GÜMRÜK ARACINA ROKETLİ SALDIRI: 1 KİŞİ ŞEHİT OLDU

GÜMRÜK ARACINA ROKETLİ SALDIRI: 1 KİŞİ ŞEHİT OLDU

Ağrı Doğubayazıt'da bulunan Gürbulak Gümrük Müdürlüğü'ne ait zırhlı servis aracına roketli saldırı düzenlendi.

Bölgeye çok sayıda ekip sevk eidlirken sınır kapısına giden yol ulaşıma kapatıldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 1 personelin şehit olduğunu duyururken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, teröristlerin takip edilip kıstırıldığını ve şu an çatışmanın devam ettiğini söyledi. 

Ağrı Doğubayazıt'da bulunan Gürbulak Gümrük Müdürlüğü'ne ait zırhlı servis aracına roketli saldırı düzenlendi. Bölgeye çok sayıda ekip sevk eidlirken sınır kapısına giden yol ulaşıma kapatıldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 1 personelin şehit olduğunu duyururken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, teröristlerin takip edilip kıstırıldığını ve şu an çatışmanın devam ettiğini söyledi. 

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir nakliye uçağı ve Sağlık Bakanlığı'na ait personel ve sahra hastanesi teçhizatının Ankara’dan alarak Ağrı’ya hareket ettiğini duyurdu. 

Öte yandan saldırı sonucu yaralıların isimleri de belli oldu. 4 gümrük personeli Mustafa Türk ve Ramazan Turak, Ümüt Can ve Metin Korkusuz'un ağır yaralı olduğunun bildirildi. Diğer 12 gümrük personelininse yaralı olduğu ve tedavi altına alındığı öğrenildi. 

Yaralı listesi şöyle: 

Mustafa Türk

Ramazan Turak

Dilek Alkıç

Bahar Akıncı

Sabiha Buleç

Funda Altay

Aytül Kese

Eda Çelik

Hüseyin Eren Altay

Muahammer Aydemir

Adem Alçın

Özgür Kavaslan

Zeynep Yıldız

Ümit Can

Selin Demir 

Metin Korkusuz