TÜLAY HATİMOĞULLARI:HATAY’DA ÇADIRLAR, KONTEYNERLER, İŞYERLER, HASTANELER YİNE SULAR ALTINDA…

TÜLAY HATİMOĞULLARI:HATAY’DA ÇADIRLAR, KONTEYNERLER, İŞYERLER, HASTANELER YİNE SULAR ALTINDA…

Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, depremin ardından her yağış sonrasında Hatay’ın yeniden enkaz haline geldiğini söyledi.

TBMM’de açıklama yapan Hatimoğulları 1 Ekim’de Hatay’da yağan sağanak yağmurun ardından deprem felaketini yaşayan yurttaşların “Hataylılar olarak yetimden öte bırakıldıklarını” ifade ettiklerini belirterek, yağışın ardından  çadırların, konteynerlerin, işyerlerinin, hastanelerin yine su altında kaldığını söyledi.

Depremin ardından ayakta kalma mücadelesi veren Tarihi Uzun Çarşı’nın da sağanaktan olumsuz etkilendiğini ve malları zarar gören esnafın, suyu kendi imkanları ile tahliye etmeye çalıştığını aktaran Tülay Hatimoğulları ”Bir ay önceki yağışlarda birçok konteyner kenti su basmasına rağmen neden hiçbir önlem alınmadı? Depremin ardından kentte kurulan Sahra Hastanesini ve Defne Devlet Hastanesini de su bastı. İnşası sırasında ve sonrasında sıkça gündem olan Defne Devlet Hastanesinin, daha önce de yağan yaz yağmurlarında sular altında kaldı. Geçen iki aylık süreye rağmen hastanenin bakım ve onarımının yapılmadığını maalesef tekrarlanan sular altında kalış görüntülerinde görmüş olduk.” ifadelerini kullandı.

Üniversiteliler için hazırlanan çadır yurtlarının da sular altında kaldığına değinen Tülay Hatimoğulları her yağmur yağışında elektrikleri kesilen ya da elektrik kaçağı endişesi yaşayan Hataylıların, kışa bu koşullar altında hazırlıksız bir şekilde girdiğini savundu.

Hatimoğulları; “Henüz okullar açılalı birkaç hafta oldu, acil çözüm bekleyen sorunların çözümü için de  hiçbir adım atılmadı. Okulların açılacağı tarih çok önceden belli iken yine yeterli hazırlık yapılmadı.  Deprem mağduriyetini iliklerine kadar hisseden Hataylılar eğitimde de mağduriyet yaşıyorlar. Öğrencilerin nasıl koşullarda eğitim göreceği, okula nasıl gideceği, okulların hasar durumları, eğitim emekçilerinin barınmaları ile ilgili belirsizlikler çözüme kavuşturulmadan yeni eğitim-öğretim  dönemine başlandı” dedi.