AVRUPA’DA VE TÜRKİYE’DE LİDER 

AVRUPA’DA VE TÜRKİYE’DE LİDER 

Lige ve Avrupa’ya hızlı bir giriş yapan ve her iki kulvarda da oynadığı tüm müsabakaları kazanan Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, Eurocup 4. hafta mücadelesinden de zaferle ayrıldı.

1 Kasım Çarşamba günü Slovakya’nın Piestanske Cajky takımına konuk olan Hatay’ın melekleri, sahadan 57-63 galip ayrılarak 4’te 4 yaptı ve namağlup liderliğini sürdürdü.Karşılaşmaya Paris, Abdelkader, Snytsina, Mitchell ve Merve ilk beşiyle başlayan konuk ekip Hatay temsilcisi, ilk çeyreği 22-17 geride tamamladı. Temsilcimiz ikinci çeyrekte de istediği oyunu sahaya yansıtamayınca soyunma odasına 7 sayılık farkla geride girdi: 37-30
PIESTANSKE CAJKY:57-63: HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR 
Karşılaşmanın ikinci yarısında bambaşka bir Hatay vardı. Savunmadaki sertliğini arttıran mavi-beyazlılar, pota altından Paris ile bulduğu sayılarla farkı kapatarak öne geçti ve üçüncü çeyreği 45-48 önde tamamladı. Mücadelenin son çeyreğinde skoru koruyan ve rakibinin öne geçmesine izin vermeyen Hatay Büyükşehir Belediyespor, karşılaşmadan 57-63 galip ayrıldı.
Hatay Büyükşehir Belediyespor’un başarılı pivotu Courtney Paris, mücadeleyi 23 sayı 19 ribaunt ile tamamlayarak galibiyette önemli rol oynadı.