TAHİR ELÇİ DAVASI 2023’E ERTELENDİ! 

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin görülen davanın duruşmasında söz alan Tahir Elçi Vakfı Başkan Yardımcısı Avukat Neşet Girasun, mahkeme başkanı ile tartıştı.

23.11.2022 22:23:00 0
TAHİR ELÇİ DAVASI 2023’E ERTELENDİ! 

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin görülen davanın duruşmasında söz alan Tahir Elçi Vakfı Başkan Yardımcısı Avukat Neşet Girasun, mahkeme başkanı ile tartıştı. Başkan, gerginlik üzerine duruşmayı sonlandırdı. 1 saat sonra başlayan duruşmada mahkeme, dosyanın 5 Temmuz 2023’e ertelenmesine karar verdi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015’te, Sur ilçesindeki tarihi Dört Ayaklı Minare’de açıklama yaptığı sırada, teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada başına isabet eden mermiyle yaşamını yitirdi. Tahir Elçi’nin ölümüne ilişkin firari PKK’lı terörist Uğur Yakışır’ın ‘olası kastla ölüme sebebiyet verme’ suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle, olayın meydana geldiği gün görevli olan tutuksuz sanık polisler S.T., F.T. ve M.S.’nin ise ‘bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan 2 ile 6 yıl arasında hapisle yargılandığı davanın 6’ncı duruşması, Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

MAHKEME BAŞKANI SALONU TERK ETTİ

Duruşmaya tutuksuz sanıklar SEGBİS sistemi ile katılırken, Diyarbakır Barosu ve Türkiye Barolar Birliği üyeleri katılan sıfatıyla yer aldı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu’nun da yer aldığı duruşmada söz alan Tahir Elçi Vakfı Başkan Yardımcısı Avukat Neşet Girasun, bugüne kadar dosyaya ilişkin 38 ayrı talepte bulunduklarını, bunların 20’sinin reddedildiğini belirterek, “Çocuklarınıza iyi bir hikaye bırakmak istiyorsanız; müdahaleleri beklemeyin” dedi. Bu sırada araya giren mahkeme başkanı, “Çocuklarımı karıştıramazsın” dedi. Gerginlik üzerine mahkeme başkanı, duruşmayı sonlandırdı. 1 saat aradan sonra başlayan duruşmada mahkeme heyeti, dosyanın 5 Temmuz 2023’e ertelenmesine karar verdi.

‘GERÇEĞİN AÇIĞA ÇIKMASINI İSTİYORUZ’
Duruşma sonrası baro başkanları ve avukatlar, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, “Tahir Elçi duruşmasının 6’ncısını gerçekleştirdik. Diyarbakır Barosu ve Türkiye Barolar Birliği olarak davada katılan sıfatıyla yer aldık. Bizler, bugün duruşmaya başladığımız zaman, gelişmelerin böyle yaşanacağına ihtimal vermemiştik. Mahkeme heyeti; itirazlarımıza yönelik, kendilerini asla hedef almayan ve tamamen savunma sınırları içerisinde yapmış olduğumuz beyanları gerekçe gösterip, duruşma salonunu terk etti. Yaptığımız görüşmelerden sonra duruşma salonuna geldi.

Böyle bir üslubun olmadığını hatırlatalım. Bir mahkeme başkanının tarafların, katılanların beyanını almadan duruşmanın bittiğini söylediğine ve salonu terk ettiğine hiç tanık olmamıştım. Fakat bugün mahkeme başkanı böyle bir yöntemle duruşma salonunu terk etti. Ama döndükten sonra taleplerimizi yeniledik. Maalesef duruşmaya başlarken dile getirdiğimiz, soruşturma aşamasındaki etkisiz ve isteksiz sürecin kendileri tarafından da sürdürüldüğünü vermiş oldukları ara kararla bir kez daha gördük. Aradan geçen 7 yıllık bir süre var. Diyarbakır Barosu ve Tahir Elçi’nin dostları olarak bu adliyenin önünden şunu söyledik; ömrünü faili meçhul cinayetlere adamış Tahir Elçi dosyasını faili meçhul bırakmayacağız. Biz gücümüz yettiği kadarıyla sürdürmeye kararlıyız. Biz adalet istiyoruz. Gerçeğin açığa çıkmasını istiyoruz. Bu siyasi suikastın arkasındaki bütün karanlık ellerin açığa çıkmasını istiyoruz” dedi.

‘2 YILDA SADECE 6 DURUŞMA YAPILDI’
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da “Erteleme tarihindeki uzaklık, bile bu davada adaletin gerçekleşmeyeceğini ortaya koyuyor. 2 yılda sadece 6 duruşma yapıldı. Bu görüntü bile mahkemenin adil davranmadığı ve bu suikastı aydınlatmak istemediğini gösteriyor. Öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı’dır. Canlı yayınlar önünde öldürülmüştür. Teröre, operasyona, çatışmaya karşı çıktığını söylediği anda öldürüldü. 4 yıl süren soruşturma adil bir biçimde yapılmamıştır. Sayın Davutoğlu’nun tanıklığından duruşma olmaksızın vazgeçilmiştir. Bugün o talep yeniden reddedildi. Mahkeme, bu olayı aydınlatmadan uzaktır. Taraflıdır ve adil davranmamaktadır. Tahir Elçi’nin katilleri bellidir. Siyasal suikaste kurban gitmiştir. Eski Diyarbakır Baro Başkanı, insan hakları savunucusu ve milletvekili olarak söylüyorum; bu katilleri bu adliyede yargılayacağımız günler de gelecektir” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler: TAHİR DAVASI ERTELENDİ!
  • BIST 100

    14068,56%0,29
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,50% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5975,92% -0,28
  • Ç. ALTIN

    9950,07% 0,00

MEHMET AKİF ERSOY’UN “ETKİN PİŞMANLIK” İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: UYUŞTURUCU KULLANDIĞINI İTİRAF ETTİ, TAHLİYE EDİLMEDİ

CUMHURBAŞKANI KARARIYLA GELDİ: 2026’DA MTV VE DAMGA VERGİSİ ZAMLI

ERDOĞAN’DAN YENİ YIL MESAJINDA “SÜREÇ” VURGUSU: PKK’NİN FESİH SÜRECİ GÜNDEMDE

İSTANBUL’DA TERÖR ALARMI: IŞİD BAĞLANTILI 29 ŞÜPHELİ YAKALANDI

GÜLBEN ERGEN’DEN MUSTAFA DESTİCİ’YE SERT YANIT: “BEN KİN TUTMUYORUM, AVUKAT TUTUYORUM”

SARAY’DAN DEAŞ İDDİALARINA DEZENFORMASYON YANITI

MEHMET AKİF ERSOY YENİDEN ADLİYEDE: EK İFADESİ ALINIYOR

ABD’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM UYARISI: BÜYÜKELÇİLİK VATANDAŞLARINA TALİMAT YAYINLADI

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ÇARPICI BEYANLAR: ÇAĞLI’DAN ERSOY HAKKINDA İDDİALAR

VEYİS ATEŞ VE TANER ÇAĞLI TUTUKLANDI

KADIKÖY’DE SİLAHLI SALDIRI: FENERBAHÇE TRİBÜN LİDERİ İBRAHİM GÜMÜŞTEKİN HASTANEYE KALDIRILDI

2025: YORGUN BİR ÜLKENİN AYNASI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU, YARGI KARARI VE ŞEHİTLER: BERAATİN ARDINDAN GELEN KATLİAM

FATİH ALTAYLI HAKKINDA TAHLİYE KARARI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 3 POLİS ŞEHİT, RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

BAYRAMPAŞA’NIN SEÇİLMİŞ BAŞKANI HASAN MUTLU: “BU BİR ÇÖKME OPERASYONUDUR”

ANKARA KULİSLERİ KAYNIYOR: ERDOĞAN ÜZERLERİNİ TEK TEK ÇİZİYOR

ÖZEL’DEN İKTİDARA SERT UYARI: YAVAŞ’A DOKUNAN ANADOLU’YU KARŞISINDA BULUR

İKTİDAR MEDYASI BİRBİRİNE GİRDİ: CEM KÜÇÜK’TEN HANDE FIRAT’A SERT SÖZLER

 KAYYUM YÖNETİMİNİN YILBAŞI FATURASI: AKADEMİSYENLERDEN SESSİZ AMA NET PROTESTO

MHP: SDG HÂLÂ TEHDİT, TÜRKİYE GEREĞİNİ YAPACAK

 SURİYE YENİ KRİZİN EŞİĞİNDE: ALEVİ PROTESTOLARI SOKAK ÇATIŞMASINA DÖNÜŞTÜ

HATAY BAROSU 82 YAŞINDA: “SAVUNMA SUSTURULURSA YURTTAŞIN SESİ KESİLİR”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN İHA ÇIKIŞI: “ERDOĞAN’DAN İKİ SAAT BOYUNCA TALİMAT GELMEDİ”

İSTANBUL MERKEZLİ UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA TANINMIŞ İSİMLERE GÖZALTI DALGASI

HATAY’DA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: BAHÇELİ ERDOĞAN VE KURUM’U TARİHLE KONUŞTURDU

İŞ DÜNYASINDAN SOSYAL MEDYAYA: DÖRT İLDEKİ OPERASYONDA ÇARPICI TABLO

İKTİDAR MEDYASINDA İŞLER KARIŞTI! AHMET HAKAN BUGÜN DE YAZDI

BAYRAMPAŞA DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: İBB’DEN ÜST DÜZEY İSİM GÖZALTINDA

KABİNEDE DEĞİŞİM HAZIRLIĞI: ERDOĞAN SAHADA KARŞILIĞI OLAN İSİMLER İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Yükleniyor


ERDOĞAN’DAN YENİ YIL MESAJINDA “SÜREÇ” VURGUSU: PKK’NİN FESİH SÜRECİ GÜNDEMDE

İSTANBUL’DA TERÖR ALARMI: IŞİD BAĞLANTILI 29 ŞÜPHELİ YAKALANDI

GÜLBEN ERGEN’DEN MUSTAFA DESTİCİ’YE SERT YANIT: “BEN KİN TUTMUYORUM, AVUKAT TUTUYORUM”

SARAY’DAN DEAŞ İDDİALARINA DEZENFORMASYON YANITI

MEHMET AKİF ERSOY YENİDEN ADLİYEDE: EK İFADESİ ALINIYOR

ABD’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM UYARISI: BÜYÜKELÇİLİK VATANDAŞLARINA TALİMAT YAYINLADI

  • Çarşamba 2.4 ° / -1.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Perşembe 4.3 ° / -4.4 ° Puslu
  • Cuma 1.8 ° / -7.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9