TARİKATLAR KENDİ 'MAHKEMELERİNDE' KENDİ YARGILAMALARINI YAPIYOR!

TARİKATLAR KENDİ

Menzil tarikatında çıkan miras kavgası nedeniyle tarikat müritlerine mahkeme kurulduğunu duyurdu.

İktidardan güç alan tarikatlar kendi mahkemelerini kurup kendi yargılamalarını da yapmaya başladı.Menzil tarikatı, liderleri Seyyid Abdulbaki Elhüseyni’nin yaşamını yitirmesinin ardından üç oğlunun arasında çıkan miras kavgasın çözmek için ‘mahkeme’ kurdu. 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, tarikatın çalışmalarını sürdüren Seyyid Abdulbaki Elhseyni’nin oğlu Seyyid Muhammed Saki Elhüseyni’nin “Şeriata göre yapacağız. Milletin huzurunda da yapılacak, bunu da herkes bilsin. Milletin huzurunda yapılacağı cumhurbaşkanına kadar da bilinsin. Çünkü oraya kadar gitti. Bakın cumhurbaşkanına kadar gitti. Bu mesele dünyaya mal oldu” dediği ileri sürüldü.

Tarikatın açıklamasında 22 Ekim’de Menzil Camisi’nde bir toplantının gerçekleştirildiği belirtildi. Toplantının ardından yayımlanan açıklamada; üç kardeş için “Gavsımızın diğer üç halifesi hüküm mercisi olarak kabul edilmiştir” denildi.

Toplantıda Seyyid Muhammed Saki Elhüseyni’nin “Ne olursa olsun ben şeriatten taviz vermeyeceğim, bunu herkes bilsin. Babamın arkasında yanlış bir şey bırakmamamız lazım” ifadelerini kullandığı ileri sürüldü. Seyyid Abdulbaki Elhüseyni miras konusunun şeriata (İslam hukuku) göre çözülmesi gerektiğini belirtmişti.