahribatının göz önünde bulundurularak enkaz kaldırma ve depolamanın yaratacağı toprak, su kirliliği, tüm canlılara, tarım ürünlerine, insan sağlığının olumsuz etkilendiğine dikkat çekilen toplantıda, molozlarda bulunan asbest ve diğer ağır metallerin gelecek kuşaklarda yaratacağı kanser hastalıklarının göz ardı edilmemesi gerektiğinin önemine vurgu yapıldı.

Gereksiz ağaç kesimlerinin bir an önce önüne geçilmesi, dere kenarlarında konteynerler kurulduğu konuşulurken temel yaşam koşullarının olmadığı, eğitimin aksadığı, temel yaşam koşullarının olmadığı, eğitimin aksadığı, internet iletişim sorununun hale çözülemediğinden dolayı sorunların devam ettiği dile getirildi.

Yaşanan depremden kaynaklı uzvunu kaybeden vatandaşlara protez, psiko sosyal destek sağlanmasının en önemli ihtiyaç olduğu ifade edilen toplantıda, verilen ev kiralarının evler teslim edilene kadar devam etmesi ve güncellenmesi gerektiği ağır ve orta hasarlı binaların gözlemsel yanında deneysel, bilimsel yapılması, mahkeme dosyaları birikmelerinin önüne geçilecek önlemler alınması istendi.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Üyeleri, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay’da gerçekleşen görüşme toplantı raporlarının 3 ilin ortak buluşma noktasından basın açıklamasıyla ilan edileceğini açıkladı.

Türkiye Kent Konseyi Birliği Dönem Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, kurucu başkanı Necati Binici,  Başkan Yardımcısı Sedat Köse ve Nuray Akçasoy, Zeynep Arıkan,  Rüstem Septioğlu, Süleyman Basa, Burak Taştan ve aynı zamanda Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon’dan oluşan yürütme kurulu üyeleri   " kalbimiz deprem bölgesinde atıyor" diyerek Hatay’ın acılarını bir kez daha paylaştıklarını kaydetti.

Görüşmelerin ardından Türkiye Kent Konseyi Birliği Üyeleri, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 

  • BIST 100

    9948,51%5,78
  • DOLAR

    39,81% -0,22
  • EURO

    46,84% -0,04
  • GRAM ALTIN

    4220,25% 0,48
  • Ç. ALTIN

    6644,83% -1,42

İMAMOĞLU; SÖZDE DEĞİL, PRATİKTE HALKIN YANINDA OLACAK BİR YÖNETİM PLANLIYORUZ

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU: ASLİ GÜNDEMİMİZDEN KOPMUYORUZ

HATAY’DA ORMAN YANGINI YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRADI: 1800 KİŞİ KURTARILDI

VALİ MASATLI: "CAN KAYBI YOK, ANCAK TEHLİKE SÜRÜYOR"

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KURULTAY DAVASI TEPKİSİ…

TANAL’DAN LÜTFÜ SAVAŞ ÇIKIŞI: "AKP’NİN TRUVA ATI GİBİ DAVRANMAK CHP’YE İHANETTİR!"

ERDOĞAN’DAN EKONOMİ VE SİYASET MESAJI“SAKİN SULARA GEÇİŞ ZAMAN ALACAK”

İKTİDARIN KALEMLERİ DÖNDÜ: AHMET HAKAN KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

KURULTAY DAVASINDA KARAR 8 EYLÜL’E KALDI: CHP'DEN SERT TEPKİ

HATAY ANTAKYA’DA ORMAN YANGINI

ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE SKANDAL: KILIÇLI SALDIRGAN TUTUKLANDI

TÜRKİYE ALEV ALEV: SADECE ORMANLAR DEĞİL, GELECEK YANIYOR!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DAVA ÖNCESİ NET MESAJ

BİR GÜNDE 77 YANGIN MEYDANA GELDİ

FETÖ GÖLGESİNDE ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI..

CHP’DE DERİN KULİS: CEYLAN’A TELEFONLA DİZAYN TEKLİFİ!

SADECE 2 EV KURTULDU, BÖLGE TAMAMEN KÜL OLDU: FELAKET ŞEHİR ŞEHİR YAYILIYOR

CHP'NİN DUAYEN BAŞKANI'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK AĞIR SÖZLER!

NARİN CİNAYETİNİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK RAPOR HİNDİSTAN'DAN

TÜRKİYE YANGINLA MÜCADELE EDİYOR

ERDOĞAN’DAN TARIM VE EKONOMİ MESAJLARI

GAZETECİ İRFAN DEĞİRMENCİ GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU’NDAN PARLAMENTER SİSTEM SÖZÜ: ÇÜNKÜ MİLLET BÖYLE İSTİYOR

MANSUR YAVAŞ’TAN KILIÇDAROĞLU’NA NET REST

ÖZGÜR ÖZEL 'ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ' DEDİĞİ AN ALKIŞ TUFANI KOPTU! ALMANLAR AYAKTA ALKIŞLADI

ERZURUM'DA TAŞ OCAĞI GÖÇTÜ: 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İMAMOĞLU "YANILMAMIŞIM" DİYEREK PAYLAŞTI

KILIÇDAROĞLU'NDAN “GENEL BAŞKAN NEREDEYSE MERKEZ ORASIDIR” ÇIKIŞI

MOTORİNE ZAM GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL: NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK!

Yükleniyor


HATAY’DA ORMAN YANGINI YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRADI: 1800 KİŞİ KURTARILDI

VALİ MASATLI: "CAN KAYBI YOK, ANCAK TEHLİKE SÜRÜYOR"

HATAY ANTAKYA’DA ORMAN YANGINI

HATAY ADLİYESİ'NE YENİ EK HİZMET BİNASI AÇILDI

HATAY SAHİLLERİNE 6 YENİ PLAJ

NURİ ÜYSEN CAMİİ YENİDEN PROTOKOLÜ İMZALANDI

KAYMAKAM YILMAZ,BELEN’DEN GÜMÜŞHANE’YE UĞURLANDI…

  • Salı 35.6 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 35 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Perşembe 35.4 ° / 19.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2