AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANININ DANIŞMANINDAN SKANDAL 'CUMHURİYET' YAZISI

AKP’li Yunusemre Belediye Başkanı Danışmanı Mehmet Emin Sofuoğlu, yazdığı bir köşe yazısında Cumhuriyet’e atıfta bulunarak, “Çünkü bu sürecin sonunda yüz yıllık bir defter kapanacak! Yeni yüzyılın defteri ise çoktan açıld?

TÜRKİYE 4.07.2020 17:06:05 0
AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANININ DANIŞMANINDAN SKANDAL

Manisa’nın AKP’li Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin danışmanı olan Mehmet Emin Sofuoğlu, bir internet haber portalında yazdığı köşe yazısında; 100’üncü yılına yaklaşan Cumhuriyet’i hedef aldı. Sofuoğlu tepki çeken köşe yazısında, “Kimin kötü olduğunun anlaşılamadığı bir dönemin, ya kahramanları olacağız ya da hainleri! Herkes tarafını iyi seçsin! Çünkü bu sürecin sonunda yüz yıllık bir defter kapanacak! Yeni yüzyılın defteri ise çoktan açıldı” ifadelerini kullandı.
Yunusemre Belediyesi’nin pandemi sürecinden sonra gerçekleşen ilk Meclis toplantısında ise, CHP’li Meclis Üyeleri yazıyla ilgili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’ye soru sorduğu, Çerçi’nin ise sorulara cevap vermediği öğrenildi.
CUMHURİYET’E AÇIKÇA SAVAŞ İLAN ETMİŞTİR
Konuyla ilgili BirGün’e açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Bülent Mersinli, “Sofuoğlu yazısındaki cümlelerle halkımızı bir iç savaşa davet etmektedir. Cumhuriyet’e açıkça savaş ilan etmiştir. Bu anlayış Türkiye’yi büyük bir felakete sürüklemek istemektedir. Bu cümleler eski bir FETÖ sevdalısının değil, güzel ülkemizin huzurunu kaçırmak isteyen hala FETÖ ile iş tutanların anlayışına ışık tutmaktadır. Geçmişte terör örgütü liderine methiyeler düzdüğü yazılarıyla gündeme gelen danışman Sofuoğlu yine aynı yazısında ‘Aklımdan ne geçiyorsa, sizin de aklınızdan geçtiğini biliyorum!.. Sabredin!’ diyerek ifade etmeye cesaret bulamadığı hayalleri olduğunu ifade ediyor.

Mesajı eski mesai arkadaşları FETÖ terör örgütü üyelerine mi veriyor yoksa yeni mesai arkadaşı Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve arkadaşlarına mı veriyor. Yoksa hepsi aynı kaynaktan beslenen ve beraberlikleri devam eden yapılar mıdır? Bu sorunun cevabını Türk adaleti ortaya çıkarmalıdır. Sayın Çerçi eğer geçmişte TBMM’de Gülen’i savunduğu günlerden uzak ise bu geçmişi karanlık Cumhuriyet düşmanlarından da uzak durmalıdır. Kılavuz olarak böyle bir zihniyete ihtiyacı yoktur” ifadelerini kullandı.

Sofuoğlu’nun yazısıyla ilgili BirGün’e açıklama yapan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ise, “Bu kişinin düşüncesi gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan, onun hayalini yansıtan bir düşüncedir. AKP artık uzatmaların uzatmasını oynamaktadır. Gelecek Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunu hedef alan bağımsız, demokratik ve laik Türkiye geleceğidir. AKP halkımız tarafından demokratik bir şekilde ilk seçimlerde sandığa gömülecek ve Türkiye rahat bir nefes alacaktır” diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9495,96%0,94
  • DOLAR

    37,99% 0,06
  • EURO

    41,68% 0,55
  • GRAM ALTIN

    3677,47% 1,01
  • Ç. ALTIN

    6048,57% 0,00

İMAMOĞLU'NUN BABASININ EVİNDE ARAMA! KAPIYI ÇİLİNGİRLE KIRDILAR

İMAMOĞLU'NUN AVUKATLARINDAN RTÜK'E 9 KANAL İÇİN BAŞVURU

TRUMP ERDOĞAN'I ÇOK SEVERİM, BİR RAHİBİMİZ VARDI VE GERİ ALDIK

CEMAL ENGİNYURT MASAK'A SESLENDİ…

BAHÇELİ TALİMAT VERDİ! MHP'DEN 'KILIÇDAROĞLU' ADIMI

BAHÇELİ 'ERKEN SEÇİM YOK' DEDİ, CHP KURULTAYINI HEDEF ALDI

ÖMER ÇELİK'TEN DEM PARTİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA…

CHP'Lİ ŞEHİTKAMİL BELEDİYE BAŞKANI, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

EKREM İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA İTİRAZ EDİLDİ

HBB, HASTA VATANDAŞLARIN YANINDA

COLANİ, TÜRKİYE'YE GELİYOR

SİLİVRİ'YE YENİ BİNA YAPILACAK

MAHİR POLAT, ADLİ TIP KURUMU'NA SEVK EDİLİYOR

TRUMP’IN TARİFELERİ KÜRESEL PİYASALARI KIPKIRMIZI YAPTI!

İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE MASKELİ İNFAZ: BİRİ HAMİLE 2 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

SİYASETTE 'CUNTA' GERİLİMİ: 'HADSİZ', 'SUÇLU' KELİMELERİ HAVADA UÇUŞTU!

2 NİSAN BOYKOTUNUN ETKİSİ: SONUÇLAR YAYIMLANDI

ÖZGÜR ÖZEL'İN A TAKIMI BELLİ OLDU: DİKKAT ÇEKEN 'KILIÇDAROĞLU' DETAYI

TİCARET BAKANLIĞI YURT DIŞINA LİMON SATIŞINI YASAKLADI

AKP’Lİ BELEDİYE PERSONELİ POLİSLERİ BÖYLE TEHDİT ETTİ…

BAKANLAR VE AKP'Lİ YÖNETİCİLER ÖZGÜR ÖZEL'E TEPKİ…

EKREM İMAMOĞLU ERDOĞAN’A SESLENDİ…

BAKAN FİDAN'DAN CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL'E TEPKİ…

EDİZ HUN'DAN TUTUKLU GENÇLERE DESTEK

ÖZGÜR ÖZEL:İMAMOĞLU'NUN TUTUKLANMASI İÇİN OKYANUS ÖTESİNDEN İCAZET ALDILAR

ÖZGÜR ÖZEL YENİDEN GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

CHP'NİN MİTİNG TAKVİMİ BELLİ OLDU!

ÖZGÜR ÖZEL KÜRSÜDEN DUYURDU: BERKAY GEZGİN PM LİSTESİNE ALINDI

ARA TATİL SONA ERİYOR: DERS ZİLİ YARIN ÇALACAK

CHP 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI "İRADE MİLLETİNDİR" SLOGANIYLA TOPLANDI

Yükleniyor


MUTLU YILLAR TÜRKİYE….

 99 YIL ÖNCE BUGÜN TÜRK TARİHİNİN SEYRİ DEĞİŞTİ

HAKAN FİDAN, SURİYE İLE GÖRÜŞTÜ

LİMAK, ULUDAĞ ELEKTRİK'TEKİ HİSSELERİNİ İNGİLİZ ŞİRKETE SATTI

MSB ACI HABERİ DUYURDU: 1 ASKER ŞEHİT OLDU

ERDOĞAN İLE KOCA ARASINDA 'AŞI' KRİZİ

  • Salı 23.4 ° / 12.5 ° false
  • Çarşamba 22.4 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 28 13 6 9 14 48
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Göztepe 28 10 9 9 10 39
8.Gazişehir Gaziantep 28 11 11 6 0 39
9.Kasımpaşa 29 9 8 12 -3 39
10.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41