İstanbul'da seçim yenilenecek!

İstanbul

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) AK Parti'nin İstanbul ve Büyükçekmece ile MHP'nin İstanbul ve Maltepe için yaptığı olağanüstü itirazlarını görüşmek için 14.30'da toplandı. 

Toplantıda Başkan Sadi Güven Başkanlığı’nda 11 kurul üyesi ile bir araya geldi.Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin “iptali” ve “seçimin yenilenmesi” talebiyle yaptığı olağanüstü itiraz başvurusunu bugünün gündemine aldı. YSK az önce kararını verdi. İstanbul seçimleri 7/4  oy oranıyla  iptal oldu. İstanbul seçimleri yeniden yapılacak.

KARAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI

YSK'daki bu karar oy çokluğuyla alındı. YSK'daki oylamada 7 kabul oyu verilirken 4 oy ise ret yönünde kullanıldı. İstanbul'da seçimler 23 Haziran'da yapılacak.

CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

YSK kararının ardından CHP MYK olağanüstü toplantı kararı aldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti merkezinde hukukçu kurmaylarıyla toplandığı öğrenildi. 

YSK'nın kararını, AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, sosyal medyadan duyurdu. AK Partili Özel, 'İstanbul seçimleri yenileniyor. Hayırlı olsun...' dedi.