'Al-Haram' Deşifre Edildi 

DEAŞ'ın ülkeler arası para transferini yöneten, aralarında Hatay’ın da olduğu 8 ilde yapılan operasyon sonucunda 22 kişi gözaltına alındı. Operasyon sonucunda ele geçirilen 450 bin TL, 250 bin dolar, 19 bin euro, bir miktar altın il

DEAŞ'ın ülkeler arası para transferini yöneten, aralarında Hatay’ın da olduğu 8 ilde yapılan operasyon sonucunda 22 kişi gözaltına alındı. Operasyon sonucunda ele geçirilen 450 bin TL, 250 bin dolar, 19 bin euro, bir miktar altın ile para sayma makinalarına el konuldu.


Operasyonda terör örgütüne gönderilmek üzere desteler halinde hazırlanmış döviz ile örgütün kullandığı 'Al-Haram' döviz zincirinin çalışma sistemi deşifre edildi. Diyarbakır polisi, önceki gün İstanbul, Kahramanmaraş, İzmir, Kayseri, Hatay, Adana, Sakarya ve Bursa'da düzenlediği operasyonlarda 37 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda 22 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin 'Al-Haram' isimli döviz zinciri sistemi ile DEAŞ'lı teröristlere para aktardıkları belirlendi. Evlerde yapılan aramalarda ele geçen 450 bin TL, 250 bin dolar, 19 bin euro, bir miktar altın ile para sayma makinalarına el konuldu.