Tarih: 20.06.2024 11:52

TİMUR CİHANTİMUR’UN TUVALET TEMİZLEDİĞİ ABD’DEKİ CEZAEVİNDEN İLK FOTOĞRAF

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde lüks ciple Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan ehliyetsiz oğlu Timur Cihantimur ile önce Mısır’a ardından ABD’ye kaçan yazar Eylem Tok kazadan 106 gün sonra yakalandı. ABD’de hakim karşısına çıkan Tok ve oğlu hakkında kaçma şüphesi bulunduğu belirtilerek tutuklama kararı verildi.

Mahkeme, Tok’un Türkiye’ye iadesinin görüşüleceği bir sonraki duruşmanın 27 Haziran Salı günü yapılmasına karar verdi. Söz konusu kazada, “kasıtsız adam öldürme ve yaralama” suçlamasıyla tutuklu bulunan Timur Cihantimur’un duruşması ise 20 Haziran’a ertelendi.

Bu gelişmelerin ardından gazeteci Emrullah Erdinç, Timur Cihantimur’un Connecticut eyaletinde reşit olmayan çocukların tutulduğu ıslahevindeki dosyasını paylaştı.

DOSYADA ‘FEDARAL SUÇ’ DETAYI

Timur Cihantimur’un yargılanması devam ettiği için hüküm kısmının boş bırakıldığını belirten Erdinç, “Dosyada yaşının 16 olarak belirtilmesi nedeni 28 Haziran’da 17’sinde gün alacak olması. Yani bir hafta sonra Timur Cihantimur’un doğum günü . Yine dosyadaki bilgiye göre “Federal Suç” ibaresi yer alıyor.” bilgilerini paylaştı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —