Tarih: 16.08.2024 14:38

TBMM'DE KRİTİK CAN ATALAY TOPLANTISI BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Can Atalay için yapılan olağanüstü toplantı başladı.
Muhalefet partilerinin ortak dilekçesinin ardından Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmıştı.
Oturumu TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ yönetiyor.


AHMET ŞIK: "SİZDE UTANMA YOK, HAYSİYET YOK"
DEVA Partili İdris Şahin'den sonra konuşan TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, kürsüye çıktı ve "Sizde hiç utanma yok. Haysiyetiniz yok. Burada usul konuşmaya da karşıyım" dedi.

Şık'ın sözlerine AKP'li vekillerin tepki göstermesi üzerine gerginlik çıktı ve oturuma 15 dakika ara verildi.
Görüşmeye muhalefet partilerinin genel başkanları da katıldı. Ayağında basit bir kırık oluşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Genel Kurul'u takip ediyor. Görüşme öncesi konuşan Özel, "Basit bir ev kazası geçirdm, sağlık durumum gayet iyi" dedi.

Elektronik yoklamanın bitmesini kuliste bekleyen AKP milletvekilleri, yoklama tamamlanınca Genel Kurul salonuna girdi. MHP milletvekilleri ise oturuma katılmadı.
Toplantı öncesi Can Atalay'ın oturuma katılacak tüm milletvekillerine yazdığı ve diğer TİP milletvekilleri tarafından kendilerine ulaştırılan mektup da TİP'in sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyu ile paylaşıldı.

Muhalefet, AYM'nin gerekçeli kararının okunmasıyla Atalay'ın vekilliğinin iadesi sürecinin başlamasını istiyor.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Davası kapsamında hapis cezası verilen Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğuna hükmetmişti. Kararın gerekçesinde, "Hukuken var olmayan işlem ile ilgili söz konusu talebin incelenebilmesine imkan bulunmadığı" ifade edilmişti.

Kararın ardından Atalay'ın avukatları, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye için başvuruda bulundu. Atalay da mahkeme kararına dikkat çekerek, tahliyesini ve milletvekilliğinin yeniden tanınmasını talep etti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —