Tarih: 27.07.2024 19:56

Tuğrul Türkeş'in Osman Kavala'yı ziyaret talebine onay...

Facebook Twitter Linked-in

(ANKARA) - AKPM Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Osman Kavala'yı cezaevinde ziyaret için Adalet Bakanlığı tarafından şifahen onay verildiğini belirterek, "Ziyaret en kısa zamanda gerçekleştirilecektir" dedi. Tuğrul Türkeş, ANKA Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Osman Kavala'nın yanı sıra Gezi Davası’ndan hükümlü Tayfun Kahraman, Can Atalay, Çiğdem Mater ve Mine Özerden’i de ziyaret edeceğini söyledi.

Tuğrul Türkeş, sosyal medya hesabından “Gezi Parkı Davası Tutuklu Sanıklarının Ziyaret Konusu" notuyla yaptığı açıklamada, "Adalet Bakanlığı tarafından vaki müracaatımıza şifahen onay verilmiştir. Ziyaret en kısa zamanda gerçekleştirilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadelerini kullandı.

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, önceki hafta Gezi Davası nedeniyle cezaevinde bulunan Osman Kavala'yı ziyaret edeceğini açıklamış, Adalet Bakanlığından izin istediğini belirtmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM’de gazetecilerin sorusunu “Bir dilekçe verildi. 19 Temmuz'da bize ulaştı. Daha yeni, değerlendirme aşamasındayız. Gerekli kararı veririz" şeklinde yanıtladı.

Bunun üzerine Tuğrul Türkeş, dün sosyal medya hesabından, "Zorunlu bir açıklama" başlığıyla bir paylaşım yaparak, Bakan Tunç’a tepki göstermişti. Türkeş, “Adalet Bakanımız kamuoyunda makes bulmuş bu gelişmeyi, başvuruyu tarafsız bir şekilde yönetmesi gerekirken tam tersine dosyayı sümen altı etmeye yönelik açıklama, değerlendirme yapma cihetine gitmiştir" ifadelerini kullanmıştı. 

Türkeş, 5 Gezi Davası hükümlüsünü de ziyaret edecek

Osman Kavala’ya yapacağı ziyarete ilişkin ANKA Haber Ajansı muhabirinin sorusunu yanıtlayan AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, sadece Osman Kavala'yı değil aynı zamanda Gezi Davası’ndan hüküm giyen Tayfun Kahraman, Can Atalay, Çiğdem Mater ve Mine Özerden’i de ziyaret edeceğini söyledi.

Türkeş, “Çiğdem Mater ve Mine Özerden’i Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, Osman Kavala, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ı ise Silivri Cezaevinde ziyaret edecek. Görüşmenin içeriğine dair de konuşan Türkeş, “Planlayalım bir gidişi sonrasına bakacağız. Süreç bir gelişsin bakacağız.” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —