TBB’den 13 avukatın da gözaltında bulunduğu soruşturmayla ilgili basın açıklaması:“Avukatların mesleki faaliyetleri sebebiyle soruşturma ve kovuşturmaları hukuka aykırıdır”
Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Şırnak barosuna kayıtlı 13 avukatın da gözaltında olduğu soruşturma konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Hiç kuşku yok ki avukatların kanuna uygun bir şekilde yürüttükleri mesleki faaliyetleri sebebiyle soruşturulmaları ve kovuşturulmaları hukuka aykırıdır. Vatandaşların hukuki güvencesine de ağır şekilde zarar verir. Bu sebeple içeriği hakkında bu aşamada bilgi sahibi olmadığımız soruşturma tarafımızdan yakın şekilde takip edilecektir” denildi.
Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Şırnak barosuna kayıtlı 13 avukatın da gözaltında olduğu soruşturma konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 12 Mart 2020 tarihinde Şanlıurfa merkezli operasyon başlatıldığı ve bu operasyon kapsamında Şanlıurfa barosuna kayıtlı 7 avukat, bir avukat eşi, ceza infaz kurumu görevlileri ve çok sayıda vatandaşın gözaltına alındığı öğrenilmiştir.
Aynı operasyon kapsamında Diyarbakır'da 5, Şırnak'ta da 1 avukatın gözaltında olduğu bildirilmiştir. Ayrıca gözaltına alınan avukatların ev ve işyerlerinde arama yapıldığı da kaydedilmiştir. Gizlilik kararı bulunan soruşturmanın içeriği hakkında belgeye dayanan bilgi sahibi değiliz. Hiç kuşku yok ki avukatların kanuna uygun bir şekilde yürüttükleri mesleki faaliyetleri sebebiyle soruşturulmaları ve kovuşturulmaları hukuka aykırıdır. Vatandaşların hukuki güvencesine de ağır şekilde zarar verir. Bu sebeple içeriği hakkında bu aşamada bilgi sahibi olmadığımız soruşturma tarafımızdan yakın şekilde takip edilecektir.
Soruşturmayla ilgili ayrıntılı bilgi edinildiğinde kamuoyu ve meslektaşlarımızla paylaşılacaktır. Bir hukuka aykırılığa rastlanması halinde Başkanlığımızca en etkili şekilde tepkimiz ortaya konacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55