TÜLAY HATİMOĞULLARI:HATAY’DA ÇADIRLAR, KONTEYNERLER, İŞYERLER, HASTANELER YİNE SULAR ALTINDA…
Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, depremin ardından her yağış sonrasında Hatay’ın yeniden enkaz haline geldiğini söyledi.
TBMM’de açıklama yapan Hatimoğulları 1 Ekim’de Hatay’da yağan sağanak yağmurun ardından deprem felaketini yaşayan yurttaşların “Hataylılar olarak yetimden öte bırakıldıklarını” ifade ettiklerini belirterek, yağışın ardından çadırların, konteynerlerin, işyerlerinin, hastanelerin yine su altında kaldığını söyledi.
Depremin ardından ayakta kalma mücadelesi veren Tarihi Uzun Çarşı’nın da sağanaktan olumsuz etkilendiğini ve malları zarar gören esnafın, suyu kendi imkanları ile tahliye etmeye çalıştığını aktaran Tülay Hatimoğulları ”Bir ay önceki yağışlarda birçok konteyner kenti su basmasına rağmen neden hiçbir önlem alınmadı? Depremin ardından kentte kurulan Sahra Hastanesini ve Defne Devlet Hastanesini de su bastı. İnşası sırasında ve sonrasında sıkça gündem olan Defne Devlet Hastanesinin, daha önce de yağan yaz yağmurlarında sular altında kaldı. Geçen iki aylık süreye rağmen hastanenin bakım ve onarımının yapılmadığını maalesef tekrarlanan sular altında kalış görüntülerinde görmüş olduk.” ifadelerini kullandı.
Üniversiteliler için hazırlanan çadır yurtlarının da sular altında kaldığına değinen Tülay Hatimoğulları her yağmur yağışında elektrikleri kesilen ya da elektrik kaçağı endişesi yaşayan Hataylıların, kışa bu koşullar altında hazırlıksız bir şekilde girdiğini savundu.
Hatimoğulları; “Henüz okullar açılalı birkaç hafta oldu, acil çözüm bekleyen sorunların çözümü için de hiçbir adım atılmadı. Okulların açılacağı tarih çok önceden belli iken yine yeterli hazırlık yapılmadı. Deprem mağduriyetini iliklerine kadar hisseden Hataylılar eğitimde de mağduriyet yaşıyorlar. Öğrencilerin nasıl koşullarda eğitim göreceği, okula nasıl gideceği, okulların hasar durumları, eğitim emekçilerinin barınmaları ile ilgili belirsizlikler çözüme kavuşturulmadan yeni eğitim-öğretim dönemine başlandı” dedi.
-
BIST 100
15953,44%-0,84
-
DOLAR
44,18% -0,07
-
EURO
50,61% 0,16
-
GRAM ALTIN
7099,47% -0,50
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
SİLİVRİ’DE GERİLİMLİ DAVA SÜRÜYOR: İMAMOĞLU’NUN YARGILANDIĞI DOSYADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI
SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI
HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ
MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA
NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA
İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI
50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
Yükleniyor
Hatay SINIRINDA GERİLİM: FÜZE PARÇALARI DÖRTYOL’A İSABET ETTİ
HATAY ÜZERİNDEN PROVOKASYON:ÖNTÜRK’TEN SERT YANIT
ALACAK TARTIŞMASI CİNAYETE DÖNDÜ! REYHANLI’DA 20 YAŞINDAKİ GENÇ ÖLDÜ
HATAY’A 80 MİLYARLIK YATIRIM! DEMİRYOLU, OTOYOL VE DEV YATIRIMLAR GELİYOR
HATAY’DA İFTAR VAKTİ KANLI SALDIRI! ÖLÜRKEN KATİLİN ADINI SÖYLEDİ
HATAYLI AYŞE NAZ ABD’DE TARİH YAZDI: DÜNYA BİRİNCİSİ OLARAK TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRDI
VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ
- Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 17.4 ° / 8.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 19.4 ° / 7.5 ° Güneşli


