SİYASİLERDEN 'MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ' PAYLAŞIMI

TSK'nin 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" diyerek kılıç çatan beş teğmeni ihraç etmesine tepki gösteren İmamoğlu, "Tarihe utançla geçecek bir karar daha" dedi.

GÜNDEM 1.02.2025 11:51:00 0
SİYASİLERDEN

TSK'nin 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" diyerek kılıç çatan beş teğmeni ihraç etmesine tepki gösteren İmamoğlu, "Tarihe utançla geçecek bir karar daha" dedi. Mansur Yavaş da “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” paylaşımı yaptı. CHP lideri Özel de "Bu yanlışa ortak olan kim varsa da onlardan bu kararın hesabını soracağız" ifadelerini kullandı.

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıç çatarak, ''Mustafa Kemal’in askerleriyiz'' sloganı atan teğmenler Teğmenler Ebru Eroğlu, İzzet Talip Akarsu, Serhat Gündar, Deniz Demirtaş ve Batuhan Gazi Kılıç Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edildi. Milli Savunma Bakanlığı, ayrıca 3 disiplin amirinin de TSK'den ihraç edildiğini açıkladı.

"BU KARAR ŞEHİTLERİMİZİN KEMİKLERNİ SIZLATMIŞTIR"

İhraç haberinin ardından karara ilk tepki gösterenlerden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. İmamoğlu, "Tarihe utançla geçecek bir karar daha" diyerek şu paylaşımı yaptı:
“Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” dedikleri için Türk Silahlı Kuvvetlerimizden, Türkiye’nin en başarılı teğmenleri ihraç edildi. Ordumuz bu ülkenin kurucusu, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeridir. Bu karar, Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana ülkemizin birliği bütünlüğü için mücadele eden askerlerimizin anısına saygısızlıktır, gazilerimizi incitmiş, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Teğmenlerimizin yanındayız, yalnız bırakmayacağız."

"SİZ TERCİHİNİZİ YİNE YANLIŞ TARAFTA KULLANDINIZ"

CHP lideri Özgür Özel de "İktidar bugün bir utanç kararının altına daha imza attı" ifadesiyle başladığı paylaşımında “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyen 5 teğmenimiz ve 3 komutanımız Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edildi. Karar, kışlaya siyaset sokan Atatürk düşmanı zihniyetin dile gelmiş halidir. Atatürk’ün kurduğu orduda, “Mustafa Kemal’in askeriyiz” demek suç değildir. Suç olan Atatürk’ün askerlerini Atatürk’ün ordusundan tasfiye etmektir. Bugün ordudan attığınız teğmenlerin Atatürkçü komutanları darbeye geçit vermedi. Ama 15 Temmuz’da darbeye kalkışanları orduya dolduran da cübbeli amiralinizi disipline sevketmeyip emekliliğini bekleyen de sizlersiniz. Siz tercihinizi yine yanlış tarafta kullandınız.  Tören bittikten sonra edilen, içeriği Ata’ya, orduya ve vatana sadakat olan yeminden disiplinsizlik çıkmaz. Ne yaparsanız yapın. Türk ordusunun bünyesi o kadar sağlamdır ki içine girmeye çalışan zehri püskürtür. Dönem birincisi Ebru Teğmenimizin dediği gibi: "İhraç da etseniz o gençlerin göğsündeki Harp Okulu rozetini alamayacaksınız."

Ordumuza karşı bu tarihi hatayı yapmayın dedik dinlemediniz. Söz veriyoruz. İktidara geldiğimizde hiçbir kayıpları olmadan teğmenlerimizi şanlı üniformalarıyla buluşturacağız. Bu yanlışa ortak olan kim varsa da onlardan bu kararın hesabını soracağız." sözlerini kullandı.

"MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ"

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” ifadelerine yar verdi.

"BU DEVRAN MUTLAKA DÖNECEK"

CHP'ye geçeceği iddia edilen Memleket Partisi lideri Muharrem İnce de yaptığı paylaşımda, " Tarih kahramanları da hainleri de unutmaz. “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganı atan teğmenleri ordudan ihraç edip, terörist elebaşı Apo’yu içeriden çıkarmaya çalışmak vatana ihanettir. Mustafa Kemal’in yiğit askerlerine bin selam olsun! Bu devran mutlaka dönecek." sözlerini kullandı.

"HİÇBİR VİCDANA SIĞMIYOR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay,  sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada beş teğmenin Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilmesine tepki gösterdi. Tugay’ın paylaşımı şöyle:
“Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demenin Türk Silahlı Kuvvetleri çatısı altında suç sayılması, pırıl pırıl evlatlarımızın ordudan ihraç edilmesi hiçbir vicdana sığmamaktadır. Teğmenlerimiz bugün alınlarının teriyle giymeye hak kazandıkları o şanlı üniformadan uzak bırakılsa da milletimiz onları her zaman bağrına basacaktır. Bizler Mustafa Kemal’in askerleriyiz! Bu kararın sonuna kadar karşısındayız, teğmenlerimizin yanında olacağız.”

"ORANTISIZ BİR CEZA"
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla beş teğmenin Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilmesine tepki gösterdi. Babacan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Evet, disiplin askerliğin olmazsa olmaz şartıdır. Ancak, beş genç teğmenin resmi tören bittikten sonra yaptıkları ayrı bir yemin nedeniyle ihraç edilmeleri orantısız bir cezadır. Gurur duyulacak bir başarı, adaletsiz bir cezayla yok edilmiştir. İktidarın her adli ve idari soruşturma sürecini bir istismar, siyasi kutuplaştırma veya gözdağı aracı olarak kullanma alışkanlığı bir kez daha ortaya çıkmıştır."

"TAHAMMÜL EDEMEDİKLERİ DEĞERLER NE YAPARLARSA YAPSINLAR YAŞAYACAKTIR"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, beş teğmenin ihraç edilmesine tepki gösterdi. Uysal, konuya ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Mezuniyet törenlerinde subay yeminini okudukları, Atatürk'e, Cumhuriyet değer ve ilkelerine bağlılıklarını haykırdıkları için, bu değerlere savaş açmış, bu değerlerle hesaplaşma derdine düşmüş AKP iktidarı, yargısı ve güdümündeki askeri bürokratlar tarafından hedef haline getirilen teğmenlerimiz 'disiplini bozdukları' suçlaması ile ihraç edildiler. Geçmişte ortağı olduğu FETÖ ile TSK'da operasyonlar yapan ve yaptıkları ile ülkemizi bir darbe teşebbüsüne maruz bırakan AKP, neye ve neden düşman olduğunu bu ihraç kararları ile ikrar etmiştir. Unutmasınlar ki hatırlamaya, duymaya dahi tahammül edemedikleri ilkeler ve değerler ne yaparlarsa yapsınlar yaşayacaktır.

Biz de teğmenlerimizin yeminini, AKP'nin yıkamayacağı, değiştirmeyeceği gerçekleri bir kez daha tekrar ediyoruz; 'Ant içeriz ki laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller karşısında bizi bulacak ve kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacağız. Ne mutlu Türküm diyene!"
 

  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

İMAMOĞLU ERDOĞAN'A SESLENDİ…

CHP FİLİSTİN İÇİN SOKAKTA TAKSİM ABLUKA ALTINDA!

CHP'DEN YOZGAT'TA TARİHİ MİTİNG! TRAKTÖRÜNÜ ALAN GELDİ

ERDOĞAN, KADIN DÜŞMANI ZİHNİYET AK PARTİ İKTİDARIYLA TARİHE KARIŞMIŞTIR

HATAY'DA KADIN CİNAYETİ

CAN ATALAY'DAN MEKTUP: ER YA DA GEÇ HATAY'A KARŞI GÖREVİMİ YERİNE GETİRECEĞİM

VALİLİK'TEN CHP'NİN YÜRÜYÜŞÜNE ENGEL: TAKSİM, ŞİŞHANE VE KABATAŞ DURAKLARI KAPATILACAK!

ESKİ DHMİ DAİRE BAŞKANI "RÜŞVET VE YOLSUZLUK" SUÇUNDAN TUTUKLANDI

ÖZEL, DANIŞTAY BAŞKANI ZEKİ YİĞİT'İ ZİYARET ETTİ

SARAÇHANE DAVASINDA ÖĞRENCİLER VE GAZETECİLER HÂKİM KARŞISINDA...

SENDİKALAR 1 MAYIS'TA KADIKÖY'DE!

ALİ KOÇ ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ OLAY OLDU: ANKARA’DA KONUŞULANLAR ORTAYA ÇIKTI

CHP’Lİ VEKİLDEN YILMAZ TUNÇ’U DÜŞÜNDÜRECEK CEM KÜÇÜK SORUSU!

KEMALPAŞA BELEDİYESİ’NE OPERASYON: CHP'Lİ ASLANOĞLU'NDAN GÖZALTILARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'İN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDEN AÇIKLAMA

ALMANYA TÜRKİYE'YE EUROFİGHTER İHRACATINI DURDURDU: GEREKÇE İMAMOĞLU!

EYLEM YAPAN ÖĞRETMENLERE POLİSİN KULLANDIĞI SÖZLER TEPKİ TOPLADI

İMAMOĞLU İKTİDARIN KANAL İSTANBUL PLANINI İFŞA ETTİ!

RASİM OZAN KÜTAHYALI, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞTÜ

HBB ESKİ BAŞKANI SAVAŞ 21. KURULTAYI HAKKINDA DA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

İMAMOĞLU "YARINDAN TEZİ YOK" DİYEREK AÇIKLADI!

DEVLET BAHÇELİ: CHP’YE KAYYUM HEM DOĞRU DEĞİL HEM DE MÜMKÜN DEĞİLDİR

İMAMOĞLU: YANLIŞIN BEDELİ 50 MİLYAR DOLAR OLDU

MERKEZ BANKASI FAİZİ YENİDEN YÜKSELTTİ

SELÇUK KOZAĞAÇLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ SON DURUM: TEDAVİYE İYİ YANIT VERİYOR

RASİM OZAN KÜTAHYALI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ERDOĞAN İMZALADI: BAZI FAKÜLTELERİN ADI DEĞİŞTİ, YENİ FAKÜLTELER KURULDU

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA: 12 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Yükleniyor


CHP FİLİSTİN İÇİN SOKAKTA TAKSİM ABLUKA ALTINDA!

CHP'DEN YOZGAT'TA TARİHİ MİTİNG! TRAKTÖRÜNÜ ALAN GELDİ

ERDOĞAN, KADIN DÜŞMANI ZİHNİYET AK PARTİ İKTİDARIYLA TARİHE KARIŞMIŞTIR

CAN ATALAY'DAN MEKTUP: ER YA DA GEÇ HATAY'A KARŞI GÖREVİMİ YERİNE GETİRECEĞİM

VALİLİK'TEN CHP'NİN YÜRÜYÜŞÜNE ENGEL: TAKSİM, ŞİŞHANE VE KABATAŞ DURAKLARI KAPATILACAK!

ESKİ DHMİ DAİRE BAŞKANI "RÜŞVET VE YOLSUZLUK" SUÇUNDAN TUTUKLANDI

  • Cumartesi 27.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 25.1 ° / 10.8 ° false
  • Pazartesi 24.7 ° / 9.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
9.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
10.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
11.Göztepe 29 10 10 9 9 39
12.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47