Tarih: 19.08.2024 12:14

SKANDAL İFADELER KULLANAN İMAM HATİP MÜDÜRÜ KADINLARA AĞZA ALINMAYACAK SÖZLER SÖYLEDİ İDDİASI

Facebook Twitter Linked-in

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu müdürü E.K.K.’nin  “Başı açık öğrenci istemiyorum” sözleri sonrası Bursa Valiliği tarafından hakkında soruşturma başlatılmıştı.

“ÇIRILÇIPLAK GELMİŞ BÖYLESİNE HAMINEFENDİ DENMEZ”

Cumhuriyet’e konuşan öğretmenler, müdürün benzer yaklaşımlar sergilediğini ileri sürdüler. İddialara göre 24 Haziran’da müdür, öğretmenlerle seminer haftası kapsamında toplantı yaptı. E-sınav kapsamında okulda sınava giren bir yurttaş hakkında “Çırılçıplak gelmiş hanımefendi. Böylesine hanım da denmez ya. Gittik uyarmaya. Günaha da girdik mecbur uyarmak için. Kozmetik sektörüne de hakim değilim ama bu ağdadan sonra bir de vernik mi çekiyorlar nedir her yeri parlıyor” ifadelerini kullandı.
“ŞEYHLERİN ELİNDE YETİŞENLER KAMUDA GÖREVDE TUTULUYOR”

Konuya ilişkin Cumhuriyet’e açıklamada bulunan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Özkan Rona, “Tekkelerde, tarikat şeyhlerinin elinde yetişen bu kişiler, kamu kurumlarında şeriat kurallarını uygulamalarına rağmen ısrarla görevde tutuluyor” dedi.

‘GERİCİLİĞE ALIŞMAYACAĞIZ’

Rona, şu değerlendirmeyi yaptı: “Cumhuriyeti karşı karşıya kaldığı bu gerici saldırılardan korumak acil bir yurttaşlık görevi olarak karşımızda duruyor. Sendikalar ve demokratik kitle örgütleri karşımızdaki gerici koalisyona karşı geniş cepheler kurarak laiklik mücadelesini büyütmelidir. Her gün bir adım daha ilerleyerek alan açan örgütlü gericilik bizleri yaptıklarına alıştırmamalıdır.”

Okulu medrese, kendisini de mürit olarak gören yöneticilerin okullardan derhal uzaklaştırılması gerektiğini söyleyen Rona, “Okulların açılacağı 9 Eylül tarihinde Eğitim-İş Bursa şubemiz öncülüğünde Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nda olacağız. Çocuklarımızın elinden tutup şeriat özentili müritleri ve baskılarını çiğneyerek onların güvenli bir okulda olmalarını sağlayacağız” diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —