CİZRE BELEDİYESİ'NE KAYYUM ATANDI

CİZRE BELEDİYESİ

Şırnak’ın HDP’li Cizre Belediye Başkanı Mehmet Zırığ görevden alındı. Zırığ’ın yerine Kaymakam Davut Sinanoğlu kayyum olarak atandı. Böylece HDP’nin 3'ü büyükşehir olmak üzere toplam 13 belediyesine kayyum atanmış old

Şırnak’ın HDP’li Cizre Belediye Başkanı Mehmet Zırığ görevden alındı. Zırığ’ın yerine Kaymakam Davut Sinanoğlu kayyum olarak atandı. Böylece HDP’nin 3'ü büyükşehir olmak üzere toplam 13 belediyesine kayyum atanmış oldu.
Edinilen bilgilere göre, sabah erken saatlerde polisler kayyum atandığına dair tebligatı vermek üzere Cizre Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Zırığ'ın ikametgahına gitti. Mezapotamya Ajansı'nda (MA) yer alan habere göre, bir grup polis ise, belediye araç istasyonuna gidip, çöp araçlarının çıkışına izin vermedi. Dışarıdaki araçların ise istasyona geri getirilmesini istedi.
MA'nın görüştüğü Belediye Eş Başkan Mehmet Zırığ, kayyum atamasını doğruladı. Zırığ, kendisi evde bulunmadığından kaynaklı tebligatın muhtara verildiğini belirtti.
Kayyum ataması ile birlikte Belediye Hizmet Binası'na giden tüm yollar polis barikatlarıyla kapatıldı.
13 BELEDİYEYE KAYYUM ATANMIŞ OLDU
Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri ile Erzurum’un Karıyazı ve Diyarbakır’ın Kulp ilçe belediyelerine 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kayyum atanmıştı.
18 Ekim’de de Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin; 22 Ekim’de ise Diyarbakır’daki Kayapınar, Bismil, Kocaköy ile Van’daki Erciş belediyelerine kayyum atanmıştı.
Son olarak Cizre Belediyesine kayyum atanmasıyla beraber HDP’nin 3'ü büyükşehir olmak üzere toplam 13 belediyesine kayyum atanmış oldu.
SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI
Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ hakkında, 'terör örgütü propagandası yapmak', 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet' ve 'hakaret' iddialarıyla 3 ayrı soruşturma açılmıştı. Zırığ, kayyum protestolarını içeren videoyu Twitter'da retweetlemesi ve kayyumlara ilişkin paylaşımları gerekçe gösterilerek açılan soruşturmalara dair 22 Ekim'de İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Güvenlik Büro Amirliğine giderek ifade vermişti.