EMEKLİ TUĞAMİRAL NADİR HAKAN ERAYDIN KORONAVİRÜSÜ YENDİ

Siyasal iktidar ve FETÖ’nün Balyoz kumpasıyla zindana atılan daha sonra ise beraat kararı alan emekli Tuğamiral Nadir Hakan Eraydın yakalandığı koronavirüsü yendi.

TÜRKİYE 10.04.2020 01:10:26 0
EMEKLİ TUĞAMİRAL NADİR HAKAN ERAYDIN KORONAVİRÜSÜ YENDİ

Emekli Tuğamiral Nadir Hakan Eraydın, siyasal iktidar ve FETÖ kumpası olan Balyoz davasında yargılanıp cezası Yargıtay tarafından onanmış, daha sonra Anayasa Mahkemesi kararıyla tahliye edilmiş ve yeniden yargılandığı davada beraat kararı almıştı.

Eraydın, virüsün kendisine nasıl bulaştığını Aydınlık’tan Olcay Kabaktepe’ye şöyle anlattı: “Biz, Deniz Harp Okulu 1983 yılı mezunu beş sınıf arkadaşı beraberce, sınıfımıza eşofman yaptırmak üzere Ümraniye’de bir tekstil atölyesine gittik. Hepimiz 58 yaşlarında, sağlıklı yaşamı benimsemiş ve uygulayan arkadaşlar idik. Hemen birkaç gün sonrasında üçümüz hastaneye yatacak kadar kötüleştik, iki arkadaşımız şans eseri bu illeti pozitife dönmeden evlerinde tedavi ile atlatabildiler.”
40,7 derece ateş, üşüme ve büyük bir titreme yaşadığını söyleyen Eraydın, şöyle sürdürdü: “Bunlara rağmen birkaç gün evde ilaçlarla kendimi tedavi etmeye çalıştım, olmadığını görünce hastaneye gittim ve hemen yatırdılar. Bana hastanede konulan ilk teşhis alt solunum yolları iltihabı yani viral zatürre idi. Bir hafta sonra bu teşhisin yanına Kovid-19 pozitif teşhisi de ilave oldu.'
‘KENDİ KENDİME SÖZ VERDİM'
E. Tuğamiral Eraydın, virüsle mücadelesini FETÖ kumpasına karşı mücadeleyle kıyasladı: 'Balyoz Davası nedeniyle maalesef aileme üç yıl süren bir travma yaşatmıştım. Yine hiç istemeden ailemi içine alan yeni bir travma ile karşı karşıya idim. Hapishane döneminde işim daha kolaydı. Aileme veda ederken ‘Ben siyaseten hapse giriyorum siyaseten çıkacağım; hepimiz kendi işimize bakalım hayatta ve sağlıklı kalalım’ demiştim. Öyle de yaptık.”

Bildik tanıdıkların korktuğu, sindiği ve kendilerinden vebalı gibi kaçtığı o dönemde Cumhuriyet kadını cesur yürek bir iş insanının Balyoz sürecinde eşini yanına çalışmaya aldığını belirten Eraydın, “Kızım okuluna devam etti' dedi, 'Ben de kızımın uzaktan yardımıyla Fransızca, finans ve güzel sanatlar konularında çok yoğun bir çalışmaya giriştim.Ancak bu kez benim daha az müdahil olabileceğim bir musibet ile karşı karşıya idim. Her şeye rağmen ben bu illetten, başta ailem için, en kısa sürede kurtulacağıma kendi kendime söz verdim.”
 YOĞUN BAKIMA BİLE ALINMADAN...
 Özel bir hastanede açılan karantina katının ilk hastası olduğunu söyleyen Eraydın, mücadelesinin yaklaşık 20 gün sürdüğünü anlattı: 'Doktorum önceki gün ‘Yoğun bakımdaki hastaların dışında siz en agresif virüsle mücadele etmek zorunda kaldınız; yoğun bakıma alınmadan böylesi ağır bir durumu atlatmış olmamızı büyük bir başarı kabul ediyorum’ dedi. En büyük üç sorunum yüksek ateş, kuru öksürük ve akciğerlerdeki iltihabın kurutulması oldu. En çok ateş konusunda zorlandım, halüsinasyonlar gördüm. Vücudumun tepki olarak zangır zangır titrediği durumlarda ‘Ne oluyorsun,ne yapıyorsun, çabuk kes şunu’ diye kendi kendimle kavga ettim. Bir keresinde ciddi bir ritim bozukluğu yaşadım, nabzım 160’a kadar çıktı. Kesintisiz çok sayıda ve farklı ilaçların etkisiyle vücudumda kızarıklık ve ödem oluştu.”
‘SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKKI ÖDENMEZ’
 Sağlık çalışanlarının kendisiyle çok yakından ilgilendiklerini ‘Bugün daha iyisiniz’ diyerek sürekli moral vermeye çalıştıklarını belirten Eraydın şöyle konuştu: “Sağ olsunlar, hakları ödenmez... Hep sağlıklı bir yaşam tarzını benimsedim; yeme, içme, spor vs. olabildiğince dengeli olmaya çalıştım. Hastane öncesinde dostlarıma Korona gelse bile birbirimize el sallar geçeriz diyordum. Yanılmışım. Bir kere çok kolay bulaşıyor. İlletin cinsine göre, sizi yaşamınızı riske edebilecek noktaya kadar sürüklüyor. Olabildiğince tedbir alın, kendinizi koruyun, kollayın, bu illete yakalanmamak için azami ölçüde tedbirli davranın. Biz beş sınıf arkadaşı şanslıydık. Özelikle üçümüz yoğun mücadele verdik ama sonu iyi oldu. Dileğim; öncelikle bu illetle mücadele eden tüm dünya vatandaşlarının bir an evvel iyileşmesi; ardından insanlığı tehdit eden bu illetten kalıcı olarak kurtulmamız. Sonrasında, eğer bu yaşananlardan birazcık ders alabildiysek yapmamız gereken, sosyal, kültürel, ekonomik, çevresel vs. tüm fenomenleri paylaşımcı ve adil bir yaklaşımla yeniden tanımlamak olmalıdır.”


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

İlgili Haberler


GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI

BAKAN AKIN GÜRLEK’TEN DİYANET’E: “ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA

CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”

TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL

CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”

BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?

 ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?

DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ

AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE

MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA

ORTADOĞU’DAKİ SAVAŞIN FATURASI BÜYÜYOR

ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR

İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ

HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA KRİTİK GERİLİM: İRAN’DAN SERT MESAJ

CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”

3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON:UŞAK BELEDİYE BAŞKANI VE ÜST DÜZEY İSİMLER GÖZALTINDA

TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET

ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI

HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI

HER YAĞIŞTA AYNI KRİZ: HATAY’DA ALTYAPI TARTIŞMASI BÜYÜYOR

A MİLLİ TAKIM ROMANYA’YI 1-0’LA DEVİRDİ: PLAY-OFF FİNALİNE YÜKSELDİK!

ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: “MİLLET YÖNETİMDE BİZE GÜVENİYOR”

ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI

İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI

OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”

GÜRLEK SESSİZLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU: ERDOĞAN’DAN TALİMAT

Yükleniyor

loading

TÜRKİYE - GÜRCİSTAN MAÇ SONUCU: 3-1

MUTLU YILLAR TÜRKİYE….

 99 YIL ÖNCE BUGÜN TÜRK TARİHİNİN SEYRİ DEĞİŞTİ

HAKAN FİDAN, SURİYE İLE GÖRÜŞTÜ

LİMAK, ULUDAĞ ELEKTRİK'TEKİ HİSSELERİNİ İNGİLİZ ŞİRKETE SATTI

MSB ACI HABERİ DUYURDU: 1 ASKER ŞEHİT OLDU

  • Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 16.9 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17