EMEKLİ TUĞAMİRAL NADİR HAKAN ERAYDIN KORONAVİRÜSÜ YENDİ

Siyasal iktidar ve FETÖ’nün Balyoz kumpasıyla zindana atılan daha sonra ise beraat kararı alan emekli Tuğamiral Nadir Hakan Eraydın yakalandığı koronavirüsü yendi.

TÜRKİYE 10.04.2020 01:10:26 0
EMEKLİ TUĞAMİRAL NADİR HAKAN ERAYDIN KORONAVİRÜSÜ YENDİ

Emekli Tuğamiral Nadir Hakan Eraydın, siyasal iktidar ve FETÖ kumpası olan Balyoz davasında yargılanıp cezası Yargıtay tarafından onanmış, daha sonra Anayasa Mahkemesi kararıyla tahliye edilmiş ve yeniden yargılandığı davada beraat kararı almıştı.

Eraydın, virüsün kendisine nasıl bulaştığını Aydınlık’tan Olcay Kabaktepe’ye şöyle anlattı: “Biz, Deniz Harp Okulu 1983 yılı mezunu beş sınıf arkadaşı beraberce, sınıfımıza eşofman yaptırmak üzere Ümraniye’de bir tekstil atölyesine gittik. Hepimiz 58 yaşlarında, sağlıklı yaşamı benimsemiş ve uygulayan arkadaşlar idik. Hemen birkaç gün sonrasında üçümüz hastaneye yatacak kadar kötüleştik, iki arkadaşımız şans eseri bu illeti pozitife dönmeden evlerinde tedavi ile atlatabildiler.”
40,7 derece ateş, üşüme ve büyük bir titreme yaşadığını söyleyen Eraydın, şöyle sürdürdü: “Bunlara rağmen birkaç gün evde ilaçlarla kendimi tedavi etmeye çalıştım, olmadığını görünce hastaneye gittim ve hemen yatırdılar. Bana hastanede konulan ilk teşhis alt solunum yolları iltihabı yani viral zatürre idi. Bir hafta sonra bu teşhisin yanına Kovid-19 pozitif teşhisi de ilave oldu.'
‘KENDİ KENDİME SÖZ VERDİM'
E. Tuğamiral Eraydın, virüsle mücadelesini FETÖ kumpasına karşı mücadeleyle kıyasladı: 'Balyoz Davası nedeniyle maalesef aileme üç yıl süren bir travma yaşatmıştım. Yine hiç istemeden ailemi içine alan yeni bir travma ile karşı karşıya idim. Hapishane döneminde işim daha kolaydı. Aileme veda ederken ‘Ben siyaseten hapse giriyorum siyaseten çıkacağım; hepimiz kendi işimize bakalım hayatta ve sağlıklı kalalım’ demiştim. Öyle de yaptık.”

Bildik tanıdıkların korktuğu, sindiği ve kendilerinden vebalı gibi kaçtığı o dönemde Cumhuriyet kadını cesur yürek bir iş insanının Balyoz sürecinde eşini yanına çalışmaya aldığını belirten Eraydın, “Kızım okuluna devam etti' dedi, 'Ben de kızımın uzaktan yardımıyla Fransızca, finans ve güzel sanatlar konularında çok yoğun bir çalışmaya giriştim.Ancak bu kez benim daha az müdahil olabileceğim bir musibet ile karşı karşıya idim. Her şeye rağmen ben bu illetten, başta ailem için, en kısa sürede kurtulacağıma kendi kendime söz verdim.”
 YOĞUN BAKIMA BİLE ALINMADAN...
 Özel bir hastanede açılan karantina katının ilk hastası olduğunu söyleyen Eraydın, mücadelesinin yaklaşık 20 gün sürdüğünü anlattı: 'Doktorum önceki gün ‘Yoğun bakımdaki hastaların dışında siz en agresif virüsle mücadele etmek zorunda kaldınız; yoğun bakıma alınmadan böylesi ağır bir durumu atlatmış olmamızı büyük bir başarı kabul ediyorum’ dedi. En büyük üç sorunum yüksek ateş, kuru öksürük ve akciğerlerdeki iltihabın kurutulması oldu. En çok ateş konusunda zorlandım, halüsinasyonlar gördüm. Vücudumun tepki olarak zangır zangır titrediği durumlarda ‘Ne oluyorsun,ne yapıyorsun, çabuk kes şunu’ diye kendi kendimle kavga ettim. Bir keresinde ciddi bir ritim bozukluğu yaşadım, nabzım 160’a kadar çıktı. Kesintisiz çok sayıda ve farklı ilaçların etkisiyle vücudumda kızarıklık ve ödem oluştu.”
‘SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKKI ÖDENMEZ’
 Sağlık çalışanlarının kendisiyle çok yakından ilgilendiklerini ‘Bugün daha iyisiniz’ diyerek sürekli moral vermeye çalıştıklarını belirten Eraydın şöyle konuştu: “Sağ olsunlar, hakları ödenmez... Hep sağlıklı bir yaşam tarzını benimsedim; yeme, içme, spor vs. olabildiğince dengeli olmaya çalıştım. Hastane öncesinde dostlarıma Korona gelse bile birbirimize el sallar geçeriz diyordum. Yanılmışım. Bir kere çok kolay bulaşıyor. İlletin cinsine göre, sizi yaşamınızı riske edebilecek noktaya kadar sürüklüyor. Olabildiğince tedbir alın, kendinizi koruyun, kollayın, bu illete yakalanmamak için azami ölçüde tedbirli davranın. Biz beş sınıf arkadaşı şanslıydık. Özelikle üçümüz yoğun mücadele verdik ama sonu iyi oldu. Dileğim; öncelikle bu illetle mücadele eden tüm dünya vatandaşlarının bir an evvel iyileşmesi; ardından insanlığı tehdit eden bu illetten kalıcı olarak kurtulmamız. Sonrasında, eğer bu yaşananlardan birazcık ders alabildiysek yapmamız gereken, sosyal, kültürel, ekonomik, çevresel vs. tüm fenomenleri paylaşımcı ve adil bir yaklaşımla yeniden tanımlamak olmalıdır.”


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


TÜRKİYE - GÜRCİSTAN MAÇ SONUCU: 3-1

MUTLU YILLAR TÜRKİYE….

 99 YIL ÖNCE BUGÜN TÜRK TARİHİNİN SEYRİ DEĞİŞTİ

HAKAN FİDAN, SURİYE İLE GÖRÜŞTÜ

LİMAK, ULUDAĞ ELEKTRİK'TEKİ HİSSELERİNİ İNGİLİZ ŞİRKETE SATTI

MSB ACI HABERİ DUYURDU: 1 ASKER ŞEHİT OLDU

  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.7 ° / 9.1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7