Enerji Bakanı Fatih Dönmez, 2019 yılının 9 aylık döneminde 3 milyon 365 bin 784 kişi hakkında elektik faturasını ödeyemediği için işlem yapıldığını söyledi.
Enerji Bakanı Fatih Dönmez, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın soru önergesine verdiği yanıtta ekonomik krizin vatandaşı nasıl etkilediğini bir kez daha ortaya koydu. Dönmez, soru önergesine verdiği yanıtta 2019 yılının 9 aylık döneminde elektrik faturasını ödeyemediği için 3 milyon 365 bin 784 kişi hakkında işlem yapıldığını söyledi. CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan zamlara değindi. Demirtaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na “Kış aylarında da elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı?” diye sordu. CHP’li Demirtaş, Bakan Fatih Dönmez’den son 1 yıl içinde elektrik ve doğalgaz borcunu ödeyemeyen abone sayılarını da açıklamasını istedi.
Enerji Bakanı Fatih Dönmez, '2019 Ocak-2019 Eylül,9 aylık dönemde borcunu ödeyemediği için hakkında işlem yapılan elektrik abone sayısı 3.365.784, doğal gaz abone sayısı 710.364’tür” dedi. Bakan Dönmez'in verdiği yanıtları değerlendiren CHP'li Ünal Demirtaş, hükümetin yerel seçimlerden önce zam yapılmayacağı sözünü verdiğini ama 6 ayda vatandaşların insafsız zamlarla karşı karşıya kaldığını vurguladı.
YENİ ZAMLARIN HABERCİSİ
Kış koşullarının günden güne ağırlaştığına dikkati çeken CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş; “Kış koşullarının kendisini hissettirdiği bir döneme giriyoruz. Biz yapılan zamların geri alınması gerektiğini söylerken Sayın Bakanın açıklaması yeni zamların habercisi gibi” dedi.
Enerji Bakanlığı’nın TBMM bütçe görüşmelerinde, CHP’li vekilin “Kışa girdiğimiz bu dönemde, elektrik ve doğal gaza yeni yeni bir zam daha yapacak mısınız?” sorusuna Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı şu yanıtı verdi: “Enerji fiyatları; enflasyondan, döviz kurlarından ve petrol fiyatlarından önemli oranda etkilenmektedir. Bu parametrelerde yaşanan gelişmeler ile yatırımlara ve işletme gereklerine bağlı olarak, zaman zaman fiyat ayarlamalarına gidilebilmektedir. Bu kapsamda, düzenlemeye tabi olan tarifelerde mevzuatta belirlenen usul, esas ve dönemlerde olan ayarlamalar yapılmaktadır.”
8863,88%-1,58
34,25% -0,01
37,35% 0,36
3027,53% -1,41
5000,33% -0,28