HATAY’IN MELEKLERİ EUROCUP’TA YARI FİNALDE

HATAY’IN MELEKLERİ EUROCUP’TA YARI FİNALDE

Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, 8 Mart Perşembe günü  EuroCup çeyrek final rövanş maçında ESBVA LM ile Antakya Kapalı Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi.

Gerçekleştirilen müsabakaya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden ve HBB daire başkanları katılım gösterdi.

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınları unutmayan HBB, sporculara karanfil dağıttı. Ayrıca HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’nde zumba kursu alan kursiyerler dans gösterisi yaparak taraftarlara ve sporculara da eğlenceli dakikalar yaşattı.

Maçın ilk çeyreğinde güçlü savunma yaparak rakibine şans vermeyen Hatay’ın Melekleri, rakibinin de hatalarını değerlendirerek soyunma odasına 30-12 önde girdi. İkinci çeyreğe daha hızlı başlayarak ve kıyasıya mücadele eden Hatay’ın Melekleri, pota altını etkili kullanmayı başararak ilk yarıyı 42-35 önde tamamladı.

İkinci yarıya da taraftarların desteğini alarak başlayan Hatay’ın Melekleri, etkili hücumları ile oyunun hâkimiyetini elinde tutmayı başararak son periyoda da 69-53 önde girdi.

Farkı korumayı başararak rakibi ESBVA LM’ye fırsat vermeyen Melekler, sahasındaki rövanş maçını 13 sayı farkla kazanarak, 84-71 skorla yarı finale yükseldi.